0 oy
204 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (3,551 puan) tarafından
Ya kızlar sinirlerim çok bozuk. 3.coxugumu 3 ay önce kucagıma aldım. Hamşleliğimde kafamda kulaklarımın içinde ve kaslarımın içinde kepek çıkmaya basladı. Sonra daha da artı. Denemediğim hiçbir şampuan kalmadı. Geçmiyor. Böyle konak gibi deriye yapışık. Bi kaşınıyor ki anlatamam. Kaşıdıkca kabul kabul kalkıyor. Saçlarımın falan hiç hayrı kalmadı. Doktora da gitmedim hiç açıkcası. Bebekle soguk ta çıkamıyorum. Hamile iken de bebeğe bişi olmasın diye doğum sonrasına bırakmıştım. Yıkıyorum hergün gene aynı gene aynı. Midem bulanıyor artık. Varmı yaşayıp da çözüm bulan. 

9 Cevaplar

+1 oy
(1,580 puan) tarafından
Sizde seboreik dermatit var. Buna uygun iki şampuan var sadece, bunlar iyi geliyor diğerleri çözüm değil.

1. Vichy Dercos Anti-Dandruff

2. Head&Shoulders Clinical Strength

Benim eşimde aynı durum var. Bu 2sini kullanıyor dönüşümlü 1 kutu onu bitiriyor bir kutu diğerini. 

