Fırın ve ızgara yapmaya çalışın. Ben yaptıklarımdan örnek vereyim. Yağ oranı az olan 100-200 gr civarı balık,kırmızı et ya da tavuk etini fırının ızgarasında pişiriyorum, yanına salata yapıp içine yağ koymuyorum sirke limon çok az tuz koyuyorum. Yağsız dana etinden kıyma yaptırıp onu da köfte yapıyorum, köftenin içine beyaz un beyaz ekmek koymuyorum, fırında yapıyorum. Sebze yemeklerinin çoğunu fırında pişiriyorum, yeşil kabağı doğrayıp baharat ve az zeytin yağla fırında pisiriyorum üstüne birkac yemek kaşığı yoğurt döküyorum yanına salata ve yağsız az tuzlu tarhana şehriye mercimek gibi bir çorba olabilir. Karnabahar brokoliyi haşlayıp havucla falan salata yapıyorum tek başına yetiyor zaten. Patates salatası haşlaması da kurtarıcı. Tencerede yaptığım sebze yemeklerine, az yağ koyuyorum yağı kavurmuyorum salça koymuyorum domates kırmızı biber koyuyorum. Hamur işi de yaparsam esmer un, esmer şeker,pekmez, az yağlı süt yoğurt ile icine kuru yemiş vs de koyarak yapıyorum. Tatlı olarak serbetliler hamurlar yerine bal kabağı,sütlaç, muhallebi, irmik helvası tercih ediyorum. Umarım size de bir fikir olur.