0 oy
398 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Eşimin yakınının eş. şeği doğurmuş  kardeşim rahatsız şifa niyetine içirsek haram mı olur? Ve nasıl içirmeliyiz pişirerek mi? 

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Valla bi ara teyzemin oglu icin bole bir mevzu geçti hastaydi hocaya sorduk haram dedi kesinlikle zten sifasi olacak bir seyi Allah haram etmezdi dedi essegin eti nasil haramsa sutude ayni sekil dedi
(1,041 puan) tarafından
Katılıyorum
-Reklam-
0 oy
(1,700 puan) tarafından
Canım eğer şifalı olsaydı emin ol Allah haram kalmazdı uzak durun .
0 oy
(2,375 puan) tarafından
 eşim hoca sordum Şifa için içilebilir ve sağıldığı gibi taze taze içilir Allah şifa versin rahatsızlığı ne acaba
(2,375 puan) tarafından
Şifası olupta haram olan birçok şey var ve ilaçlarda ne olduğunu biliyormuyuz mesela şuan yapılan aşılar hiçbirinin içinde ne olduğunu bilmeden kullanıyoruz neden çünkü şifa olduğu için
tarafından
Kusura bakmada haram olan bi seye helal dersen senden delil isterler ki inanilsin diye bende sana diyom madem esin hoca sor bakim delili neyms bizde ogrenms olalim
(2,375 puan) tarafından
Haram olan birşeye helal demiyoruz zaten burda zaruret söz konusu olduğunda içilebilir ki bu helal olduğunu göstermez sadece o hastalığa hususidir misal enkaz altında kendi idrarını hayatta kalabilmek için içen harammi işlemişti hayır çünkü orda da zaruret vardı
(1,255 puan) tarafından
Bu çok ince bir çizgi yanlız şeker hastaligina iyi gelmesi  hastalığı tamamen bitirmesi  yönünde  hiç bir yerde   hiç bir doktorun bunun ile alakli en küçük bir yazısı yok.  Bilimsel tek bir araştırma yok. Bahsettiğin durum hayatta kalabilmek bak şu olmadigi için o anlık bir durum  bir defaya iki defaya mahsus durumlar hani acliktan ölmek üzereyken domuz etinin yenilebilmesi gibi bir durum tabi onunda çok detaylı açıklamalar var ince detalar var.
(2,375 puan) tarafından
Tabiki hassas bir konu ama şimdiki ilaçlarin icergini bilmiyoruz o yüzden rahat rahat içiyoruz ama bilsek emin olun hiç icmeyiz ve yurtdışında çok bilinen bir tedavi yöntemi eşek sütüyle tedavi kardeşim kalp damar cerrahisi ve emin olun çok şey var bilinmeyen neyse hayırlı geceler
0 oy
(3,194 puan) tarafından
Eş.şek sütü haramdır. Haramda şifa aranmaz.
0 oy
tarafından
Eşek sütü içilmezmiş canım. Etinin hükmü neyse sütünün hükmü de o. Haram. 
0 oy
(986 puan) tarafından
Geviş getirmeyen hayvanın sütü haramdır.  Babamın amcası kanser hatasıydı asla içmem gizlice yemeğime koyana hakkımı helal etmiyorum dedi
0 oy
(53,266 puan) tarafından
Ben hic bilmiyorum essekte sut mu varmış diye dusundum ☺️ sahi sipalar ne emecek☺️ .Allah kardesine sifa versin canim
0 oy
(2,375 puan) tarafından
fetvası
0 oy
tarafından
Canım hayal meyal hatırlyrm erkek kardeşim çok hastaydı öyle böyle değil sütü içti toparlndı şu an 22 yaşında gecen sene de askerlk yaptı

Cok işe yaradı
0 oy
(5,752 puan) tarafından
Helal olsa esseginde eti yenirdi eti yenmeyen seyin sutude icilmez bence
0 oy
tarafından
Essekk sutu haram
0 oy
(14,424 puan) tarafından
Haram değil cok faydalı şifa niyetine içilir zaten
(14,424 puan) tarafından
Kulaklarimla bi hocadan duydum canim derdin ne senin
Şifa olarakda içiliyo sakin ol avukatlik yapmaya gerek yok
tarafından
Kimsenin kimseye avukatlik yaptigi yok sadece hassas konular oldugu icin soyluyorm
(14,424 puan) tarafından
E noldu şimdi haram degilmis dimi
Ameller niyete göredir hocalar şifa olrak içilir diyosa icilir
At sutude içilir,esşekle atın ne farki var ikiside ayni ırktan
Ben yanliş bisey soylemedim zaten hemen hemen herkes haram olmadığıni yazmış
tarafından
Hemen hemen herkesin helal veya haram yazmasi onemli deil o zmn sütünü iciyosan etinide ye madem faydasi cok varmis
(14,424 puan) tarafından
Sen anlmiyosun galiba sütunu şifa niyetine icebilirsiniz diyo hocalar etimi eksik kaldi burda hastaliktan sifadan bahsediliyo keyfi rakı icmekle karıstirdin heralde seni ilgilendiriyiki post sahibine yazdim sana değil cen çen niye konuşuyosun
Soyledin bitti derdin ne insan gibi görüşünu belirtirsin insan gibi çikarsın abartma
0 oy
(5,572 puan) tarafından
İnternetten araştırın yada bir hocaya falan danışın. Daha iyi bilgi alırsınız.
0 oy
(463 puan) tarafından
Şimdi haram helal kısmını bilmem diyecem biri zıplayacak nasıl bilmezsin diye. Fetvasını bilmiyorum bilen alimler vardır. Ancak eşek sütü içeriği sebebiyle doğada anne sütüne en yakın süttür. He içtim mi? Hiç içmedim. Ama araştırmaları da bu yönde. Bu arada çiğ tüketilmeli. Kaynatmamalısınız. Çocuklar 1 çay büyükler 1 du bardağı içebilir günde

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 592 göst.
28 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 305 göst.
6 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Aysel Güzel (1,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
8 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anne adayiiii (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
30 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lillte garden (539 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,394 soru

23,760,071 cevap

315,381 kullanıcı

...