Islak İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yapılışı:
İlk olarak tereyağı ve sıvı yağ bir tencere içine konur. İçerisine irmik ilave edilerek ocağa alınır ve irmik hafif kızarana kadar pişirilir. Başka bir tencere içine toz şeker, süt ve su konularak karıştırılır. Ocağın üstünde ısıtılırken kaynamaya yakın bir zamanda altı kapatılır.
Rengini alan irmik içine dövülmüş ya da robottan geçirilmiş olan fındık ve ceviz ilave edilir. Ardından hazırlanan süt karışımı içine yavaşça ilave edilerek ocağın üzerine alınır. İrmik karışımı sütü çekene kadar hafifçe kavrulmaya devam edilir. Sıvı karışımı tam olarak çektikten sonra ocağın üzerinden alınır. Servis tabakları ya da kâselere konulur ve üzeri isteğe göre ceviz, fındık gibi malzemeleri ile süslenerek servise hazır hale getirilir. Bunu yapabilirsn cnm