0 oy
354 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
İlk ccocugunuza cenaze,hastalık vs sebeplerden ilk doğum gününü yapmasanız ama cok özenseniz de içinizde kalsa.. ikinciye de haksızlık olur diye yapmaz mısınız?

15 Cevaplar

+1 oy
(2,072 puan) tarafından
Olur mu öyle şey  :)  2.nin ne günahı var annesi  :) Hayat bu her zaman iki çocuğa da eşit davranamazsınız ki
tarafından
Benim değil canım bende olsam yaparım. Tanıdığım yapmayacam dedi. Bende dedim öyle düşünüyorsan  büyüğe de şimdiki yaşında yap
-Reklam-
+1 oy
tarafından
ikinciye yapmam.. cunku ilkinin dogum gunu resmi olmayip 2. nin olmasi bana gore haksizlik.. ilkinde dogum cekimi yapmadim icimde kaldi bu yuzden 2.de de yapmadim. bana gore hersey esit olmali
tarafından
hemsirenin cekmesiyse sizin ozel cekim yaptirip digerinde yaptirmamaniz ayni sey degil.. cocuk buyuyunce kardesini hemsire cekti ama digerinde rica ettim cekmedi diye aciklama yapabilirsiniz lakin ozel fotografci tuttum kardesine ama sana tutmadim apayri seyler. sartlar bir olmasa da cocuklara duyulan duygu bir oldugu icin yaklasim da ayni olmali bana gore yillar sonra ellerine birseyleri alip yaa kardesime yapmislar bana yapmamislari buyutur de buyutur sonra..
tarafından
Olabilir. İlk çocuğa da şimdiki yaşında yapılabilir daha 4 yaşında çok büyük değil ki
tarafından
ztn ilk dogum gununu abartmaya gerek yok ztn hatirlamiyor resim kalsin yeterli bana gore.. 4 yas icin gerekli tabiki 1 yas yapilmadi diye var olan diger yaslari atlamamak gerek.. elde yaotigin bir pasta da olsa cocuk bekliyor..
tarafından
Canım öyle küçük çaplı yapar zaten. Benim dediğim süslemeli ikramli
(7,791 puan) tarafından
Mhtp katılıyorum sana. +
0 oy
tarafından
Olmaz bence canim büyük mu peki 
tarafından
Büyük 4 yaşında. Bende dedim ki ona da ilk yaş yapamadiysan 4 yaş yap
tarafından
Bence sen ikisininde bir arada kutla :)
tarafından
Benim değil canım arkadaşın. Bende yap diyorum yapmam haksızlık diyor
0 oy
tarafından
İkisininde bir kutlarım 2.ye sade pasta değilde ikisine de alirim
tarafından
Dimi yani öyle de mantıklı. Bı tanıdığım yapmayacam dedi. Yapar diye bekliyordum içinde kaldığını biliyodum çünkü
0 oy
tarafından
Yooo yaparım ilkininde baska doğum gününü çok güzel kutlarım nıye haksızlık olsun
tarafından
Bende öyle dedim. İlkine de bu yaşında kutla dedim
0 oy
(7,791 puan) tarafından

Bence bi yasinda pek anlamaz ben kucuk bi kutlama yaptim kafi. 2-3 yasinda boyle gzl kutlama yaparim inşallah. 

Sen simdi pastayi buyuge uflet ikisininkimi de kutlar gibi yap bnce.
tarafından
Olsun canım anlamada da hatıra kalacak ilk yasi sonucta
(7,791 puan) tarafından
Tabj de ben boyle balonlar sarma dolmalar bs büyük yapıp prenses gibi giydirip herkesi çağırıyorlar ya oyle yapmadim iste. Ufak hi pasta kestik , pastayla da resmini cektim tamam :)
tarafından
Anladım arkadaşım o kadarını da yapar da hani süslü ikramli yapmayacak demek istediğim
(7,791 puan) tarafından
Anladım iste cocuk küçük anlamiyo daha bence çok kalabalığa aşırı ikrama gerek yok aile arainda bi pasta kurabiye kafi... Odanin birini ee biraz süsler çekersin büyüdüğünde de daha güzel yapılır hem o da anlar.
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Ben ilk cocuguma duzgun bisey yapamadim haksizlik olur diye icimden yaomak gelmiyor artik 
tarafından
İlkine de şimdiki yaşında yap. Sende tanıdığım kişi gibi düşünüyorsun demekki
(1,929 puan) tarafından
Artik 3 taneler 3 bir
tarafından
3 unu bir arada yap madem :D
0 oy
(3,895 puan) tarafından

