0 oy
829 göst.
Diğer kategorisinde (25,196 puan) tarafından

Ne kadar kolay söylüyoruz dimi bu cümleleri. Çocuk başını masaya mı çarptı 'naağğ yap şu masaya döverim onu ben' çocuk koltuktan mı düştü 'naağğ yap şu koltuğa döverim onu ben nasıl düşürürsün kızımı' çocuk yemek yerken çatal diline mi battı 'naağğ yap şu çatala nasıl batarsın benim oğluma sen' diye diye çocukları şiddete nasıl da teşvik edenler var değil mi? Çocuk düştüğünde koltuğu dövmeyi öğreniyor, çocuk başını çarptığında masayı dövmeyi öğreniyor, çocuğun ağzına çatal battığında çatala vurup fırlatmayı öğreniyor. Sonuç : Çocuk büyüyor ve şiddete meyilli bir birey oluyor...

Geçen gün dinlediğim bir psikologtan çok hak verdiğim bir konuyu paylaşmak istedim. Kamu spotu:D sevgiler... ❤️

35 Cevaplar

0 oy
(2,692 puan) tarafından

Konuya çok katılıyorum da bizde ahh yap derler. Nağğ yapı çözene kadar yoruldum :D

(25,196 puan) tarafından
Her yerde farklı kelime derler sonuç aynı ama
-Reklam-
0 oy
tarafından

Benim oğlumda ah yapıyor canını masa yaktıysa eğer, arada banada vurup geçiyor :D

(25,196 puan) tarafından
O farklı canım ah deyip masaya vurmayı öğretenler sıkıntı
tarafından
Dedesi öğretiyor malesef, yada ah yap nenene diyor .s
0 oy
(1,301 puan) tarafından

Biz nağğğğ yapmıyoruz öğretmenim:D

(25,196 puan) tarafından
Aferin size :D
0 oy
(87 puan) tarafından
Gecen eşimle hastaneye gittik bir çift vardı 3-4 yaşlarında erkek çocukları vardı. Çocuk bi anda yere düştü burnunu fılan carptı içimiz gitti eşimle. Sonra annesi bi anda yeri tekmelemeye zıplamaya başladı :) bak dövüyorum tamam ağlama diyor bide. Eşime dönüp dedim kadının yaptıgını goruyo musun çocugu şiddete yönlendiriyor ve yazık farkında değil doğru olduğuna inanmış. Çocuga sana zarar veren herseye sende zarar ver ve rahatla mesajını vermiş oluyor. Yanlış. 
(25,196 puan) tarafından
Yazık üzüldüm gerçekten çocuga
0 oy
(772 puan) tarafından
Ayni zamnda cocuk hep karsi tarafi suclamayi ogreniyor.
(25,196 puan) tarafından
Aynen cnm
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Bizde ah yap deriz ama bu tek başına şiddete yoneltmez :) yaramaz masa seniidiye kizarim. Esyalara oyin icin vursakta insaara vurmaz yani 

Gerci o bizim oyunujuz beni diver isirir cadi :D 
(25,196 puan) tarafından
Ah deyip masaya vurmak şiddete yöneltir
(7,785 puan) tarafından
Sadece bu yoneltmez iste benim pek yaptigim bir sey egil onemli olan cocuk bi arkadaşına vs vurduğunda sergilenen tutumdur.

Tek bir olay tüm gidisati degistiremez.

Ama evet yapilmamasi daha dogru ozellikle bilincsizce yapiliyorsa. Yani hmm yaramaz masa bidaha yapma kızıma böyle denek daha makul illa kizacaksan :)
(25,196 puan) tarafından
Zaten burda vurmaktan bahsettim söylemden değil, masaya vurmak koltuga vurmak cocuga şiddeti öğretir yarın öbür gün başka çocuklara vurmayı da yapar. Ben masa çatal veya koltuk diye örnek verdim sadece her konuda olabilir bu
(7,785 puan) tarafından
Yani gerci haklisin sadece o hareket her seyi etkilemez ama etkiledigi şeyler de olur. Senin ne niyetle dedigini anladim yani haklisin  oyle düşününce.
(25,196 puan) tarafından
Anladm cnm benim
0 oy
(2,562 puan) tarafından
Ilk defa senden duyuyorum nagg ne ya ne demek yani
(25,196 puan) tarafından
Vurmak yani her yörede farklıdır bizde nağğ derler başka yerde ah yap derler başka yerde döv derler sonuç aynı şiddete meyil
0 oy
(519 puan) tarafından
Çok mantıklı gerçekten her şey bizde bitiyor maalesef
(25,196 puan) tarafından
Kesinlikle
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Haklisin cnm 15 aylik oglum hic de oyle bisey demedik iyiki de dememisiz hic de vurmaz vurma huyu yok insallah da boyle devam eder 
(25,196 puan) tarafından
İnşallah canım amin
0 oy
(1,949 puan) tarafından
Cocuk sucu başkasında buluyor. Kendjnde aramıyor.
(25,196 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
tarafından
Eee ne demek bu şimdi ne dedin simdi
(25,196 puan) tarafından
Nağğ yap diyom:D
0 oy
(12,269 puan) tarafından

İlk defa duydum desem :D boyoe konuşma şekli mi vsr nece konuşma oooo:ermm:

(25,196 puan) tarafından
Bilinçsiz aile konuşması :D
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Nah mi yapiyolar :))
(25,196 puan) tarafından
Hayır nağğ bazıları nannaaa der dövme hareketi
0 oy
(11,586 puan) tarafından
Nah değilde ıhh yap demişliğim var maalesef 
(25,196 puan) tarafından
Nah değil canım nağğ derler bizim tarafta herkes farklı kullanıyo ama çok yapan var ıhh demek gibi
0 oy
(7,322 puan) tarafından

Kız bunu tiktokta izledik yegenimle :D aynısı ya. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 144 göst.
0 oy
4 cevap 150 göst.
0 oy
5 cevap 311 göst.
0 oy
18 cevap 352 göst.
25 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Meryemmozer (299 puan) tarafından soruldu

411,125 soru

12,374,751 cevap