0 oy
230 göst.
Diğer kategorisinde (413 puan) tarafından
Ben şuan 12 haftalık GEBEYİM geçmiş 3 aylık şeker yüksek çıktı ve şuan insülin kullanıyorum yediklerime dikkat ediyorum sorum şuki kızlar siz yaşadınız mı ben çok korkuyorum bebeğime bişey olacak die sizin bebekleriniz nasıl iyi mi 

6 Cevaplar

0 oy
(11,499 puan) tarafından

Bende de çıkmıştı  diyet ve insülin 4 ayat vuruyordum. Kilosu 3110 gram dogdu. Seker de cikmadi suyu falan da yukselmedi canim

(413 puan) tarafından
Peki nelere dikkat ettin canım çok şükür sağlıklı olmuş ben, ayrıntılı ultrasondan çok korkuyorum bişi çıkar die
(11,499 puan) tarafından
Şekeri stres de artiriyor canim. Oncelikle stres yapma bugday ekmegi yedim sabahlari aksamlari ekmek genelde de kullanmiyorum. Insulin zaten dusuruyor. Benim sekerim cok degildi kac doz verdi sana birde sekerin kac çıktı. Bol bol su tuket. Illaki canin tatli ceker fazla abartmadan nefsini koreltecek kadar yedim ben  sonrasinda dengeleme yaptim 10 ay toplasam 6 kaçamak  ancak yapmisimdir. Diyet listesi verdiler mi sana. Leslie onerdi doktor leslie 1 yaptim. 8 haftalikken bebek  yer degistiriyormus bende bebege bir sey oldu diye biraktim ben sekeri 3haftayken ogrendim. Leslie birakinca yuruyus yaptim. Hem yuruyus dogumu da kolaylastiriyor
(413 puan) tarafından
Canım endokrine gitmeden önce gece den sorna bişi tüketmedim yaklaşık 12,saati geçkin aç kaldım şeker 117 çıktı ondan sorna verdiler evet diyet verdiler ama inan herşey yasak herşey
-Reklam-
0 oy
(1,723 puan) tarafından
Benim şeker yüklemesi de ortaya çıktı canım.

Bebek 3150dogdu

Suyum normaldi..

Tedbir amaçlı 38.haftada suni sancıyla normal doğum denedim ama sezeryan oldum
(1,723 puan) tarafından
Bide insülin kullandım
(413 puan) tarafından
Benim gebelik öncesi de varmış şimdi de, var elime neyi alsam yemek için bebeğim geliyor aklıma üzülüyorum ya sağlıklı olmazsa benim yüzümden die
(1,723 puan) tarafından
Dikkat etmen lazım canım benim tavsiyem iyi bı diyetisyene git. Ben devletteki diyetisyene gittim bana karbonhidrat yüklü bı liste vermiş meğerse onu devam ettiren şekerim daha da yükselirdi sanırım.
Sonra özele gittim onun listesi iyi geldi hatta son haftalar daha az çıkmaya baslamisti
(413 puan) tarafından
Benim diyette çay bile yasak canım Bi tuhaf diyet listesi vermiş özele mi gittin diyetisyen için
(1,723 puan) tarafından
Evet canım bı kere gittim nasıl beslenme gerektiğini anladım
(413 puan) tarafından
Tamam cnm olmadı bende gideyim
0 oy
(1,004 puan) tarafından
Diyabetkn hamile kaldım çok şükür sorunsuz atlattım canım skma canını Allah'ın izniyle 
(413 puan) tarafından
Yaa öyle mi canım nelere dikkat ettin peki sendemi gebelik başında insülin başladın
(1,004 puan) tarafından
Öncesinde diyabet çıktı bnde canım yükselmeler illlaki yaşadım ama insülin vurup düşürdüm ve diyet listesi uygulamdm meyve tükettim makarna pirinç unlu gıdalar tüketmedm sorunsuz geçer bol su yesillluj sebze etini falan ye strese girme canı veren Allah kolaylık verir
(413 puan) tarafından
Anladım canım çok saol umarım bende sağ salim alırım, kucağıma ayrıntılı ultrasonu bekliyorum şuan dört gözle sağlıklı çıkar benim bebeğimde insallah die
(1,004 puan) tarafından
Sağlıkla kucağına al kuzum
0 oy
(613 puan) tarafından
Direk mi insülin verdi doktor? Benim şeker yüklemesinde belli olmuştu. Diyetisyene yönlendirdi ama verdiği liste hiç içime sinmedi. Günlük açlık tokluk şekerimi kendim olcuyordum, o öğünde ne yedim hepsini yazıyordum. Öyle öyle en çok yükselten şeyleri bulup onları çıkarıyordm. Ekmek olabildiğince az ye, hiçbir besleyiciligi yok. Çavdar, tam buğday vs hiç farketmez hepsi yükseltiyor şekeri. Meyveye dikkat et, zaten şekerli şeyleri tamamen bırakman lazım, hazır meyve suları da dahil. Bol bol su ve yürüyüş ve tabi ki stresi çıkarmaya çalış hayatından. Sana da tavsiyem bı eczaneden şeker cihazı al, sürekli yükseldi mi acaba diye için içini yemez. Daha hamileliğin basindaymissin Allah yardımcın olsun, korkma Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde atlatırsın süreci. 
(413 puan) tarafından
Aldım canım ölçüyorum evet açlık 117 çıkınca yüksek dedi bide gebelik öncesi de varmış ondan başladı elimden geleni yapıyorum umarım sağ salim kucağıma alırım ayrıntılı ultrasonu bekliyorum bakalım inşallah h bişey çıkmaz die :(
(613 puan) tarafından
117 yüksek evet. Senin gerçekten iyi bir diyetisyene gitmen lazım. O zamana kadar karbonhidrati olabildiğince düşür, bir de insternette yiyeceklerin glisemik indeks tablosu var mutlaka bak. Hangi yiyecekler çok yükseltiyor vs hepsini görmüş olursun
(413 puan) tarafından
Tamam canım çok saol tesekkür ederim
0 oy
(11,676 puan) tarafından
Sen canı hamburger çeken misin :)
(413 puan) tarafından
Evet iki ısırık aldım bıraktım :)
(11,676 puan) tarafından
Afiyet olsun canım  ye azıcık :))
(413 puan) tarafından
Korkuyorum hemde çok :(
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Öncelikle stres yapma beyaz ekmeği unu çıkart hayatından. Tam buğday olduğundan emin olduğun ekmeği ye  diyetine dikkat et gerisi gelir zaten 

Bedede de şeker yüklemesi de çıktı. 38+3 de 3200 doğdu
(413 puan) tarafından
Tamam canım çok saol tesekkür ederim bundan önceki doğumda doktorlar Bi sorun, yok dedi ve şeker yüklemesinde şeker 255 çıkmış bebeğim sağlıklı doğdu ama 3840 gr doğdu
(1,850 puan) tarafından
Ben çok dikkat ettim yarı aç yarı tok gezdim ama çok şükür sağlıklı bı yavrum oldu darısı başınıza
(413 puan) tarafından
Amin inşallah canım benim çok saol

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 173 göst.
26 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 183 göst.
21 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nehir poyrazz (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 199 göst.
+1 oy
0 cevap 102 göst.

412,495 soru

12,418,713 cevap

45,119 kullanıcı

Kategoriler

...