Sebep çok saçma geldi illa dogdugu gün kutlama olmaz ki bir sebep yokken pastalar cikolatalar alsin her hangi bir gün iki cocuguyla da eglensin bu kadar kasmasin hayat kisa birde ona yapmadim buna yapmiyim demesin eşit yapmaya çalişsin yapamazsa üzülmesin.Mesela biz cocugumun ilk dogum gununde pasta kestik ikinciyi puding ile kutladik.İlla pastaya gerek yok.Son doğum gününe ben kendim pasta yaptim.El yapimi icinde ki kek kırıktı ama olsun guzeldi dışı renkli yuvarlak şekerli yani paramiz yoktu evdeki malzemelerden yaptim yani o da parasi yoksa bu şekilde yapabilir.Sonuçta cocugum mutluydu onemli olan cocugunun mutlu olmasi gerisi önemli değil. :)

tarafından
Ya işte bende çocukların bu anları geri gelmeyecek her anı hatıra kalmalı diye düşünüyorum ama herkes öyle değil. Mesela ilkine herşey yeni alındı ikinciye belki bir iki kıyafet dışında bişey alınmadı. O zaman ikinciye de haksızlık oldu. Her zaman herseye imkan olmayabiliyor. Anı degerlendirmek lazım
(3,895 puan) tarafından
Bizde ilk çocuga aldik çok gerekli gereksiz harcadik ikinciye sadece 300 tl harcadik battaniye ve havlusunu aldik.Borcumuz var harcama yapamadik.Gerisi geldi.Ikinci daha guzel şeyler giydi gereken seyleri geldi ama ilkine hep kucuk almışız ilk 2 ay giydi birde tombuldu küçüldü gerisini dagittik yani onemli olan akillkca seyler yapmak.Ya da cevren bilinçliyse gonderiyor ben gereksiz harcadigima cok pişman oldum ama çok geç.
0 oy
(1,949 puan) tarafından

Ilk cocuga ne yaptıysan 2. Cocuga da aynisini yapacaksin hakka giriyor yazıyordu bi yerde. O yuzden cok cocuk yaparken düşüneceksin :D

tarafından
İyide hiç yapılmıyor yani cinsiyet aynıysa ikinciye kıyafet beşik bebek arabası vs hic bişey alınmıyor
(1,949 puan) tarafından
Valla bilmiyorum alinca da israf oluyor fazla esya sonucta . Maddi anlamda diyordur belki de ama cok düşündürücü yani.
0 oy
(14,794 puan) tarafından
Mazereti var sonuçta 
0 oy
tarafından
İkisini bir kutlarım. İki pasta iki hediye iki eğlence. Aynı anda yapardım. Ama haksızlık değil bence
tarafından
Bende öyle dedim. Buyugunkini de bu seneki yaşında yap dedim.icime sinmez diyo
0 oy
(1,336 puan) tarafından
İlk cocugunkinide o gun kutlayin onada ozenin hic bir haksizlik olmaz 
tarafından
Benim Değil canim bende dedim. İlk çocuğunda bu seneki yaşına yap dedim ama içime sinmez dedi
(1,336 puan) tarafından
Ozaman kendisi bilir :))
0 oy
(679 puan) tarafından
Ben yapmadim ama geecekten abimin durumu cok kotuydu hemde koronadan dolayi yasaklar da vardi bide cocugun sut  yumurta alerjisi var pastayi gorumce durmaz aglar diye yapmadim ama ikincide sartlar olur belki
tarafından
Geçmiş olsun
0 oy
tarafından
Seninki elti meselesine dönmüş :D  hani büyük geline ne yapılırsa küçüğe de aynısı olurya aynı onun gibi :D büyük geline almadık sana da alamayiz :D
tarafından
Elti başka tabikide orda haksızlık yapılmasın :D
tarafından
:D :D
0 oy
tarafından
Tabi ki yaparım öyle şey olur mu 1 yaşında ki bebe nerden hatırlayacak doğum gününün olup olmadığını sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap asla haksızlık olmaz.
tarafından
Benim değil canım tanıdığın. Bende yap dedim. Büyük fotoğraflarini görüp kıskanır üzülür diyo

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 447 göst.
7 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Ajangadget (1,321 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
+2 oy
11 cevap 569 göst.
+2 oy
3 cevap 77 göst.
5 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Alca (248 puan) tarafından soruldu

409,030 soru