0 oy
1,956 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (176 puan) tarafından
Kızlar dün kısır yapayım  dedim herşeyini hazırladım ama bir baktım bulgur yerine irmik ıslatmışım çöpe de atmak istemiyorum onu ne yapabilirim sizce? 

8 Cevaplar

0 oy
(1,310 puan) tarafından
Birazda bulgur ıslatıp ikisini yogur fellah köftesi yapabilirsin içli köfte yoğurtlu köfte yapabilirsin
(176 puan) tarafından
Ama evde ince bulgurum da yok :( bir de ıslattığım irmik 3 bardak
(1,310 puan) tarafından
Başka bisey olmaz canm köftelik bulgur al yap bence ziyan olmasın
(176 puan) tarafından
Bebeğim uyansın da gidip alayım madem öyle yapayım artık, çok teşekkür ederim canım
(1,310 puan) tarafından
Rica ederim canm kolay gelsin:)
(176 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
-Reklam-
0 oy
(7,786 puan) tarafından
İrmige süt seker vanlin ekleyip tatli yapamaz misin ki .
(176 puan) tarafından
Olur mu acaba öyle hamur gibi oldu irmik
(7,786 puan) tarafından
Bilemedim ki yerinde olsam bi kismiyla denerdin tatliyi soyle az miktarla güzel olursa yapardim.
(176 puan) tarafından
Evet olabilir öyle deneyeyim bakalım inşallah olur
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Bulgurla irmiği nasıl karistirabildin canım bir de 3 bardak demissin. Hadi ilki neyse ikinci ve üçüncü bardağı boşaltıp islatirken bir sorun olduğunu anlamadın mi 
(176 puan) tarafından
Anlayamadık hatta kaynanam da vardı o da bulgur sandı kapağı açtık bir baktık hamur olmuş
0 oy
tarafından
Sütlü irmik tatlısı falan olabilir belki 
(176 puan) tarafından
Olur mu acaba ya hamur gibi oldu bir de 3 bardak vardı
0 oy
(14,421 puan) tarafından
Anammm kız tatlı yapmaya kalksan süt yetmez o ıslattığınmirmiğe bacım kurut bari
(176 puan) tarafından
AA öyle oluyorsa kurutayım bari ama hamur gibi nasıl olacak ki
0 oy
(22,059 puan) tarafından
Bisi yapilmaz canim at cope .d
(176 puan) tarafından
Deme ya hele bu zamanda da bişey atmak istemiyorum:(
0 oy
tarafından
Islak İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı fındık

1 çay bardağı ceviz

1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin;

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

Yapılışı:

İlk olarak tereyağı ve sıvı yağ bir tencere içine konur. İçerisine irmik ilave edilerek ocağa alınır ve irmik hafif kızarana kadar pişirilir. Başka bir tencere içine toz şeker, süt ve su konularak karıştırılır. Ocağın üstünde ısıtılırken kaynamaya yakın bir zamanda altı kapatılır.

Rengini alan irmik içine dövülmüş ya da robottan geçirilmiş olan fındık ve ceviz ilave edilir. Ardından hazırlanan süt karışımı içine yavaşça ilave edilerek ocağın üzerine alınır. İrmik karışımı sütü çekene kadar hafifçe kavrulmaya devam edilir. Sıvı karışımı tam olarak çektikten sonra ocağın üzerinden alınır. Servis tabakları ya da kâselere konulur ve üzeri isteğe göre ceviz, fındık gibi malzemeleri ile süslenerek servise hazır hale getirilir. Bunu yapabilirsn cnm
(176 puan) tarafından
Burda ıslanmadan yapmış ama denerim bakalım inşallah olur bir kısmını böyle bir kısmını sütle bir kısmını da köfte yaparım artık
tarafından
Vala gogleye yazdm cikti  sen yaz bak istersen
(176 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim benim için bakmışsın :) Ben de baksam aynısı çıkar böyle denicem bakalım
tarafından
Rica ederim cnm yazdm ıslak irmikle ne yapılır bu çıktı vla:))
0 oy
(4,099 puan) tarafından
Canm en iyisi Bi kapa koy pencereye koy kuşlar yesn bence

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 713 göst.
17 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 178 göst.
13 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 205 göst.
9 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Azerin annesi (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 251 göst.

413,351 soru

12,444,838 cevap

46,127 kullanıcı

Kategoriler

...