0 oy
639 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (129 puan) tarafından
Merhaba kizlar size birsey daniscam benim bi buyuk cocugm var kiyafetlerni cok temiz kullanrm bir de yeni olcak insallah gorumcem hep cocugumun kiyafetlerini ister durumu oldugu halde almaz ve cok dq ozenli kullanmiyor hep lekeli kaliyo ben de simdiye kadar hep verdm ama artk ben de bebek bekliyorum kardesine kullanmak istyorm ben sana yine veririm dogum yapinca diyo ama benim kullandgm gibi temiz veremez biliyorm kayinvalidem de hep ne gerek var para harcamaya hepsi bunlarla buyusun diyo.sonucta butun parayi yine biz harcamis oluyorz buyuk cocuk olumca ayrica bunu nasil soyleyebilirim sizce vermek istemedigimi?

23 Cevaplar

0 oy
(135,943 puan) tarafından
kivirma direk soyle kirilcaksa kirilsin
(129 puan) tarafından
Canm durumu olmaz anlarm ama iki memur maasi aliyorlar bizim tek maas enayi biz miyiz herseyi biz alyorz onlar bedava buyutyolar
-Reklam-
0 oy
(16,595 puan) tarafından
Direk şöyle güle güle dümdüz yüzüne işte 
(129 puan) tarafından
Hepsini yikadm kaldrdm kardesi kullancak demeyi dusundm o istemeden laf arasinda belki anlar
0 oy
(9,757 puan) tarafından
Koy sakla bi köşeye soylemek zorunda vermek zorunda değilsin canım bugune kadar verdıklerıne saysın.Kıyafetı baskasına verınce temız kullanmasını beklemek hayal olur.Ablalarımds bana verdıler buyuk abla. Istemıyo geri ama kucuk olan ıkıncı bebegı dusundugu için geri istiyo bende kullandıkca kotu olanları atıyorum iyi olanları geri koyuyorum kendı istegıyle .
(129 puan) tarafından
Canm biz tek maasiz onlar iki memur maasi ben neden tekrar yenilerini alym bi de 3 cocuk buyutmez yani bi kiyafet illaki lekesi biseyi olur kaldirdm hepsini dicem ben.de
(9,757 puan) tarafından
Yanı aynı donu 3 kusak giymişlik var bizim bebelerde ama dedıgın gibi lekelenebiliyo.Degerı kalmıyo gerekırse acıkca soyle sız ıkı maassınız sız alın diye
(129 puan) tarafından
Canm durumu olmaz ya da verecegi icin dikkatli davranir yine anlarm ama durumu benden iyiyken kendimi enayi yerine koydurmak istemiyorum acikcasi
0 oy
tarafından
Benim de bebeğim olacak veremem de
(129 puan) tarafından
Evet canm bir de verceksem fakir cocuklara veririm.ztn neden sana verym
tarafından
Enayi yerine koymasın alsın kendi canım madem durumu var
(129 puan) tarafından
Simdiye kadar gormezden geldm ama ben de bes kurusu biriktrmeye calayorm artk masrafimiz cogalcak
tarafından
Verme canım alsın kendi
0 oy
tarafından
Sende deki ben diğer bebegım için saklıcam bunları nenkadar cok kullamılsa yıpranıyo hem bizim durumumuz cok iyi değil her istediğimizde alamıyoruz sizin durumunuz iyi de yada kıyafetleri lekelıydı attım de
(129 puan) tarafından
Yani acik acik soyledm bikere durumu olmayanlara verdm kusura bakmayin cift maas giren eve vermek icime sinmez yetim cocuk varken dedim ama yine istyorlar ona yine soylyorm ama kayinvalidem de istyo ver dye onu kircam artk
tarafından
Arsızlar ya
(129 puan) tarafından
Aynem oyle ztn buyuk parcalarn hepsini kullandilar besik mama sandalyesi bari kiyafete para harca
tarafından
Biz sokaktan toplanıyoruz parayı , isterseniz siz alın torununuza de. Kendi almadogi şeyi ver demek ne ya herşey karisoyir bu kayinnalar da sana ne dicen görecek
(129 puan) tarafından
Aynen zorla kirginlik olcak
0 oy
(416 puan) tarafından
Olur mu öyle şey 2 çocuk kullanacak 3. nasıl yıpranmamış giyecek kıyafet bu günlük yıkanıyor ve yıkandıkça kullanışsız oluyor masraf yapmamam için direkt kardeşine saklıycam dersiniz olur biter mecburiyetiniz yok sonuçta 
(129 puan) tarafından
Sagol canm ben de oyle soylemeyi dusunuyorum kesinlkle katiliyorum
(416 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Direkt söyle bence canim

