0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (2,769 puan) tarafından

Daha önce vajinusmus hastasiydim 3 ay tedaviyle yendim boş gebelik yaşadım genel anestezi ile kürtaj oldum sonra tekrar hamile kaldım şuan 38+2 hamileyim ama vajinusmus korkum tekrarladı. Ankara şehir hastanesine gidiyorum bebeğin suyundan dolayı sezeryan doğum dedi dr. Benimde işime geldi çünkü korkuyorum normal doğum yapamam. 

Şimdide sondadan korkuyorum etrafımda sezeryan doğum yapanlar kötü şeyler anlatıyorlar. Nasıl yenicem bu korkumu az kaldı doğuma  :( 

19 Cevaplar

0 oy
tarafından
Korkma canim uyusunca bisey hissetmiyosun biraz ağrıların oluyor ama yurudukce atlatirsin
(2,769 puan) tarafından
Genel anestezi ile doğum yapınca sondayı bayildiktan sonra takarlarmi
tarafından
Genel değil de ben spinal oldum sonda saniyelik bisey zaten acımıyor
(2,769 puan) tarafından
InsaAllah öyle olur
tarafından
Uyusuken takıyorlar canım
(2,769 puan) tarafından
InsaAllah
-Reklam-
0 oy
(1,543 puan) tarafından
 Canım bende çok korkmuştum ama hiç bişe yokmuş sinek ısırığı gibi hemgi ara taktılar anlmadim korkulucak bişe degil
(2,769 puan) tarafından
Ayy inşaallah bende öyle derim
0 oy
(122,044 puan) tarafından
sondayi uyutulunca taksinlar dr una soylede ben baktim onun tadina igrenc aci verici bisi
(2,769 puan) tarafından
Genel anestezide de takmıyor diyorlar. Belden aşağı olunca sondayı uyuşunca takiyorlarmis
0 oy
(3,466 puan) tarafından
Ben genel anestezi oldum sondayı uyuyunca taktılar
(2,769 puan) tarafından
Devlet hastanesinde mi yaptiniz doğum özelde mi
(3,466 puan) tarafından
Özelde
0 oy
(403 puan) tarafından
Sonda da hic korkulacak bsy yok hem takmis hemde takilmis biri olarak söylüyorum zaten jel sürülüyor kayıp gidiyor 
(2,769 puan) tarafından
Doğumdan kaç saat sonra çıkarıyorlar sondayi
(403 puan) tarafından
Yurumeye başladık dan bir sure sonra cikarttilar vajinusmus için de korkma koktugundan oluyor rahat ol yine tedavi olursun ama kasma canm
(2,769 puan) tarafından
InsaAllah doğumdan sonra tekrar başlıcam tedaviye
(403 puan) tarafından
Umarım gerek kalmaz
(2,769 puan) tarafından
Ayy insaAllah
0 oy
(378 puan) tarafından
Geçen tırnak batması oldu inan daha çok canım yandı iki üç günde toparlarsin merak etme
(2,769 puan) tarafından
Sütünüz hemen geldimi doğumdan sonra
(378 puan) tarafından
Geldi canım hemen geldi merak etme gelmezse de çözümü var siringayla mama verilir dertlenme bunlara
(2,769 puan) tarafından
InsaAllah dua edin bizede
(378 puan) tarafından
Ettim kuzum inşallah kolay doğum olur sütun hemen gelir
(2,769 puan) tarafından
Amin amin amin inşaallah
0 oy
tarafından
İkisndn de korkmuyorum valaha 35 olduk 7 defa amlyt oldum amlyta alistim norml içinde eskidn şimdi herkz doğuruyor demki Norml birşey diye düşünüyorum ,
(2,769 puan) tarafından
Geçmiş olsun 7 defa ne ameliyatı oldunuz
tarafından
3 defa kist aldrdm gogsmden 3defa burnmdn geniz eti aldrdm 1defa da apantst patldi kizm doğup buyusun bidaha göğüsle burun ameliyatı olmm gerek
(2,769 puan) tarafından
Rabbim şafi ismi ile şifa versin inşaallah. Rabbim evladiniza bağışlasın sizi. Inşaallah bundan sonra gerek kalmaz.
tarafından
İsallah canım cemi cumlemzi sağlık versn
0 oy
(7,750 puan) tarafından
Sondanın korkulacak bir tarafı yok canım anlamadan takıyolar bende senin gibi çok hassasım ben dayandıysam herkes dayanır .
(7,750 puan) tarafından
Yooo orayla başka işleri yok.
(2,769 puan) tarafından
Hee iyi bari sevindim
(7,750 puan) tarafından
