0 oy
354 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
İyi geceler hanımlar 1.5 yasında kızım var o kadar arsız ki hepimizi döver şiddete meyilli kendini de dövüp kafa atan cocuk doktora götürdük devlette normal dedi. Ama biz hiç normal oldugunu düşünmüyoruz doktorun yanında çok usluydu çünkü. Bugun de ağlama krizine girdi muz yerken boğazına kaçtı mosmor oldu elimi soktum boğazına ters çevirdim cıkardım ama ömrümden ömür gitti.

Çok üzgünüm ne yapmam lazım nasıl düzelir varmı böle çocuğu olan 

10 Cevaplar

+2 oy
(659 puan) tarafından
1.5yaşındakı çocuga arsız demen peki ben yaramazlıgına değil buna takıldım valla. Yalnış ve çirkin kelime
tarafından
Tink minky canım arsız bazi yerlerde cazgir anlamında kullanılır yani benim kaynanam da kızım çok ağladığı bize bağırdığı zaman bu kız çok arsız der bende anne niye arsız diyorsun demiştim yani cazgir demek istedim burda öyle denir demişti
(3,102 puan) tarafından
Canm arsiz namussuz anlamnda degl.bizde yaramaz anlaminda cok arsiz deriz.ben dememde buyuklerimz dyor
(613 puan) tarafından
Mlk6 biraz sakin olsana, yorum sahibi bişey de dememiş aslında niye bu kadar sinirlendin ki. Arsız bizde pek iyi anlamda kullanılmaz, yılışık dövsen de sovsen de geçip karşına yine bildiğini yapan kişiler için kullanılır. Muhtemelen yorum sahibi de böyle bildiği için çocuğunu bu sekilde etiketleme demek istiyor. Bu yazdıklarım kesinlikle yargılamak için değil tavsiye olarak söylüyorum. Bir çocuğun davranışlarında yanlış giden biseyler varsa ebeveynler önce kendini sorgulamali. Sen nasılsın eşin nasıl aranizdaki ilişki nasıl? Sesler yükselir mi evde ya da çok tartışma olur mu vs. Bazen dönemsel de olabilir, çocuğun fıtratı da olabilir. Mesela çok hayır diyor musun çocuğuna, engellenmiş olma duygusu da çocukları hırçınlastiriyor.
(613 puan) tarafından
Ha bir de muz kaçtı demişsin, baktın ağlama krizi geliyor elinde etrafında kendine zarar verebileceği bişey birakma. Ve asla yalnız bırakma o anlarda kızını, çok sabırlı olman lazım. Güzel şeyler söyle, mesela birşey için izin vermedin ondan mı ağliyor duygusunu yansıt ona. Şuan sana şunu yapmana izin vermediğim için sinirli hissediyorsun vs gibi. Tabi biraz sakinlestikten sonra konuş. Ağlama zirvedeyken sarılmaya çalış, saçını okşa. Yanında olduğunu, ne yaparsa yapsın onu sevdigini hissetsin. Belki yapıyorsundur bilemiyorum ama bunlar geldi aklıma
tarafından
Derya deniz dediğin her seyi hemen hemen yaptım tesekkür ederim önerilerin için
-Reklam-
0 oy
(1,295 puan) tarafından
Benim kizimda bir bucuk yasinda oda ayni ben kendi haline birakiyorum agladiginda sakinlesiyor hemen
tarafından
Bızımkısı susmuyor pek
0 oy
tarafından
O yasalarda oglumda öyleydi..6 aylikken kendine vururdu..sonradan azaldı .4 yaşında şimdi   hıncını oyuncaklardan çıkartır atar onları..sonrada bak attım anne der..umursamdigim zaman yada sinirlensigim.bisiyi ustelemek yapıyo..bana vururdu o olayı bitti .sizin tepkiniz davranışının çok önemli .
tarafından
Ben güldükçe daha cok vuruyor oyun sanıyor sanırım
tarafından
Ama bacım senn hata yapmışsın sonra vuruyor diyosun..o vurmasinda kim vursun sen gülersen...vurduğunda ciddi şekilde hayır de canının yandığını şöyle .bu zaman alır bir kere bunu onaylamış oldun ama degistirebilirsin....
tarafından
Başlarda hayır yapma diyordum daha cok vuruyordu ağlıyordu şimdi gülmeyi denedim gene aynı. Onların dünyasından bizler nasıl gözüküyorsak artık değiştirmedik bu durumu
tarafından
Yapma dediğin zaman şunu dusunur..annemin dikkani çekmeyi başardım..gulmekte aynı şekilde..demekki hoşuna gidiyo diye düşünür...görmezden gelmeyi dene.cogu cocguta ise yariyo bende yaramadı..ben her vurduğunda baba canım yaniyo gibi ağlardım özür dilemeye başladı.snra canım yabana kadar ağlama numarası yapana kadr vururdu..her vurduğunda ah çok canım yandı dedim .öyle öyle bıraktı smdi..çocuğunu sen tsniyosun en iyi çözümü yöntemi sen bulursun canim..hayat öyle kitaplardaki gibi yurumuyo çok .
0 oy
(14,919 puan) tarafından
Benimki de öyle bazen saçlarını yoluyor kendini yerlere atıyor umursama bırakır yani ustune düşme yapma yapma dersen inadına yapar 
tarafından
Tmm canım Tesekkurler
0 oy
(52,086 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canim 
tarafından
Sağol canım
0 oy
tarafından
Sert  mi seviyosunuz ? Ya da aileden mi gördü şiddeti ? Ya da eline tablet telefon mu veriyorsunuz video oyun mu izliyor ?
tarafından
Şiddet yok bizde video İzlemez ama sebebini bilmiyorum
tarafından
O zaman oyun yapıyor. O her vurup saldırdığın da ona sarıl annesi , geçecek . Şu an yeni yeni kendini kesfediyor olur oyle.
tarafından
Hayır bizi dövmesi sorun değil kendıne zarar veriyor İnşaAllah cabuk biter bu keşifi
0 oy
(2,149 puan) tarafından
Her çocukta olan şeyler bunlar.Ama sana tavsiye bir daha Allah göstermesin boğazında bir şey kalırsa elini boğazına sokma direk ters çevir kafası biraz aşağıda olsun iki kürek kemiği arasına vur çıkar ağzındaki şey.

