+1 oy
366 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (886 puan) tarafından
Kizlar annemler pazar yemeğe gelcek inani.n normalde gayet güzel yemek yaparm elimde lezzetli ama pirinç pilavının suyunu fazlami koyuyorum ne bi türlü tutmuyor istediğim gibi toplamda 6 7 kisi olcaz yapcam ama kafamda soru insallah yetiştirir ve güzel yaparm başkada birşey düşünemiyorum lutfen fikir veririmisnz 

20 Cevaplar

+2 oy
(1,145 puan) tarafından
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletip yıkıyorum sonra bir güzel kavuruyorum ayçiçek yağında suyunu tuzunu ekliyorum ve bir kaşıkta tereyağı atıp karıştırıp kapatıyorum kısık ateşte pişiriyorum ben bire bir buçuk ölçek döküyorum suyu
(5,132 puan) tarafından
Yazmaya gerek yok aynı ben de +
-Reklam-
+1 oy
(14,428 puan) tarafından

Güzelce kavururum canim tuzuyla suyunu göz karari veririm bazende olmayıverir :)

Al bakalıım şimdi altıni kapattimimage

0 oy
tarafından
Bende surda bekleyeyim aynı dertten muzdaribim
tarafından
Bozkurt1923 kafama baya yattı deneyecem bende
(2,450 puan) tarafından
(Evet birde şehriyeli olacaksa tereyağını baştan atmayın yanabiliyor tereyağ)
Ben bazen çelik küçük sahanda bize yetiyor diye yapıyorum yağını dahada fazla koymak gerekiyor yapışmıyor. Yoksa evet çok ısındığı için yapışma olabiliyor. Çok ölçülerde riske atmamak lazım
tarafından
Sehriye konunca suyu ona gore arttirmak gerekir mi?
tarafından
Bu arada tesekkur ederim.
tarafından
Nevasar şehriyenin etkisi yok dedigim gibi 1 bardak pirince 2 bardak su ben tam ağzina kadar suyu doldurmuyom dudak payi gibi bırakiyorum
Papatya dene canim bende tutturamiyodum teyzem aşcılarla calisiyodu ordan ogrenmis oda bana soyledi
0 oy
(570 puan) tarafından
Pirinci kavuruyor musun canm
(7,768 puan) tarafından
Kız 3 bardağa 4,5 bardak oluyor
(462 puan) tarafından
Evt  aynen dediğin gibi 1 e 1.5 2 ye 2.5 3e 3.5 tap bide suyunu cekesiye kadar  açma çok hafif dibine tutar gibi olduğunda kapat havlu koy kapağın altına iyice demlensin pilavin
tarafından
Minikmeleklerim bende ayni yorumu yazdim 3 e 4.5 iyi gider
(570 puan) tarafından
Ben hep 1,5 olarak ayarlarım tane tane oluyor canm
(570 puan) tarafından
Herkes farklı yapıyor ama bide pirincin cinsi de önemli cnm
0 oy
tarafından
3 bardak pirinc suya birakiyorum 2 saat dursa yeterli guzelce yikayip yagd bi guzel kavurup 3 bardak da kynar su ekliyorum tuzunu da ekle kısık ateste pissin tmm. Ben ilk zmaanlar boyle bu yapiyordum. Sonra el goz alışınca goz kararı yapmaya basladm guzel  oluyor
0 oy
(909 puan) tarafından
Canım ben pirinci sıcak ve tuzlu suda bekletiyorum yarım saat. Sonra nişastası gidene kadar iyice yıkıyorum. Tencereye yağ koy pirinci koyup iyice kavuruyorum en az 10 dk. Karıştırırken alttan alıp çeviriyorum. 2 subardağı Prince 3 su bardağı sıcak su yeterli oluyor ama pirinç cinsine göre değişir. 2 damla limon suyu koyarım. Tereyağ koy içine bir kere karıştır kapağı kapat pişmeye bırak. 
0 oy
(4,662 puan) tarafından
Koydugun bardağın 1.5 yada 2 bardak suluyunu ölç köy pirinçle alakalı ölçü bazılar 2 bardak bazıları 1.5 bardak su çekiyor 
0 oy
tarafından
Bnmki tam tutar tane tane dökülür. 

