0 oy
752 göst.
Diğer kategorisinde (2,425 puan) tarafından

Ben 1 tane çeyrek, 230 tl para artırdım. 6 tane çeyrek borcum var, kaldı 5 tane. Her ay gram, çeyrek almaya çalışıyorum. Sizler yapabildiniz mi bir şeyler? 

image

40 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ne birikimi kız, eksi 5.000 deyiz. Biz hala gezme derdindeyiz canımız sağolsun :) 
(2,425 puan) tarafından
Gezme yok bizde 5 aylık kızım var zaten soğukta gezemem evde hasta oluyo :)))
-Reklam-
0 oy
(1,572 puan) tarafından
Eksinin de eksisindeyiz aaffafaf. Ama gecen annemler 300 verdiler onu attim kenara birikim yapicam hic yokmus gibi geciniyoruz
(2,425 puan) tarafından
Aynen 50 koyup o yok gibi düşünüp devam edin ben öyle öyle 15 gram 3 çeyrek 3 bin de biriktirmistim. Ev aldık ona gitti hepsi
(1,572 puan) tarafından
Ay ne guzel. Hic birikimim yapamam aslinda. Elimde harclik olur ama kendime de harcamiyorum eve vs gidiyo nasil kalmiyo anlamiyorim yani. Artik zorlicam oyle de yok boyle de yok :D yuzuk yada künye istiyorum insallah yapabilrm
(2,425 puan) tarafından
Yüzük ve künyede çok taşlı şeyler alma, alırsan gram alıp kenara at 24 ayar al :) ben borcum olmasa 24 ayar alırdım. Sattığın zaman asla kaybetmiyorsun:)
(1,572 puan) tarafından
Tamm canm oyle yaparim bilmiyordum sagolasin hic anlamam gercekten iscilik falan
0 oy
(966 puan) tarafından
Çalışıyor musun cnm? Nasıl ayirsbildin?
(2,425 puan) tarafından
Yok çalışmıyorum, evden kısıp kenara atıyorum. Günlük tek çeşit yemek yaparım. Ekmeği bayiden alırız, gereksiz şeyler almam evime. Botum yok mesela, spor ayakkabı ile idare ediyorum öyle:))
(966 puan) tarafından
Kız bir ayda yaptıysan çok iyi.ama kendi ihtiyaçlarını da karşılamayı ihmal etme.
(2,425 puan) tarafından
Çok dışarı çıkmıyorum, 600 700 bir bota vermem şuan. Spor ayakkabı ile idare ediyorum. Ailem yan binada, çarşıya çok gitmem soğuk diye 5 aylık kızımla. Markete bile filan arada gidiyorum gerek kalmıyor. Birde ben her ayakkabıyı kullanamıyorum ayaklarım hep yara içinde kalıyor. Kaliteli almam gerekiyor, nıke, puma gibi markalar kullanıyorum. Onun yerine yazın spor ayakkabı alırım:)
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Birikim ne kız ilk defa duyuyorum 
(2,425 puan) tarafından
Yok artık:))))
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Ne birikimi elimde olanda 3 5 kurusumda gtti valla
(2,425 puan) tarafından
Birikir inşallah yeniden :)
(1,198 puan) tarafından
Zor valla esimde çalışmıyor gecim zor napacagimizi sasirdik
0 oy
(1,308 puan) tarafından
Bu ay bir sürü borç aldım yaptığım birikim bu bacim
(2,425 puan) tarafından
Benimde 6 çeyrek borcum var 5 kaldı, toplu para gelecek inşallah onu alırsam bu ay 3 çeyrek alırım diyorum :)
(1,308 puan) tarafından
Allah ödeme kolaylığı versin  cnm
0 oy
(13,791 puan) tarafından

Kız biz evi zor geçiştiriyoruz ne birikimi :)

Yazın atıyordum kenara kuzum da şuan zor faturalar çok bebisimiz olacak Allah izin verirse tek eşim çalışıyor vs. Vs.  :)

