0 oy
364 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (639 puan) tarafından

Kızlar bütün herşeyi neredeyse bitti. Ufak tefek şeylerine kadar aldım. Yani banyo termometresinden tutun kiraz çekirdeği kemerine kadar aldım. Hiç eksiği kalmadı. Annemde en ufak şeyine kadar aldı kıyafette de 3 aydan sonrasına aldı çabuk büyüyeceği için. Ablamda yeğenimin çabuk büyüdüğü için hiç giyemediği yenidoğan kıyafetlerinden verdi. 3 aylık içinde pantolon felan verdi.  Şimdi sorum şu ben bazen düşünüp vicdan azabı çekiyorum. Acaba bebeğime hiç kıyafet  almadım mı diye? Tulumunu, zıbınını, hastane çıkışları, battaniye (ki kendi ördüklerimde var) aldım. Mesela ablamdan o eşyaları almakla hata mı yaptım diyorum sanki alamayacakmış gibi. Hastane çıkışlarının bazılarını burada ki mağazalardan aldım bunda bile vicdan yapıyorum her ne kadar %100 pamuk olsa bile bilinen büyük yerlerden mi almalıydım diyorum. Burada e bebek civil yok memlekette var orayada gittikçe eksiklerini aldım ama büyük değil kıyafet seçenekleri yoktu. Öyle bir yere oturmaya gidilince giydirecek şeyler almadım 5 li takımlar haricinde. İll zamanda 5 li set kullanılıyor deniliyor sadece. Bende 3 aydan sonrasına alırım diyorum. Yine de şimdi almam mı gerek diyorum. Youtube den video izliyorum 1 yaşına kadar giyeceği kıyafetler almışlar. Hani alınması mı gerek şimdiden ben birşey mi almadım diyorum kendi kendime. İyice kafam karıştı ya. Normal mi böyle düşünmem

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kiraz çekirdeği kemeri ? O ne ki ne işe yarar . 
(639 puan) tarafından
Ağırlık yapmaz ki çok küçük bir şey çoğu kişide memnun kalmış bakalım nasıl olacak bizimki de
(13,313 puan) tarafından
İstemedi işte eşim hem de çok vakit sıkışık bir zamanda koştura koştura almıştım
tarafından
Agirlik mi? Yok daha neler. Ilk aylarinda gaz sıkışması icin biz de cok kullandik
(639 puan) tarafından
Bence de çünkü çok hafif bir şey ki ben bir sürü yorum okuyup, video izledim herkes memnunmuş. Çok ama çok hafif birşey elimizi karnına koyup ısıtmamız bile daha ağır olur gibi
(13,313 puan) tarafından
Valla bence de öyle de işte bazı şeylere takıntılı eşim
-Reklam-
0 oy
(14,420 puan) tarafından
Canim niye böyle düşndünki ben giydirirdim zaten almışsın yenileride
(639 puan) tarafından
Ya böyle acaba az mı aldım diye düşünüyorum. 3 aydan sonrası için bir şey almadım mesela almam mı gerek yoksa doğduktan sonra mı alayım diyorum
(14,420 puan) tarafından
Ne zaman doğumun
0 oy
(134,009 puan) tarafından
aceleye gerek yok buyudukce alirsin hem bebekle beraber alisverisn cok tatli oluyo
(639 puan) tarafından
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum ama öyle videolar izleyince hiç kıyafet almamışım gibi düşünüyorum.
(134,009 puan) tarafından
kiz onlar you tube o isi yapiyolar para kazanma amacli
0 oy
(4,087 puan) tarafından
Sakın zamanı gelmeden kıyafet alma giyilmiyor çoğu bebeğin bedenine göre alırsın bence süslü püslü şeylerde ilk başta o kadar gerek yok bebek için en rahat hastane çıkışı ve ikili takımlar oluyor onun rahatlığı daha önemli ben sadece 5 hastane çıkışı ve bi tane  tulum bi tane takım 5 tane zıbın almıştım doğduktan iki hafta sonra ne lazımsa lcw den istedim iki günde geldi 
(639 puan) tarafından
Ay bende böyle almışım işte buna az mı diyorum mesela. Birde 3 aydan sonrası yaza denk geliyor, ya kilolu doğarsa diyorum bir şey almadım açıkçası buda beni düşündürüyor yanlış mı yapıyorum diye
(4,087 puan) tarafından
Doğduktan sonra alırsın zaten havalar çok ısınmadan öyle yazlık giydirilmiyor üşür bebekler tam hazıran Temmuz da giyer o zaman da bi zıbın bi şort giyiyorlar zaten onları da alırsın sonra şimdiden alma
0 oy
tarafından
Bacım şöyle düşün belliki durumun var elindeki parada bebeginin hakkı olduğunu düşündüğün için böyle vicdan yapiyosun dimi peki sence elindeki imkanı bebeğinin üstüne başına yatırmak mi mantıklı geleceği için yatırım yapmak mı benimde çok şükür durumum var ilk bebeğim bende yeğenimin kıyafetlerinden giydircem bi kat eksik kıyafet alsam bebeğimin geleceği için 100 lira ayırmış olcam belki ilerde bi kitap alcaz o paraya 
(639 puan) tarafından
Çok doğru söylüyorsun katılıyorum. İşte 3 aydan sonrasına da birşey almadım ya o düşündürüyor beni
tarafından
Valla bacım ozencin vardır al tabiki alma demem ama ihtiyacı kadar al yegeninden kalanları falan getir bi bak eksik bişey kalırsa onu al hasuna giden ozendigin bi kaç parça da bişey alsan yeter daha nolsun çıplak kalacak değil ya halledersin
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Kıyafete ağırlık verme bence benim oğlum hastane çıkışını 1.5 ay giyebildi çabuk buyuyorlar ona göre al yani
(639 puan) tarafından
Teşekkür ederim fikir oldu benim içinde
0 oy
tarafından
Bende almadım çok fazla kıyafet çünkü hemen büyüyorlar bazı şeyleri sadece 1 defa giyiyorlarmis için acır onun yerine hep 3 6 ay almayı düşünüyorum zaten yenidoğan olduğu için sürekli battaniyelere sarılı oluyor çocuklar cicili biçimli seyleride 3 6 ay için alacağım yine o zaman ele avuca geliyor daha güzel oluyor :) ve gerek duymadigim hiç birşeyi de almadım saçma sapan şeyler alan çok insan gördüm burda sonra hiç kullanmadim diyorlar onun yerine çocuğuma ne kullanilirsem onu aldım çok şükür eksik mi var hemen alriim yeter ki sağlıklı olsun
(639 puan) tarafından
Teşekkür ederim fikir oldu benim içinde
0 oy
tarafından
Senin hamilelikten hormonlar halay cekiyo herhalde bacım yat uyu derdin yok dertmi ariyon. Herşeyi varmış daha neyin vicdanini yapiyon anlamadım
0 oy
tarafından
Büyük oğluma öyle böyle bir alışveriş yapmamıştım erken doğdu hiç birini giyemedi tekrar alışveriş yapıldı ihtiyacı olana verdim 2. Çocuk düşünmediğim için o an hamileymişim meğersem 2. Oğluma tekrar herşeyi aldım şuan ev kıyafetten ıvır zıvırdan geçilmiyor ve o kadar çok pişmanımkş anlatamam ikisi adına para biriktiriyorum keşke daha erken başlasaydım para biriktirmeye diyorum  o şeyleri almaktansa durumunuz nasıl bilemem ama abartmamak en güzeliymiş 
(639 puan) tarafından
Bana fikir verdiniz gerçekten çok abartmaya gerek yokmuş. Durumlar el veriyor elhamdülillah ama işte bende israf cihetini düşünüyorum sonra hiç almadım mı acaba alsam mı diyorum öyle kafam karışmıştı işte :)
tarafından
2 doğumumdada başıma geldi ilkinde erken oldu dediğim gibi 2. Bebeğimde genetik rahatsızlık çıktı gene kullanamadım evde kalamadım bazı şeyleri oluruna bırakmak en güzeli tek kıyafetleri olsaydı 2 oğlumdada yaşadıklarımı yaşamasaydım diyorum bazende
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Hic oyle.dusunme ben de cok bise almadim hwmen buyuyorlar hediye falanda geliyor.buyudugnde alirsin istedgni daha uzun gyer.smdi alsan 2 ay snra gyemicek cnku
(639 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz teşekkür ederim
0 oy
(551 puan) tarafından