(129 puan) tarafından
Malesef baska yolu kalmadi artk bu pahalilikta yeni kiyafet alamam
0 oy
(52,112 puan) tarafından
Esin söylesin
(129 puan) tarafından
Bir kez daha soylcem hepsni yikayp kaldrdm bdaha kardesine alcak durumum yok dye bakalm ins konu kapanir
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Ona ne ya mal benim malım söyle başka yere verdim de ya 
(129 puan) tarafından
Daha onceden soyledm canm yetim cocuk var ona verdm nye iki maasli eve verym dedim ama yine aynilar zorla kirginlil olcak
(1,020 puan) tarafından
Kırılırsa kırılsın ya oh ne güzel uzak olurlar senden
(1,020 puan) tarafından
Benim malımın ortakçısı mı onlar ya
(129 puan) tarafından
Kesinlkle haklisim canm
0 oy
(694 puan) tarafından
Bebegine gelene kadr 2 defa kulnilms olcak ne gerek war werme durumuda iyiyms kendisi alablr
(129 puan) tarafından
Evet hem de bu pahalilikta yani
0 oy
tarafından
Yeni bebek için kaldırdım cnm temiz temiz giysin istiyorum zaten çok bişey yok yeni Alaçam filan de. Manyak misiniz ya herkes bunlarla büyüsün ne demek 
(129 puan) tarafından
Butun kiyafetlerini ezbere biliyorlar isterken hani şöyle bi kiyafeti vardi ya dyolar ama ya verdm dicem ya kaldrdim dicem artk
tarafından
Kaldırdım ikinciye ayırdım de bu kadar basit. Biz sana getiririz o zamana derlerse. Yok ya neyim var neyim yok belli değil onları ayirayim ona göre eksiklerimi tamamlayacam diğerleri hep lekeli. Lekelileri giydirmek istemiyorum de. Ay artık insanlar neyi alacaklarını şaşırdılar.
(129 puan) tarafından
Sagol canim evet oyle soylemeyi dusunuyorum ben de insallah birdaha konusu acilmaz
0 oy
(13,618 puan) tarafından
Bende olsam vermezdim yıkayıp kaldırdım hepsini de arada kötü olanlar varsa bu kaç parça onlardan verirdim
(13,618 puan) tarafından
Evet haklısın o zaman verme canım bı gün telefon da konuşurken bende bebek eşyalarını yıkadım vakumlayıp kaldırdım her şey çok pahalı temizce dursunlar de belki anlar da istemez bidaha
(129 puan) tarafından
Aynen o istemeden ben soylemeyi duaunuyorum
(13,618 puan) tarafından
Aynen söyle canım yoksa vermek zorunda kalabilirsin eşine kadar gider uzar mesele söyle gitsin herkes kendisine güvenip çocuk yapsın
(129 puan) tarafından
Aynen oyle iki maasla cocuguna harcamayip nereye harcicaksin ztn
(129 puan) tarafından
Bana guvenip dogurmus
0 oy
(29,531 puan) tarafından

Onları ayırdım çocuğum için de tepkini koy o ne öyle halden anlamazlar

(129 puan) tarafından
Soylicem artik canim kirgnlk olursa da benim sucum degil
0 oy
tarafından
Direkt olarak söyle,ben hiç lafı dolandırmam
(129 puan) tarafından
Soylemeye caliscam canim simdiye kadar kirgnlk olsun istemedim ama mecbur biraktilar
0 oy
(6,085 puan) tarafından
Direk söyle abla ben artık diğer çocuğa kaldırıyorum diye kırılacaksa kırılsın 
(129 puan) tarafından
Biraz da kendisi para harcasin
(6,085 puan) tarafından
Yani sürekli vermek zorunda değilsin.. Durumu yoktur seninde yenisini almaya vardır anlarım ama ikinizin maddi durumu aynıysa bence vermesende olur bu durumlarda kırılacak bişey yokki
(129 puan) tarafından
Artk kirilsa da umrumda degil vicdanim rahat imkani var sonucta
0 oy
tarafından
Bebek düşünüyoruz malum herşey ateş pahası ve tek maaşla yeniden almak zor olur o yüzden kimseye vermeyeceğim artık bebeğime saklıyorum de . Vermek zorunda değilsiniz . İstemek de ayrı tuhaf hiç utanmıyor bize ver mi diyor elini cebine atsın bir zahmet çocuk büyütüyor .
(129 puan) tarafından
Biz tekrar sizin bebege veririz dyolar onlar para harcamadigi icin eski de olsa gydirirler benim icin de sorun olmaz dye dusunuyorlar heralde
tarafından
Ahahhha yüzsüz ya. Ben tekrar onu kullanamam ama şuan yeniler siz kullanınca eskiyecek de Allah Allah ya vermek zorunda mısın sanki.
(129 puan) tarafından
Yani bu besik fln olur anlarm 3 4 cocuk buyutur ama tisort tulum yani
tarafından
Pintiler açık açık söyleyin kbakma bana lazım veremem kıyafet öyle beş elden giyilmez diye
(129 puan) tarafından
Yani ben temiz temiz kullanmisim karsimda doke saca kullaniyo tabi bedava olnca sinir olyorm ztn sonra da bana vercekms
0 oy
(780 puan) tarafından
Böyle insanlara sinir oluyorum bı toplumda da kendilerini nasıl overler benimde 2 oğlum var eltim büyük oglumun nesini görse kızı için ister swetlerini ayakkabısını mecbr veriyorum vermesem olay büyüyo küçük oğlum 10 aylık abisinden bişey kalmayacak bu gidisle.en son ayakkabısı küçük geliyomusta varsa bı numara büyük Verde giysin dedi oda öylece gitti olduğunu bile bile istiyo zaten bide tekrar veririm giysin de diyo giydirmem zaten daha 
(129 puan) tarafından
Evet ben de montlar ayakkabilardan korktoem biz vermstk hep smdi yine istcekler ama vermcem cok pahali gercekten mont ve bot demekki seninki de aynisi bir de ben de bizden kucilenleri size veririm dyo ama asla kullanlcak gbi degil onunki sadece pazar tezgahindan en ucuza parca kuyafet alir onlar da ikinci cocuk buyutcek kadar dayanmiyor bizim saglam kiyafetleri aliyo onu da kendiai bana vercekms hepsi pamuklanms rengi gitms ztn
(780 puan) tarafından
Aynen öyle benim eltim de canm geçenlerde bı kac parça kıyafet getirmis evin içinde giydir diye üzeri tüm lekeli hepsini çöpe attım öylece dalga geçer gibi benim oğluma yurt dışından da hediye çok gelmişti ailem orda olduğu için hep kaliteliydi onlari alipta getirdikleri insanla dalga geçmek resmen
0 oy
tarafından
Canim dürüstçe soyle  .2 bebeği planlıyoruz kendi çocuğumun kıyafetlerini kendim.sakliyacagim diye.

