+1 oy
498 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
düzenlendi

Kuzular muhtemelen çogunuz biliyorsunuz ama bilmeyenler varsa faydalansin diye yaziyorum ☺️❤️

Serum fizyolojik cok pahali biliyosunuz ki 

Evde hazirlamak da cok kolay ☺️

Bir litre icme suyuna bir tatli kasigi tuz ekleyip kaynatiyoruz ardindan da sogutuyoruz .Sonra kullanima hazir oluyor ❤️

Bilmeyenler varsa yapabilirsiniz .

Serum fizyolojik zaten tuzlu su ☺️❤️ 

İnstada bir kac doktorda gordum 

40 tl ye aldik biz coklusunu o yuzden yazayim dedim

Dipnot : Evde yapimini oneren doktorlar var onermeyenler de varmis tercih size kalmis kuzular ❤️☺️

16 Cevaplar

+1 oy
(2,507 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Takip ettiğim özel doktor önermiyor evde yapımı tehlikeli demişti 
tarafından
Ben de doktorlarda gordum kuzu demek ki fikir ayriligi var ❤️ isteyen deneyebilir , istemeyen denemez zaten ❤️☺️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sağol kuzum Allah razı olsun ☺❤
tarafından
Hulyamm ❤️☺️
tarafından
Nasılsın şerifemmmm ❤
tarafından
Cok sukur iyiyim hulyammmm ☺️❤️ sennnn? Aklimdasin hep
tarafından
Bildiğin gibi balım ☹
tarafından
Hulyam yaa ❤️ simdi biraz isim var ama bugun insallah musait oldugumda yazcam sana konusalim
tarafından
Bekliyorum kuzum ❤öp benim yerime mini kaslı erkeğini ❤❤❤❤
0 oy
tarafından

Evde yapımı onermiyo doktorlar canm ama sebebini bilmiyorum :D

tarafından
Kuzum ben iki doktorda gordum instada ❤️☺️ onlar bu sekilde cok rahat kullanilabilecegini soyledi ben de yaptim .Cok faydali oldu ☺️❤️
tarafından
Ben kullanmiyorum ama kullanan deneyebilir faydali bilgi severiz☺❤
tarafından
Canimmmmmm ❤️☺️ insallah birilerinin isine yarar ben de yeni ogrendim bayagi bi aciyo burnunu rahatliyo
0 oy
(599 puan) tarafından
10 lira kiz neresi pahalı, :)
tarafından
Yok kuzu 40 tl ye aldik biz :D ❤️☺️
tarafından
Sonra da evde yaptim ☺️❤️
(599 puan) tarafından
Anammm hım ne bilem küçükler pahalıda büyükler da uygun diyordu eşim yani evde yapmakta mantıklı tskler☺
0 oy
tarafından
Ne kadar ki ben aldim gecen sene buzdolabinda kullansam zarari olurmu oylece duruyor 
(5,011 puan) tarafından
Biliyorum canim en disinda paketi oluyor onu actin mi igneyle icinden bir kere bile aldinmi eger paketi acip icinden igneyle bir kere almadiysan bile sterilligi bozuluyor kullanilmaz
tarafından
Cok kullandim
(5,011 puan) tarafından
Buzdolabindakini kullandiysaniz ve uzerinden maximum1 hafta gectiyse atin
tarafından
Kiz 1 yil gecti
(5,011 puan) tarafından
O zaman direk cop
0 oy
(3,463 puan) tarafından
Direk serum al daha ucuz 
tarafından
40 tl kuzu  Biz 40 a aldik .Ucuzu var mi bilmiyorum ❤️  optum
(3,463 puan) tarafından
Serum olarak kız kola takılan serumlardan, 7 TL falan alıyoruz biz baya gidiyo
tarafından
Aa ciddi misin ?? Ayy supermis bu ❤️
0 oy
(20,488 puan) tarafından
:D bize sağlık ocağında kendi verdi doktor para filan vermedik :D ama yaparım şırıngalarım var evde sağol bak hee :D
tarafından
Yap kuzu yap hahshs :D bir aydir yapiyorum bibzararini gormedim hatta siringayla skyorum sonra sirtina vuruyorum bi sumuk cikiyo sjjsjsj
(20,488 puan) tarafından
:D ahhahaah kız şerife kahkaha attım ya bizimki daha dolu bi torba bitsin yaparım bizimde okan çok seviyo anne hadi serum yap bana diyo :D
tarafından
Valla mi :D yaaa sjjsjsjsj