(2,425 puan) tarafından
Benimde 5 aylık kızım var mama içiyor, bez mama derken kalanı atıyorum işte:)
(13,791 puan) tarafından
Maşallah Allah olmayanlara versin :)
0 oy
tarafından
Bu ay 700 birikti..üstüne ekleyip gram alıcam..eşim haftalık alıyor cnm bir miktar gönderir ihtiyaçları alır gerisini atarım kenara..bazen olmaz parası ordan harcarım mecbur sonra fazla verince oraya koyarım
(2,425 puan) tarafından
Oh maşallah maşallah
0 oy
tarafından
140 TL var kenarda.benim adam para çekme özürlü. Asla çekmez bana bugün bırakır aksamına alır yarın getiriyim der getirir gene aynı döngü. O yüzden kart kullanırım ben hep nakit olmuyor genelde 
(2,425 puan) tarafından
Ben nakit kullanmaya özen gösteriyorum. Kartla olunca çok harcama yapılıyor
0 oy
tarafından
Valla birikim yapamıyorum yada yapmak istemiyorum herhalde:)
(2,425 puan) tarafından
Yapsanız güzel olur bence :)
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Maşallah nasil yaptın oylr biz yapamiyrz öyle ya 1bucuk senelik evliyim anca borçlara gidiyor maas
(2,425 puan) tarafından
Bende 1 buçuk senelik evliyim yeni ev aldık birikim oraya gitti şimdi tekrar başladım:)
(2,671 puan) tarafından
Maşallah canım bizim mem lekette ev var çok şükür ama şuan kuradyaiz tabiki bir kuruz ayiramiyrz senide tebrik ediyrm nasıl birikim yaoiyorsun banada ipucu ver :-):-)
(2,425 puan) tarafından
Mutfak masrafını çok uçuk harcamıyorum, yemeklerimi az ve günlük yapıyorum tek çeşit:) öyle kiyafet ve ev eşyası çok almıyorum. Böyle böyle birikiyor:)
(2,671 puan) tarafından
Maşallah canım sana en iyisi ni yapıyorsun valla
0 oy
(281 puan) tarafından
Birikimi boşver eksi ye dusmeyelim diye cabaliyoruz :) 
(2,425 puan) tarafından
Ben çok dikkatliyim bu konularda eşim işsiz iken bile eksiye düşmedik:)
(281 puan) tarafından
Malesef biz kirada oturdugumuz icin ister istemez zorlaniyoruz
(2,425 puan) tarafından
Bizde 2 hafta oluyor evimize taşınalım 3700 kredi ödüyoruz:)
(281 puan) tarafından
3700 ne kiz :) Allah kolaylik versin
(2,425 puan) tarafından
Amin kolay değil ama işte ev sahibi olmak için fedakarlık yaptık:))
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Birikim mi . Bakkala 200 lira borç biriktirdim bu ay bende
(2,425 puan) tarafından
Ödenir inşallah
(3,794 puan) tarafından
Ödenir ödenirde asgari ile geçim zor.  Krediler var borçlar var onlar bitse hayırlısı ile
0 oy
tarafından
Masallah Allah artirsin bereket versin canim :) Yaptik bsyler cok sukur :)
(2,425 puan) tarafından
Rabbım sizinkinide bereket versin inşallah:)
tarafından
Amin canim sagol❤
0 oy
tarafından

Birikimimi kızıma bez mama alarak yaptm stok yaptm :) bezden mamadan ıslak mendilden başka birikimim yok :) 

(2,425 puan) tarafından
Ben aylık alıyorum onları sonra kalanı haftalık bölüyorum birde ordan artırıyorum:)
tarafından
Kuzu şaka yaptım zaten ben de ben de bu ay bir tane çeyrek attm kenara Ne olur ne olmaz diye .
0 oy
(3,833 puan) tarafından
Ay sonunu çıkaramadık ki biriktirelim yavrım
(2,425 puan) tarafından
Birde bu maaş ile alakalı:)
0 oy
tarafından
Vardı çocuklara kışlık aldım dün kalmiyo malesef canım biriktirsek bile gene illa lazım oluyo mecbur harciyoz valla ben kendime bile bişey almam çocuklara alırım 
(2,425 puan) tarafından
Benimki daha küçük, mama ve bez alıyorum Bende ona gidiyor 2 bine yakın:)
tarafından
Valla mama ve bez dedesi kendi dükkanından geitrir saolsun biri 2 bucuk yaşında diğeri 1 yaşına girecek sadece kıyafetlerine harcıyorum valla kalmiyo herkese bana birikm yap diyo ama çocuklar var hep aynı şeyi giymiyolar buyuyolar ister istemez aliyourum valla çocuklarım mutlu olsun yeter birikim olmasada olur :)
0 oy
tarafından
Bu ay eksideyim bile esim yuzunden elimde avucumdan ne varsa gitti 3 bin birktrdiydim suan kira fln anca bir ay anca idare ederim
(2,425 puan) tarafından
O kötü olmuş ya
tarafından
Ooo bndeki dert kimde var keske tek para gitseydi esim glmiyor eve orusbularla yio icio elinde avucunda ne varsa hrciyo onlara bna tek kurus yok bosanckmisda zaten
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Birikim olmuyoki benim koca harcamayı da yemeyide o kadar seviyoki tutmaz aslaaa
(2,425 puan) tarafından
Benimkide öyle ben kızıyorum dengeliyorum yoksa alışverişe gitse ne var ne yok alır..
(22,067 puan) tarafından
Aynı benim ki kanka
(45,017 puan) tarafından
Valla yok olmuyo napim diyom alma getirme 8 senedir dilimde tuyy bitti bir insan bu kadarmi yemeğe içmeye düşkün olur 30 yaşında balkon olmuş bile sjsjsj
(22,067 puan) tarafından
:DDD kankam yaaa bırak yesinler etsinler kendileri kazaniyo ne diyek bosver böylesi daha iyi goruyon kocam bisi almiyo etmiyo diyenleri

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 631 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 851 göst.
8 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Kaan.m (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 198 göst.
6 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Anne.adayii (941 puan) tarafından soruldu
+2 oy
43 cevap 621 göst.