+1 oy
177 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (924 puan) tarafından

Kızlar çocuklarınıza abur cubur almak yerine o paraya meyve alın. Meyve yemeye alıştırın. Her akşam 8 gibi meyve saati yaparım. Hem kızım(20aylık) hem biz yeriz. Dışarı çıkarken karışık meyve doğrarım saklama kabına koyarım arabasında yer. Çitos, çipsi, koruyucu içeren kekler filan erkenden tanıştırmayın. En azından aklı erene kadar, kendi markette onların ne olduğunu bilene kadar yemesinler

image

image

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bende annemde öyle alıştım o yüzden akşam mutlaka meyve yenir bizde 
(924 puan) tarafından
Ne güzel aynen devam
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bende böyle yapıyorum bır sağlıksız olarak ne yazık kı danene yoğurt var onu sevıyor markette durmuyordu bırgun elıne verdım bu çekmeli küçük yoğurtlardan sımdı ne zaman markete gıtsek kapıdan gırınce bağırıyor yoguuuu yoguuuu diye :D

(924 puan) tarafından
Danone kabını tut kendin meyveyle yoğurtu robottan geçirip koy o kabın içine öyle almışsın zann edecek. Ben kendim yapıyorum meyveli yoğurtu. Tatlılığını balla pekmezle tahinle de ayarlaya bilirsin kuzum
tarafından
Kuzum ınternetten bu meyvelı yoğurtlar ıcın varmış tüplü poşet ondan alayım dedım, dedıgım zaman 5lisi 179ti olmuş 279 eşim dıyo sen delşrdin heralde, e bu danone kalıpları da tekrar kullansam belkı bozulur falan dedım :(
(924 puan) tarafından
Plastik kabı oluyo ya yıka koy. Az yap koy içine ver eline. Çok yapma. Gerisini de kendin ye. Valla onu dondurucuya koyarsan dondurma oluyo zaten))
0 oy
tarafından
Ohhh miss en güzeli vallahi canım daha minik kuşumun abur cubur zamanı gelmedi ama ben çok yiyorum :-) ona da bol bol meyve veriyorum 
tarafından
Ben 6. Aydan beri veriyorum canım elma armut muz mandalina çok seviyor :-)
(924 puan) tarafından
Çok çok güzel maşAllah. Benim kız alerjikdi 7.8 bekledim biraz
tarafından
Canım benim de öyle vallahi şimdi bugün tam 8 aylik oldu doktor neye alerjisi olduğunu söylemedi ama bende veriyorum vallahi
(924 puan) tarafından
MaşAllah kızım vitamin olarak hep meyve yedi düzenli olarak. Bi de mevsimlik meyve tercih et hep
tarafından
Öyle yapıyorum canim maşallah kuzucuğa da Rabbım bağışlasın inşallah
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Yalnız akşam 8 de meyve yenmez :) biz gündüz yiyoruz 
(924 puan) tarafından
Ben de bi sağlıkçı olarak meyvenin kaç dk da sindirildiyini yazdım. 10dan erken uyumayız. Ben her kes o saatte yesin yazmadım zaten dikkat edersin. Sadece dikkat edilmesi gereken abur cubur yerine meyve yenilsin yazdım. Tabiki ben bi hemşire olarak bilgime dayanarak yazıyorum. Meyvenin kaç dakikada hangi şartlarda rahat sindirildiyini her kes biliyor olamaz dimi?
(25,196 puan) tarafından
Yalnız meyve 40 dk gibi bir sürede, sebze 30 dk gibi bir sürede sindirilir. Yılların prof. u Ender Saraç tecrübesiyle sabittir. Benim dikkatimi çeken saat oldu nedense Afiyet olsun :)
(924 puan) tarafından
Biz 10dan erken uyumadığımız için sorun yok. Benim amacım abur cubur konusuydu. Bi de bişey diyeyim sağlık bilgilerini kimsenin ağzından duyduğuna deyil uluslararası sağlık ensiklopedisine güven. Mesela biz 2008-2012de hemşirelik okurken rus ensiklopedilerini öyrendik inanki şimdiki standartlardan farklı ve sağlıklı.
(25,196 puan) tarafından
Kimsenin ağzı dediğin yılların doktoru yalnız çoğu doktordan da çok güvenilirdir:)
(924 puan) tarafından
ben ensiklopedi diyorum bacım sen Ender Saraç diyosun)) tmm hadi iyi geceler.
0 oy
(11,579 puan) tarafından
Ah yese keşke eline verdiğim her şeyi mıncık mıncık ediyor eziyor suyunu çıkarıyor nasıl alıştırabilirim
(924 puan) tarafından
Kaç aylık?
(11,579 puan) tarafından
18 aylık
(924 puan) tarafından
Keşke 5-6 aylıkken tattırmaya başlasaydın kuzum
(11,579 puan) tarafından
Canım 5 6 aylıkken tattırmadığımı kim söyledi  tatırdım herşeyden ama aklı eriyor yaşından beri hep oyun yapıyor ağzına sürmez
(924 puan) tarafından
Hee anladım. Belki atak devridir. Hangi meyvenin tadını beyeniyo bulmaya çalış. İlla ki sevdiyi çıkar. İnanki onlar bizden akıllı her şeyi anlıyolar insan kandıramıyoda))
(11,579 puan) tarafından
Aynen kandıramıyorum bir bez pijamalarını alıp yanına gittiğimde uyku saati olduğunu anlıyor babasına kaçıyor :)) çok akıllılar bebekler ya
(924 puan) tarafından
Benim kızımda öyle elimde bez gördü mü babasına kaçar. Allah korusun hepsini. Bişey sorucam konuşuyo mu?

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 124 göst.
14 saat önce Yemek-Tarifler kategorisinde Mutluu annee (574 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 176 göst.
+3 oy
28 cevap 403 göst.
18 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,669 puan) tarafından soruldu

411,009 soru

12,369,334 cevap

42,265 kullanıcı

Kategoriler

...