Benimki de hic sevmiyo
(20,488 puan) tarafından
Benim küçük oğlanda sevmiyo hayatta yaptırmaz ama okan rahatlıyo garibim
0 oy
(15,641 puan) tarafından
Serum torbasi alip kullandim ben hep o daha uygun. Senin dediginde ölçüyü iyi ayarlamak lazim. Kizim küçukken eşim yapalim dedi ve yapti. Heralde tuzu fazla koydu. Çocuk kucagimda çırpınip morardı resmen. Bir daha boyle bişeye kalkişmadim. 
tarafından
Ayy kuzum Allah korusun .Kuzu burnuna sıkıp ters cevirip sirtina vurmak lazim  .siringayla  yan tutup fsktrtacaksn ❤️☺️
Buna ragmen oluyorsa bilemedim bir aydir yapiyoruz biz
(15,641 puan) tarafından
Ay en tecrubesiz dönemimizde oldu. Nasil yaptik onu bile hatirlamiyorum ama serum torbasindan alip sıkinca hic sorun yaşamadik. Bu arada seni sadece yorumlarda tanimama rağmen dün rüyamda gördüm. Düğünun varmiş beni de davet etmişsin. Apar topar hediye almaya gidiyordum sana. Hayirdır inşallah ;)
tarafından
Ayyy hayir olsunnn ☺️❤️☺️❤️ baktim netten simdi yorumuna ruya sahibi guzel haberler alacak diyor ❤️☺️
(15,641 puan) tarafından
Ay inşallah alirim hayirli haberi yakinda ;)
0 oy
(2,945 puan) tarafından

6 TL ye  veririz demişlerdi bize :)

0 oy
(3,061 puan) tarafından
15 tleydi gecen hafta aldım bide evde yaptığımızı nasıl sakliyacazki en azından aldığım poşette diye düşünüp aldım onu bile zor zapt ediyorum 2 tane ufak bebek evin altini üstüne getiriyor 
0 oy
(130,229 puan) tarafından
ama hangi tuz kaya tuzu himalaya tuzu billur tuz ☺ bi suru cesiti var örtmenim en iyisi hazir almak bide evdekini nasi burna yapcaklar 
0 oy
(45,036 puan) tarafından
Sağol serifem♥️
0 oy
(2,280 puan) tarafından
Bilgin icin sagoll cicegim ❤ amam 5 mg tuplerde olanlar cok phali ben iki hafta once serum posetinde olanlardan buldum da aldim ucuz ve cok uzun sure gidiyo aklinda bulunsun kuzum ☺❤❤❤ 
0 oy
tarafından
Muallime olduğun ne kadar belli :) İnsanlara bilgi aktarımı yaparak yardımcı olmaya çalışıyosun.  Çok incesin :) bu tarifi ben de duymuştum tuz oranını ayarlamada yanlış yapilabilme olasılığı olduğu için doktorlar arasinda fikir ayrılığı var. Kimi öneriyor kimi önermiyor. 
0 oy
tarafından
Bizde sorduk 25 dedi canım.. bende fikrimi yazayım soğanı ikiye böl baş ucuna bırak çok rahat uyuyor bebisler  kaç gündür yapıyorum kızım rahat uyuyor;) 
0 oy
(2,622 puan) tarafından

Eğer aynı etkiyi gösteriyorsa çok iyiymiş.Insallah bi zararı olmaz.Sagolun bilginiz icin

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
1 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meltemmmm (1,022 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 71 göst.
0 oy
4 cevap 80 göst.
0 oy
6 cevap 54 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,633 puan) tarafından soruldu

408,626 soru

12,279,478 cevap

37,847 kullanıcı

Kategoriler

...