0 oy
337 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,029 puan) tarafından
Linclicekler lütfen yazmasın lütfen biliyorum çok sağlıklı değil ama aç kalmasına da gönlüm razı değil. Ne meyve alabiliyorum ne mamalardan. Bebeğim 8 aylık ve evde pirinç unu nişasta un süt var ne yapabilirim nasıl yapabilirim bi tarif verin kızlar ya 

8 Cevaplar

+1 oy
(14,429 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Heheeeyt kuzum bizde nisastayla büyüdük 

Bi yemek kaşığı nişasta yada un az şeker 1   1,5 bardak sütle karıştır iyice ocağa al kaynayana kadar karıştır
(2,029 puan) tarafından
Anam millet öyle bi azarliyor  ki   ödüm kopuyor sanki anası değilim kötülüğünü isticem
(14,429 puan) tarafından
Ben cocuklarimi tarhana corbasiyla büyüttum canım valla 6 aydan sonra her sabah küçük bi tencerese az pişirirdim 3ude yerdi dipcik gibiler hepside maşallah
(2,029 puan) tarafından
Evet bende öğlen tarhana verdim çok sevdi
-Reklam-
+1 oy
(1,843 puan) tarafından
Verebilirsin ki bunda linç edecek durum yok . Ayı gayet iyi pirinç unu muhallebinin ne zararı olabilir . Meyve de ver sebze de ver muhallebi de var . Pirinç unu , süt karıştır pişir sonra ister muz , elma , pekmez ne ile istersen onunla tatlandir . 
+1 oy
tarafından
Cnm ben şimdi 4 aylık oğluma da veriyorum.

1 su bardağı su 

1 su bardağı süt 

1 buçuk kaşık pirinç unu. 

1 tatlı kaşığıda şeker koy

Kaynıyana kadar karıştır 1 dk da kaynadıktan sonra altını kapa afiyet olsun kuzuya
(1,299 puan) tarafından
Kız benimki de 4 aylık daha birsey vermedim ağır gelmiyormu  bebişe bende mi versem
tarafından
Yapıp günde 1 2 çay kaşığı verebilirsin alışsın diye. Arı mama da var onuda veriyorum pirinç ununun bi benzeri içinde muzda var. Ben mecbur kaldığım için veriyorum cnm 1 aydır göğsümü emmiyo diye tam sıvılaştırıp biberonda veriyorum
+1 oy
tarafından
1 yemek kaşığı pirinç unu 1 çaybardağı su koy pişir bebe büskivin varsa ondanda at içine pekmezin varsa ondanda koy kuzum
(2,029 puan) tarafından
Allah razı olsun yapacam
+1 oy
tarafından
Napcan aç kalmasından iyidir Allah muhtaç etmesin inşallah durumunuz düzelir 
(2,029 puan) tarafından
Valla düzelecek gibi değil bu şekilde yaşamanın yollarını ariyorum
0 oy
tarafından
Ben suyla sütü karıştırıp pirinç unuyla pişirip öyle yediriyorum canım 
(2,029 puan) tarafından
Peki ölçüsü varmı nasıl ayarlicam
tarafından
Canım benimaldığım  pirinç unu tek yapımlık ambalajında ben su bardağıyla 1,5 bardak su ve 1,5 bardak süt koyuyorum tam kıvamında oluyor öyle
0 oy
tarafından
Linclenicek bişey yok muhallebeyi ben 6 aylık kızıma yapıyorum sütü kullanma cnm bir çorba kaşığı pirinç unu na 1 çay bardağı su ekle kaynayana kadar karıştır sonra ilaveten bı kız ez ekle varsa
(2,029 puan) tarafından
Ay öyle bi azarliyorlar ki sanki anası değiliz kötülüğünü düşünüyoruz cocuklarin
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Kuzu ne var bunda linçlenecek bence en doğrusu evdekendin yapmak zaten ben ilk cocugumda hiç hazır almadım sarallesine kadar kendim yaptım biraz un biraz süt biraz şeker birazda nişasta koy yap cnm afiyet olsun kuzuya 
(2,029 puan) tarafından
Ya inan alınacak gibi değil 200 gr 28 lira bebek muhallebisi 1 hafta yetmez. Peki ölçüsü muhallebinin. Saralle evde yapiliyormu bide ya :) valla alırım onunda tarifini
(1,108 puan) tarafından
Ben hep göz kararı yapıyordum cnm 2 gün yediriyordum
(1,108 puan) tarafından
1 litre süt. 12 yemek kaşıgı un 12 yemek kaşığı şeker 1 paket kakao yarım paket margarin vanilya malzemeleri yapılısı hepsini tencereye koy margarin ve vaniya hariç topak topak olacak blendırdan geçir en son vanilya ve margarini kat tekrar karıştır kavanoza koy afiyet olsun
(2,029 puan) tarafından
Denicem mutlaka çok sagolun
(1,108 puan) tarafından
Rica ederim cnm içineistersen fındığı da güzelce toz haline getirip katabilirsin

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 611 göst.
24 Mayıs 2020 Aile kategorisinde meraklı taze:) (822 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 29,054 göst.
2 Temmuz 2019 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
23 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Habis57 (2,349 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 855 göst.
3 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Dyg_1 (513 puan) tarafından soruldu

405,977 soru

12,168,915 cevap

36,633 kullanıcı

...