Sezeryan doğum prenses doğum mis ne sancı ne feryat sonrası içinde kendimi yatmıycam diye şartlamıştım dediğim gibi de oldu hiç yatmadım ikinci gün mutfağıma girdim çok hafif kasık ağrısı oluyor onuda adetliykende çekiyoruz zaten.Rabbim yardımcın olsun.
(2,769 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun . Inşaallah dediginiz gibi geçer benim dogumumda
(7,750 puan) tarafından
İnşallah.
0 oy
(920 puan) tarafından
İki kere genel anestezi oldum inan hiç anlamadım o stresten anlamıyorsun korkma 
(920 puan) tarafından
Atlatırsın post açıp kızlar çok güzel doğum yaptım dersin bak dedi diyeceksin ben sen post açana kadar yeminle dua edeceğim Allah büyüktür sen içini ferah tut
(2,769 puan) tarafından
Allah razı olsun. Çok mutlu olurum ismim burcu bebeğimin adıda MUHAMMED YAHYA olucak isimle dua et bize. Doğumdan sonra bende size yazarım nasıl geçtiğini
(920 puan) tarafından
Tamam söz veriyorum sana sen içini ferah tut
(2,769 puan) tarafından
Çok Teşekkür ederim. Rabbim evlatlarinizi size bağışlasın insaAllah
(920 puan) tarafından
Aminnn cümlemizinkini:)
0 oy
(561 puan) tarafından
Sezeryan doğum falan değil valla doğru direk ameliyat ama ameliyattan sonraki o süreç bebegin kokusu sesi varlığı hepsini unutturuyo ben cok zorlandim ilk sezeryanimda 1 ay toplayamadim o kadar korktum ki bidaha hic iyilesemiycem sandım :D 19 aylik simdi oglum bende 30. Haftadayim :D 8 hafta kaldı doğuma hic korku falan yok ama içimde korkulacak biseyde yok bence tek ameliyat olan biz degiliz neticede :D gecenlerde bi tane cocuga denk geldim annesiyle sohbet ettik 5 yasindaymiş cocuk 7 ay yogun bakımda kalmış spina bifida ile doğmuş ve 9 ameliyat geçirmiş saka gibi degilmi nerdeyse yaşının iki katı kadar hala da sirada bekleyen ameliyatlar varmış yuruyemiyomus cocuk 
(561 puan) tarafından
Bak bide ben sezeryan a acil olarak 29+4 te alindim psikolojik olarak çökmüştüm diyebilirim çünkü ölebilir de dediler yasamaz da dediler küçük bi ihtimalle girmiştim sezeryan a oğlumda dogumdan snra onunstresi ameliyat olmanin verdigi aci korku hüzün derken baya surundum yani ama 2-3 gun snra Yenidoğan yoğun bakım a bebegimi gormeye gittim normalde ayakta durup yuruyemezdim kac dk ayakta kaldim bilmiyorum ama bebegimi görünce ne aci hissettim ne agri ne sızı hepsini o an unutmuş gibiydim o mutluluk yada annelik içgüdüsü mu deyim ne deyim bilmiyorum ama aciyi agriyi korkuyu herseyi geciriyor gercekten yanindan ayrilinca yine başladı acisi tabi ama yaninda olmanin verdigi o müthiş his mucize gibiydi unutulmaz yani :)
(2,769 puan) tarafından
Çok güzel duygular gerçekten. Plansız sezeryana yakalanmakta zor olsa gerek psikolojik olarak baya çöküş. Şuan bebeğiniz nasıl toparlandimi durumu iyimi
(561 puan) tarafından
Fizik tedavi aliyo özel de nöroloji nin takibinde norooftalmolojinin de takibinde bakalim duzelcek inşallah . Plansız sezeryanla karsilasmak cok zor ya o kadar guvenmişim ki normal doguracagima sezeryanla ilgili tek bir konu bile aratirmadim doğumdan önce hic biseyde almadim ne bebege ne kendime oylecene tabiri caizse damdazlak girdim doguma sut pompası bile ertesi gun geldi elime amaa herseyden once yine evladimin sağlığı yine evladimin sagligi belkide daha kötüsü olacakti sezeryani kabul etmeseydim bilemem ki
(2,769 puan) tarafından
Çok üzüldüm Rabbim Şafi ismi ile şifa versin inşaallah sizede bebeginizede Rabbim beterinden korusun evladinizi insaAllah. Rabbim emeklerinizi boşa çıkartmasın gerçekten zor bir durum
(561 puan) tarafından
Aynen malesef . Amin amin inşallah cumlemiz için :))
0 oy
(1,309 puan) tarafından

Hiç korkma düşün dünyadaki kadınların nerdeyse hepsi bi çocuk dünyaya getiriyo. Çok zor bişey olsa kimse yapamaz. Bebeğine kavuşcağını düşün inanki bütün ağrını sancını unutucaksın en fazla bir hafta zorluk çekersin sonra mis gib bakarsın bebene iyi ki doğurmuşum dersin<3

(2,769 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz ilk doğumum olucak oyuzden biraz strese girdim
0 oy
tarafından
Aynı durumu yaşadım yani vajinismus bende de vardı ki hâlâ korkularım oluyor çocuğum olmasına rağmen. 

Bende Ankara şehir Hastanesinde doğum yaptım eşim orda çalıştığı için oraya gittim. Her kontrol de bağırdım korkudan ve normal olacak dedi doktor ben sancı varken sezeryana alın ben yapamam dedim ama normal oldu sende korkma herşey onu kucağına alana kadar sonra herşey uçup gidiyor merak etme. Sağlıkla gelsin inşallah
(2,769 puan) tarafından
Bende alttan muayene olamıyorum bir kez denediler 4 doktor bacaklarımı tutarak çığlıkla oldu. Oyuzden normal doğum yapamam ama sezeryan da artık gün yaklastikca korkutor
tarafından
Anlıyorum canım Rabbim sabrını veriyor sen sıkma canını bebeğine odaklan onu kucağına alacaksın inşallah hayırlısı ile.
(2,769 puan) tarafından
InsaAllah dua edin bize
tarafından
Tabi ederim canım rabbim kolaylık versin sana inşallah.
(2,769 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(826 puan) tarafından
Ptesi 2.sezaryanim var korkulcak bisey yok her iki dogumunda kendine gore kotu yanlari iyi yanlari var belkide sana iyi gelen sezaryan olucak bilemessn
(2,769 puan) tarafından
2 hafta önce doğum yaptim
0 oy
tarafından
Tobe estağfurullah kız nasıl çıkacak o çocuk ordan valla bende aksine sezeryandan korkuyorum iğneden çok korkardım ben hamile kalınca biraz alışmıştım Corona atlayınca kan sulandiriciya basladim hergun iğne olmaktan çok yıprandım iğneden korkuyorum neşteri düşünemiyorum bile bebeğim ters duruyormus yatıp kalkıp dua ediyorum donsunde normal olsun diye 
(2,769 puan) tarafından
2 hafta önce sezeryan doğum yaptım
(826 puan) tarafından
Nasl gecti post yukardaydi tarihe bakmadm
0 oy
tarafından
Sakın korkma sondayı beline iğneyi vurdukdan sonra yapıyorlar uyuşuk olduğu için hiç anlamıyosun.  Bele iğnede popoya vuralandan hiçbir farkı yok. İki sezeryan oldum ikisindede refakatçşm uyurken ben sabaha kadar bebeğe baktım. İkincide hastaneden çıkıp eve market alışverişine gittim acil sezeryan olmuştum plansızdı. 3. Gün büyük kızımı parka götürdüm. Yanına kahve makinanı al bol bol neskafe türkkahavesi iç bitter çikolata ye . Birde bana doktor 1 hafta boyunca günde 3 kere 2 şer tane parol iç ağrıyı karşıla çabuk toparlarsın dedi öylede oldu. Şimdiden geçmiş olsun