Sen temiz kullanıyorsun o sana lekeli verdimj  ne anladım ben o işten.  

Birde senden kendi gelip isterse bunu dersin. O istemeden deme yani kendi kıyafetin için neden hesap veriyorsun ki. 

Madem öyle o kıyafet alsin yeğenine ufalinca bize verirsiniz desin. Millette warya bedava kimden geçiririz derdinde. 

Derler ya zenginin ekmeği yenmez ne varsa fakirde vardır diye. Evine 2 memur maaşı giriyor çocuğuna bir kıyafet almıyor ne çirkin bir davranis
(129 puan) tarafından
Yani gercekten buyuk esyalarin hepsini kullandlar ztn masraflari olmadi blac parca kiyafetini de alivern mesela kaynamamin yaninda dyolarki sizin cocugun soyle bi montu vardi nerden almstnz kaynanam da hemen atlyo e o kuculmustur versene dye
tarafından
Sende nerden aldın ise şöyle. Kaynananda küçülmüştur versene dediğinde sakladım 2 çocuk için veremem dersin.( belirt ben temiz şekilde saklamak ablasının veya abisinin eşyasını biri bir çocuğum.kullansin istiyorum de. 3 4 kişi gittikten sonra zaten o kıyafetin güzelliği kalmıyordu.
Mağazada satılıyor aynisi dersin. ( kiz gorumcende ne fena He çakallık resmen. )
(129 puan) tarafından
Hem de nasil zorla iyi niyetimi bozdular
0 oy
tarafından
Bunu kırmadan söyleyemez sin kır gitsin
(129 puan) tarafından
Kirilcak olsalar simdiye kadae anlarlardi heralde
0 oy
(3,418 puan) tarafından
O nasıl iş resmen senin giysilerinle çocuk büyütüyor ben olsam hiç vermezdim açık açık sole artık veremem çocuğuma sakliycam de 
(129 puan) tarafından
Oyle soylicem canm kayinvalidem karismasa smdiye coktan soylerdm ama onla kotu olmak istemedm o da onlari dusunyosa bizi de dusunmesi lazimdi kirilcaksa kirilir
(3,418 puan) tarafından
Aynen öle canm yengem hamileydi benim kziim doğduğunda hemen benden oyuncak istedi benim ki doğunca oynasın die bende veremem bir cicukla kalmiycam.kardesj oynar dedim sustu
(129 puan) tarafından
Evet oyuncaklarimiz da cok gitti bir de benim cocugum cok comert hemen kiyafetlerini onlara verelm bana kucuk gelyo dyo ona ogrettm artk kardesin gycek diye insallah yanlarinda soyler :)
(3,418 puan) tarafından
:)) insAllah söyler valla ben kızıma ogretiyorum şimdiden malına sahip olcaksin die :))
(129 puan) tarafından
Soyletmeye calisicam belki cocuktan ogrenirler :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 260 göst.
10 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mona Lisa (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 895 göst.
0 oy
4 cevap 248 göst.
23 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Esila han (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,006 göst.
26 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,447 puan) tarafından soruldu

412,691 soru

12,425,390 cevap

45,451 kullanıcı

Kategoriler