İlk bebeğimde bende senin gibi düşünmüştüm canım ama sonra saçma olduğunu farkettim kim ne verirse alıyorum şu an çünkü kıyafetler o kadar pahalilasiyor ki ve 1 yaşına kadar hiç bir kıyafetini hadi bazıları hariç diyelim çok fazla giymiyorlar eşimin arkadaşlarına haber yolladım kızlarının kuculenleri varsa yollasinlar diye bebiş zaten ne giydiğini bilmiyor önemli olan temiz olsun sıcak tutsun üstünde paralansin :P annelik iç güdüsü azıcık elimize para geçsin gidip hemen bir kıyafet alasimiz geliyor zaten büyüdükçe de alırsın :))

(639 puan) tarafından
Aynen ya kendime almıyım ona alıyım diyorum daha doğmadan :))) teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
(799 puan) tarafından
Çocuğun yediği helal giydiği haram derler

Ennn iyisine bakma onun yerine bebeğunun geleceğu için yatırım yap cnm
(639 puan) tarafından
Yatırımını düşünüyoruz zaten de işte kafa karışıklıkları bunların hepsi :)))
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Benim gen lde yazlık kışlık hep annem almıştı sağolsun ama doğduktan 3aylik oleuktqn sonra bende azar azar alıyordum gelisimine göre sende al benim oğlum uzun mesela 7aylik ama 12aylikfa giydiriyrm biraz geniş ama oluyor hani sende öyle yaparsın vicdan azabı çekme yani doğsun 3-4aylukken ufak ufak alırsın canım 
(639 puan) tarafından
Öyle yapacağım teşekkür ederim yorumunuz için :)
0 oy
(1,674 puan) tarafından
Herşeyi almak iyi değil bence zamanla anlıyorsun neye ihtiyacının olduğunu bebeğin doğsun karar verirsin ne alacağına şimdilik idare edecek kadar kıyafeti olsun yeter zaten çok hızlı büyüyorlar 2 hafta içinde yenidoğan kıyafetleri olmamaya başlıyor mesela
(639 puan) tarafından
Aynen öyle dedikleri içinde kafam karışmıştı ama şimdi bende karar verdim doğduktan sonra alacağım inşallah:)

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 514 göst.
0 oy
1 cevap 214 göst.
0 oy
10 cevap 170 göst.
17 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Gamze dgn (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,477 göst.
9 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alectemovik (41 puan) tarafından soruldu

410,023 soru