En başta söyleyim beni yargılamanız için yazmıyorum lütfen tenkit edici konuşmayın ben içimi döküp biraz hafifletmek istiyorum zira içim hep huzursuz hep ruhum sıkılıyo gibi hissediyorum.. 32 yaşında 2 senelik evli 2.5 aylık bebekli bir kadınım.. şimdi şimdi düşünüyorum bu hislerden sonra acaba ben bebek sahibi olmaya hazır değilmiydim.. gebelikte 7. 8. Aya kadar iyiydi son zamanlar çok zorlandım doğumda da öyle sonra mecbur sezeryan oldum.. sanki bebek sahibi olmuş gibi değil de üstüme yük almış gibi hissediyorum.. ilk zamanlar çok mutsuz çok yorgun ve çok uykusuzdum kendimi zorlayarak bu ruh halinden çıkmaya çalışıyorum çünkü eşim ve ailem için de bu durum sıkıcı bir hal aldı.. ama hala içim rahat değil.. bebeğimle başbaşa kalmak istemiyorum onun sorumluluğu bana zor geliyo.. hele geceleri sürekli uyanması beni çok yıpratıyo.. gün içinde sürekli ağlamaya başladı hep kucak istiyo yada yanımda olmak istiyo.. en başta ağzımdan şu söz bile çıktı insanlar bebek sahibi olunca mutlu olur benim hayatım karardi dedim..
Canim daha çok küçük inan alışacaksın biraz daha sabret 6 ay bi gecsin asıl o zaman ne kadar güzel bisey anne olmak göreceksin hatta o zaman keske daha once anne olsaydım diyeceksin daha da büyüyünce keşke bebek kalsaydı o zamanlari ozledim.diceksin. büyüdükçe senin ayrılmaz bi parcan olacak onsuz hayat bile düşünemeyeceksin az sabr canım bunları 2 çocuk annesi birde 3. Hamile olan bi anne olarak söylüyorum
Sakın kendini anormal hissetme. Çok çok çok normal bu duygular. Lohusalik 40 gün ama o psikoloji aylar surebiliyor. Bende yasadim uzun zaman adaptasyon sorunu. Özellikle yalnız kalmak istemiyordum akşam olsun istemiyordum. Bebeğime gözüm gibi baktım içimdeki sevgi dolup taşıyordu ama ben çok yorgundum. Sonra bu duygular git gide azalıyor. Endişe kaygı yorgunluk geçiyor. Hiç korkma hiç anormal olduğunu düşünme. Su an 2 yaşında kızım. Hayat artık eskisi kadar zor ve yorucu değil. Annemm diye gelip öptüğünde kuş gibi hafif hissediyorum icim eriyor. Çok güzel günler seni bekliyor güzel anne. Bebeğine de sana da sağlık sıhhat diliyorum
1,507,881 soru
24,612,238 cevap
364,131 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın