0 oy
375 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar ilk çocuğum ek gıda olarak ne verebilirim bebeğim 7 aylık yavaş yavaş yoğurt patates püresi muz elma bu tarz şeyler veriyorum daha neler verebilirim önerebilir misiniz bebeğim mama yiyor bu arada

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sebzelerden başla brokoli havuç falan haşla eline ver
-Reklam-
0 oy
(1,289 puan) tarafından
Canm şuan mevsimde ne varsa tattır ben 3 gün kuralıyla herşeyi tek yedirdim haşlayıp sonra beraber verdim şuan her sabah mutlaka yumurta sarısı ver yoğurt yanınada meyve ver ben öyle yapıyorum 
0 oy
tarafından
6. Ayda neden başlamadınız ?

İlk ev yoğurdu ile başladım ben 3 gün kuralı ile 

1. Gün 1 çay kaşığı 

2. Gün 1 tatlı kaşığı 

3.Gün  1 yemek kaşığı 

Daha sonra sebzeleri ayrı ayrı tattırdım 

En son meyveleri verdim 

Bal kabağı 

Yeşil kabak 

Patates

Havuç 

Brokoli 

Verilebilir 

Meyve olarak Avokado ver çok sağlıklı 

Elma 

Muz 

Armut

Mevsim meyveleri portakal, mandalina hariç 
(45 puan) tarafından
6 aydan beri başladım zaten hep aynı şeyleri veriyorum daha farklı önerileriniz varmı yani yapabilrcrgim karışım
tarafından
Tarhana verebilirsin bebek tarhanası
Yoğurtlu çorba verebilirsin
Bu arada çok pardon ben yeni başladın zannettim kusura bakma :)
Yeşil fasulye
Bezelye çorbalarına katabilirsin
tarafından
Makarna ,çorba yoğurt mutlaka mevsim meyveleri küçük parça et veriyorum 8ayina girecek
0 oy
(1,309 puan) tarafından
İnstagram kullanıyosan deryasenaktaş var takip et çok güzel tarifler veriyo
0 oy
tarafından
7 aylik olmus artik tadimdan ziyade öğünlere gecmen lazim ama şöyle once mama ver sonra kahvalti yaptir haslanmis yumurtanin sarisi peynir severse zeytin benim oglum hala yemiyo sevmedi zeytini ama karışım yapma her seyin tadini ayri ayri bilsin yani kendin nasil yiyosan oyle ver bulamac gibi yapma. Oglende tekrardan mama ver sonra sebze corbasi verebilirsin aksam tekrar mama ver sonrasinda kofte tavuk ya da kiymali bisey verirsin kucuk parcalar halinde ver disi olmasa bile damagiyla cigner blender kullanma en fazla catalla ezerek yedir bu saydiklarim 9 aylik olana kadar. 9 ayindan sonra onceligi ek gidaya ver sonra mamasini ver belki ilk basta zorlanirsin ama zamanla duzene girer benim tecrubelerim bunlar ben bu sekilde yapiyorum 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 81 göst.
0 oy
8 cevap 181 göst.
29 Mayıs 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
13 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linasu (416 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 262 göst.

403,381 soru

12,082,848 cevap

36,360 kullanıcı

...