0 oy
291 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (861 puan) tarafından
Kızlar küçüklüğümde yedim ama tadını unutamadım un helvası tarifi var mı bilen ilk defa yapicam denemelik az olacak şekilde lütfen aklıma düştü

8 Cevaplar

0 oy
(4,263 puan) tarafından

Ay canım çekti şu an :angel:

(861 puan) tarafından
Benimde
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benimde canim çekti ama hiç yapmadım arkadaşımda bir defa yemiştim çok güzeldi 
(861 puan) tarafından
Evet ya
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Fazla tutturamam bende.    
0 oy
(2,945 puan) tarafından

Hep göz kararı yapıyorum ama vardır nette tarifler. Biraz tereyağ biraz sıvıyağ , biraz un ve şerbeti derken olup btiiyor :)) canımızı çektirdin valla sütlaç yapıyordum :D

(861 puan) tarafından
Ben çoktan beri canım çekiyor kaynanam yaptircakti birine ama eli degmedi
0 oy
tarafından
1 sb un

1 sb süt yada su

1 çb sıvı yağ

2 yk tere yağ

Tereyağını sıvı yağı erit üzerine unu dök

10 dkk 15 dkk kavur iyice yarım su bardağı şekeri su yada sütün içinde iyice erit sonra bu karışımı dök yavaş yavaş dök iyice karıştır topak olmasın altını kapat 2 kişilik bu canım tam tutuyor
tarafından
Şerbeti kaynatma sakın canım topak oluyor soğuk olsun direk ben sütle yapıyorum dahada lezetli oluyor tavsiye ederim ama su ile yaparsan oda güzel olur su soğuk olsun karıştırarak şekeri erit
(861 puan) tarafından
Soğuk suya yada süte şekeri atıp eritiyoruz sonra unu kavurduktan sonrası üstüne mi döküyoruz
tarafından
Aynen öyle canım
(861 puan) tarafından
Teşekkür ederim
tarafından
Takıldığın yer olursa sor canım üstüne de ceviz yada sen ne istersen serpebilirsin
0 oy
(599 puan) tarafından

image

çok güzel oldu herkez beğendi tarifim bu
(861 puan) tarafından
Nasıl yaptın şerbeti kaynattin mi
(599 puan) tarafından
Yok canım şeker suda erittim un kavurunca döktüm un kurabiyesi gibi oldu ay yapsam mi ki bende  ;)
(861 puan) tarafından
Evde un kalmamış alıp yapicam canım cekti
(599 puan) tarafından
Irmikle yap canım unun yoksa :) canım çok çektiyse:)
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Nefis yemek tariflerindeki un helveasi tarifine bak çok güzel oluyor ama şekeri azıcık azalt ben yapmıştım şekeri çoktu . 
0 oy
(456 puan) tarafından
Öncelikle karıştırma kabına bir bardak su,bir su bardağından biraz az toz şekeri koy erit.Tencereye 125 gr tereyağını al erit,bir bardak un koy 8-9 dakika kavur.Üzerine erittiğin şekerli suyu boşalt.1 dakika kavur ,kapat ocağı.Yemek kaşığiyla şekil ver daha sıcakken.Afiyet olsun:))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 91 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
6 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Asel hira (861 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 173 göst.
27 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Allizzwell11 (509 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
12 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu

411,189 soru

12,377,040 cevap

42,908 kullanıcı

Kategoriler

...