Ben hic sallamadim herkes sallamaya calisti sallamadim. O salla diye zorlayan insanlara biri seni dürterken uyuyabilir misin de. Çocuk bu oyuncak değil sen istediğin her zaman da uyumak zorunda değil. Ben şahsen karisyim çünkü bazi anneler cocuk uyusun yeterki de ben de oturayim gezeyim işimi yapayim diye düşünüyor. Hic sallamadim zaten memede uyuyordu bebeğim. Daha sonra üstten gazi cok olunca emzirip hemen gazini iyice cikardim bazen birkac kez bile cikiyor zaten bebegim üstten gazi varken asla uyumazdi. Cocuk agliyor gazımi cikar diye millet de hadi uyu artik yeter diye cocugu aglata aglata uyutuyor. Bebek aglarsa mutlakaa bi sıkıntısı vardır. Anneyi ister, kakasi vardir, gazi vardir, üşür. Meme reddi yapinca emzirip gazini cikarip kucagimda ayakta gezerek uyutuyodum. Daha sonra yere yorgan sermistim oynasin diye baktim hep onun üzerinde uyuyakaliyor. Önce farketmedim gözlem çok önemli böyle konularda. Daha sonra o yorgani da yatagina taşıdım gündüz odasında gece yanımda yatiriyorum. Emzik de vermedim parmagini agzina koyup kendi kendine daliyor. Uyku düzeni bozulmasin diye gezmeye bile gitmiyorum aksam mutlaka 7 de evde oluyorum. İnsanlar bebeği önce sallamaya alistiriyor sonra cocuk okula giderken bile sallanmadan uyumuyor. Koşullu şartlanma diye birşey var yani aslinda çocuk sallandiginda uyumasi gerektigini düşündüğü için uyuyor. Sallamak ona uykuyu cagristiyor. Ben gercekten uykusu varsa emzirip gazini çıkarıp yatagina yatiriyorum üzerine battaniyeyi örtüyorum o zaman bebeğim uyumasi gerektigini anliyor. Bazen evet uyumaz anneyi istiyor özellikle atak zamanlari zaten ilk 3 ay memeden ayrilmiyor ama daha sonra alıştığında kendi kendine bile uyur. Bu arada yaptigim uyku egitimi değil, özellikle aglatarak cocugu uyutmaya kesinlikle karşıyım