Başka şampuan olmaz, Vichy ile başlayın. Saçınızı da kaşınızı da banyoda bunla yıkayın.
(3,551 puan) tarafından
Ya çok teşekkür ediyorum. Nerden alıyım şampuanları sadece saç kaş mı bende kulak tada var. Vücudun Baska yerlerine kullanılmaz mı.
(1,580 puan) tarafından
Kulak içine çok su kaçırma taraftarı değilim, ondan emin olamadım açıkçası. Bunla yıkarsanız suyla da durulamanız gerekir.
Ben eczaneden veya internetten alıyorum. Marketlerin şampuan reyonlarında bu iki ürünü bulamazsınız, özel arge çalışması yapılan ürünler çünkü.
-Reklam-
0 oy
(553 puan) tarafından
Canım doktor bir losyon veriyor kullanınca geçiyor hemen. Bende de var aynı sorun belli dönemlerde çıkıyor doktorum stresede bağlı dedi 
(3,551 puan) tarafından
Benim de stres tavan birde gebelik ve doğum sonrasında reflü den dolayı hiçbir şekilde vitamin falan kullanamadım. Sezeryan sonrası verdi kan ilacı içemedim...Yarın Bi sağlık ocagına gideceğim.
(553 puan) tarafından
Aynen canım sağlık ocağında veriyor birde şampuan veriyor kırmızı renkte ben ondan cok verim alamadım losyon daha iyi geldi bana
(3,551 puan) tarafından
Şampuan ketoral diir. Doktora söyleyeceğim artık 3n güçlüsü hamgşşs ise onu versin.
(3,551 puan) tarafından
Şuan yazarken bile kafa derimi yırtıyorum kaşı kaşı. Tırnak dipleri doluyor resmen kepekle.
(553 puan) tarafından
Ben kanatiyordum artık canım :)
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Eczane de özel bir şampuanı var onun durumu anlatın onlar verirler size birkaç yıkamada düzeliyor 
(3,551 puan) tarafından
Ay inşallah canım. Yarın Bi sağlık ocagına gideyim. Egzama da olabilir diyorlar. Saçım açık birde. Valla sinirlerim bozuldu.
0 oy
(695 puan) tarafından
Egzama olabilir mi esimde de ayni problem war mi eczacı arkdasm ketoral şampuan önerdi şuan düzeldi 
(3,551 puan) tarafından
Od olabilir bakıyorum netten öyle de yazıyor. Yarın Bi sağlık ocagına gideyim canım. Gebelikte ve sonrasında vitamin kullanamadım. Ay ne diş kaldı ne saç kocadım resmen daha 29 yasındayım.
(695 puan) tarafından
Doğumdan snra witamin degerlerm yerlerde 15 aydr hala saclrm dökülüyor ins bir ara baslicam witamin almaya bahsetim şampuani doktra sorp kullanblrsn 3. Yikamada baya yok oldular ama emzriyorsan onu doktora sor önce
(3,551 puan) tarafından
Yok canım sütüm kesildi emzirmiyoeum
0 oy
(765 puan) tarafından
Benim öyle anlattığın kadar değilde bitek ön kısımlarda kasiyinca çıkmaya başlamıştı onunda nedenini kendimce buldum bioblas aldım eşime kullanmadi ben kullandım benim Pantene vardı onu kullanıyordum head & shoulders aldım onuda kullanmadı bende o bitsin boşa gitmesin bu bitsin derken mahfettim kendimi farketmeden :) her neyse kısacası çok çeşit kullanmak iyi değil şimdi dove aldım avokadolu ilk yıkamada felaket iyi geldi kepek kesinlikle kalmadı ve hafifledi 5gundur banyo yapmıyorum adetten dolayı ve düşün saçlarım hala yeni banyodan çıkmış gibi :))
(765 puan) tarafından
Ne büyük hataymış kız gittik eşime 300tllik şampuan aldık saç dökmesin hiçbir gözünege zarar gelmesin falan kendim aldım bide :)) bende saf gibi evdekileri bitiriyorum .d.d
(3,551 puan) tarafından
Ben normalde dove kullanıyordum. Onu kullanmayınca kepek sadece saçımın ön kısmında olurşurdu. Bu bekarlık tan beri vardı. Gri renkli olan dove Du.. Sonra şampuanların kutusu değişti bir daha bulamaz oldum. Baska bir dove aldım Bi halta yaramadı. Önceden sadece yaşlandıkca kirli dururdu. Şimdi bu son gebelikte çok ama çok şiddetli öyle böyle değil yani. Hatta kafamın bir tarafında 1 lira kadar saç döküldü ne diyorlardı adına aklıma gelmiyor suan da. Hamile iken dove mu almadım claer mı. Hani Bi yıkamada belli oluyor işe yarayıp yaramadığı ama Bi şampuanı da kızlarım ve ben kullanıp sonra farklı bişi alıyordum denemek için. Hiç biri fayda etmedi. En son Bi head solders kullandım şimdi onun fiyatı olmuş 30 40 lira. 2 kızım ve bana da şampuan yetişmiyor. Saç kremi desen aynı. En son panten de sabit kaldım uzun zamandır ondan alıyorum krem de aynı. Ama çok çok fazla ya düşün kaşlarımdan bile kabuk kabul kalkıyor.
(765 puan) tarafından
Saçkıran gibi bişi sanırım çok geçmiş olsun şimdi memnunsaniz ne mutlu
(3,551 puan) tarafından
Saç kıran canım evet adı aklıma gelmedi.. Malesef hiç memnun değilim sabah ilk işim sağlık ocagına gitmek.
(765 puan) tarafından
Halamdada vardı sarımsak sürerdi geçti Allah'ım şifa versin ne dedi Dr
0 oy
(701 puan) tarafından
Son durulama suyuna elma sirkesi koy biraz bir tas suya bir kapak elma sirkesi koy durula. Tas yoksa şişeye koy öyle durula. Çok işe yarıyor.
(3,551 puan) tarafından
Tamam canım yarın onu da alıyım üzüm sirkesi var da elma yok evde.
0 oy
(16 puan) tarafından
Mrhb banyoda saçınızı soğuk suyla yıkayın kepeğe iyi gelir  :)
tarafından
Kız 2 senelik post
(16 puan) tarafından
Yeniyim kız burda dikkat etmemiştim :) :)
0 oy
(350 puan) tarafından
Canım bence bir cildiye ye görun egzama yada başka bir deri problemi olabilir kepek içinde Vichy dercos kepek şampuanı var öneririm 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 51 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 385 göst.
4 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Hsg (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 72 göst.
31 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eylulada (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 330 göst.
8 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,318 soru

11,353,958 cevap

34,827 kullanıcı

...