Önce bı su bardağı pirinci üstüne iki çay kaşığı tuz ve sıcak su koyarım. Şu soguyana kadar beklerim. Sonra tencereye sıvı yağ koyarım üstüne tel ya da arpa şehriye. Kavururum az rengi dönünce üstüne iyice yikadigim pirinçleri koyarım ve yarım yemek kaşığı tereyağ koyar tereyağ eriyene kadar tahta kaşıklar çevirim. Tereyağ eriyince tavuk ya da et suyu varsa onları yoksa sıcak suyu üstünü az geçene kadar koyarım üstünü kapatırım. Suyunu çekince içinden bir pirinç alırım eğer duru geliyirsa çok az su daha koyarım gelmezse altını kapatıp kapağın altına sadece pilav için kullandığım temiz bir bez koyar kapağı kapatirim
0 oy
(3,879 puan) tarafından
Pirinci yarim saat su da bekletiyorum.  Sonra güzelce  yıkayıp  suyunu suzuyorum. Ne suyuyla yapacaksam onu da kaynatiyorum. Pirinci tencereye koyup ustune 2 yemek kaşığı  kadar siviyag 2 yemek kaşığı  kadar zeytinyağı  koyup kavurmaya başlıyorum.  Kavurdukca bir yere toplaklanir gibi oluyorlar birbirlerine yapismaya başlıyorlar o ara tereyagi da ekliyorum tuzla beraber. Sonra pirinclerin üstünü  yatay sekilde bir parmak gececek kadar yaklaşık  1   1 bucuk cm su koyuyorum 1 dakika hizli ateste gerisinde de suyunu cekene kadar kısık  ateste pişiriyorum. Zaten kapağını  açtığında  az cok citir citir sesi geliyorsa olmuş  demektir.bu arada  Eğer suyunu koyduğumda  su yuzeyinde az cok sari sari yag yoksa az daha zeytinyagi koyup karıştırıyorum . Pirinc diyarindan selamlar güzel  yaparim ozellikle tavuklusunu;)
0 oy
tarafından
Göz kararı yaparım ölçüsüz çok beğenilir kaynar suda pirinçleri 15 dk bekleyip iyice beyazı gidene kadar yıkarım güzelce kavururum suyunu yavaş yavaş veriyim üstüne geçecek kadar kaynar su olacak oda en küçük göze altını kısıp hiç açmam pişene kadar bide pirincin markası önemli baldo yada başhan kullanıyorım 
0 oy
(7,768 puan) tarafından
Her bardağa 1,5 bardak su koy 2bardak pirince 3 bardak su gibi
0 oy
(449 puan) tarafından
Canım sana en basitini söyleyeyim yaylanın pilavlık pirincini al lapa olma ihtimali yok :) ama normal yapacaksan sıcak suyla yarım saat beklet, daha sonra güzelce yağda kavur ne kadar pirinç attıysan mesela 1 bardaksa 1 bardak sıcak su ekle altını kıs pişene kadar açma pişince de üzerine peçete koy dinlensin afiyet olsun 
0 oy
tarafından

Pirinç pilavıma herkes bayilir bende severek yapar yerim ölçü onemli cidden.

Pirincin nişastasini iyice akit guzelce yika sonra ılık yada sıcak suda yarim saat beklet icinede limon sık sonra iyice süz sıvıyağ koyduğun teflon tencerede pirinci guzelce kavur mesela 3 bardak pirince 4.5-5 su bardagi su yeterli tuzunu at kapagini kapat ve hic açma hava almasin tane tane olacak olmasina yakin uzerine 1 tatli kasigi tereyağ atabilirsin 
0 oy
(2,702 puan) tarafından

Kız çok isterdim ama kafama göre yapıyorum ancak şunu demek istiyorum bardakla hesaplama yap youtu.be de bi kadın var adını bulayım sana ona bakarak yap tam tarif tutuyo



0 oy
(1,297 puan) tarafından
Benim cok begenilir canım ben Mesela 2 s.b pirince 4.5 s.b kaynar su koyarim bi kaseye icinede tavuk bulyon atarim 1 tane birazda tuz margarini koyarim tava 2 yemek kasigi kadar  birazda sıvı yağ o eriyince icine yikanmis pirincleri koyarim iyice kavururum 1 2damla limon sıkarım sonra suyu eklerim suyunu cekince kapatirim 
0 oy
tarafından
Göz kararı yapıyorm canm tane tane oluyo
0 oy
(42 puan) tarafından
Basmati pirinçle yap asla lapa olmuyor çok çoğalıyor ve 1bardak pirinç 3 bardak su alıyor dene pişman olmazsın
(42 puan) tarafından
Ve asla suda bekletme yıka kavur pişir
0 oy
tarafından
Hic ölçülü yapmam 

Onemli olan pirincleri tam kavurmak 
0 oy
tarafından
6-7 kisiye 3 bardak gider yarim saat veya 1 saat onceden ilik ve tuzlu suda beklet yapacagin zaman tencerenin dibine aycicek yagi koy sehriyeleri guzelce kavur ustune soguk suyla iyice yikadigin pirincleri koy citir citir olana kadar kavur ne kadar cok kavurursan o kadar guzel olur o yuzden suyunu koymak icin acele etme baktin citir citir oldu tereyagini ve tuzunu ekle ben karabiber de katiyorum seviyorum sonra 4,5 sb su ekle 1-2 damla limon sık en kısık atese al kapagini kapat pisene kadar hic karistirma
0 oy
tarafından
1 bardak pirinç 2 bardak su koy. Pirincinin tane tane olması için bayağı 5 veya 10 dk yağda kavur. Öykw yapıyorum pirinç tane tane oluyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 170 göst.
9 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Semizotu (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 30 göst.
23 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Cetineylul317 (1,248 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 89 göst.
8 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Bicirik1 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 402 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde Huysuz Prenses (1,446 puan) tarafından soruldu

379,161 soru

11,349,794 cevap

34,816 kullanıcı

...