Boğaza yakın yerlerde damar var Allah korusun tırnağın falan batar 
tarafından
Tamam canım aklımda bulunsun sağol
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Dediğini çok mu yapıyosunuz peki
tarafından
Artık yapmıyoruz ama cok şimarttık
0 oy
(11,680 puan) tarafından
Fazla abartmışsın gözünde bi sal çocuğu zaten o daha bebek nerden bilsin nasıl davranacağını zamanla alışacak ne bekliyorsun ki usulcuk oturcak yerinde her dediğine tamam mı desin oh ne güzel dünya 

Yanlış anlama benim kızım da 1.5 yaşında oda senin anlattığı şekilde kendi haline bırakıyorum yani terbiye vermek için çok erken bebek çünkü o  bide arsız demişsin yani çocuğu doktora götüreceğine kendin gitseydin arsızın kelime anlamını biliyor musun sen
tarafından
Belki sen doktorluksundur cok bilen pedagog kesildin basıma postumdan uzak dur sevgi pıtırcığısındır eminim.
Arsız kelimesi yaramaz olarak söylemiştim kötü niyet yoktu belki bu açıdan insancıl yaklaşsaydınız mecazı Mürsel anlamında söylediğimi düşünürdünüz.
(11,680 puan) tarafından
Yaramaz deseydin o zaman arsız kelimesinin uzaktan yakından yaramazlıkla alakası yok  
Sen doktorluksun  küçücük çocuğa arsız dediğine göre ???
Mecazı  Mürsel diye söyleyince sizi  öğretmen falan sanıcamı düşündünüz heralde şuraya iki kelime bişeyler sıkıştırayım da bilgili olduğum görülsün  dediniz heralde puhahajajs
tarafından
Genelde burada senin gibi boş insanlar olduğu için öğretmenlerin işi olmaz diye düşünüyorum ahahaha.
Sen kendını kelime sıkıştırmış say biz sana gülelim hahaha
(11,680 puan) tarafından
Biz dediğin kim pardon ?
Saçma yorumlarını kendine sakla kendi kendine tabiii ki gülebilirsin
0 oy
(603 puan) tarafından
Anında ilgisini başka yöne çek. Aaa kızım bak sinek var. Aa bak şuna diye. Üstüne düşme hemen ağlayınca ve sakın bağırma. Daha çok kızdırırsın. Muz yine yumuşak Allahtan başka şey kaçmamış. Bir daha yaşamazsınız inşallah.
tarafından
Bak bunu düşünmemiştim başka yöne çekmeyi deneyim işe yarar umarım. İnşAllah Allah kimseye yaşatmasın

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 94 göst.
14 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eso9090 (231 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 137 göst.
8 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eylulyy2 (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
2 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde damlaceyhun (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 517 göst.
28 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,612 soru

12,422,304 cevap

45,285 kullanıcı

Kategoriler

...