tarafından
Siz yinede doktora götürün. Mama vermekden korkmayın topuğunu sıkıp ağlatın hastaneye yatsa iğneler canını acıtıcak insan kıyamıyo ama ağlasın en azından yanında duruyo hastanede ışık altında durucağına fizyolojik serum sıkıp günde bir kere aspiratörle çekin . İnşallah iyileşir. Biz bol beslenerek atlattık süt sağdım hiç uyandıramadığımda çay kaşığıyla verdim ağzına
(2,769 puan) tarafından
Mama kaç cc veriyordunuz bizimki 20 gunluk ve günde kaç defa veriyorsunuz
tarafından
Günde 4 sefer veriyordum bir öğlen bir kere öğleden sonra iki kerede gece aralarda sürekli emziriyordum 60 cc yi rahat içiyodu anne sütü sağdığımda 90 cc içiyodu. Sütünede bağlı benim sütüm çok kilo aldırmıyodu mamayla birleşince çabuk toparladı
(2,769 puan) tarafından
Emzirdikten sonra mama versem olurmu. Benim sütüm 50cc çok zor çıkıyor yetmiyor galiba
tarafından
Emzirdikden sonra 1 ölçü yap ilkden bitirir devamını isterse ölçüyü ona göre ayarlarsın
0 oy
tarafından
Sondayi hissetmiyorsunki. İğne vuruyorlar ztn oncesinde
0 oy
(189 puan) tarafından
Aynı durumdaydım. Ben de tedavi gördüm. Son ana kadar normal istedim hep kendimi cesaretlendirdim ama son haftalar korkum ağır bastı. Zaten bebeğim de kilolu ve duruşu çok değişikti. Doktorum direk sezeryan dedi benim de işime geldi. Ameliyat anına kadar sonda işini hiç hesap etmemiştim. Uyuşturunca takılsın dedim. Hemşireler orada zor biz halledelim dediler. Bir kaç denemeden sonra tecrübeli iki hemşire halletti. Baya zorladım onları ama sağ olsunlar gık bile demeden uğraştılar. İnşallah öylelerine denk gelirseniz bir şekilde geçiyor emin olun sizi en iyi ben anlarım. Evet sonrası da acılı ama bi kaç güne toparlanıp her şeyi unutıyorsunuz. Demem o ki doktor da gün verdiyse hiç normali denemeyin ve akışına bırakın :)
(2,769 puan) tarafından
2 hafta önce sezeryan doğum yaptım:)
(189 puan) tarafından
Karşıma çıkınca tarihe dikkat etmedim. Geçmiş olsun. Bebişinizle mutlu günler . :)
(2,769 puan) tarafından
ALLAH razi olsun kardeşim:)
0 oy
(788 puan) tarafından
Hiç korkma canım rabbim yar ve yardımcın olsun sezeryanda amaliyatta korku oluyor ama inanki hissetmiyorsun sonrası biraz ağrılı oluyor onuda bebişini gördükçe ağrı falan gidiyor:)) Rabbim kimseyi darda zorda koymasın.
(2,769 puan) tarafından
2 hafta önce sezeryan doğum yaptım:)
(788 puan) tarafından
Doğumun var dedin canım bende öyle yazdım yanlış mı okudum acaba
(2,769 puan) tarafından
3 hafta önce paylaşmıştım:) yeni görmüşsünüz siz
(788 puan) tarafından
Hmm hayırlı olsun canim bebeğin:))

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 135 göst.
0 oy