0 oy
257 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhaba anneler,

Fikrinizi merak ediyorum, gece 3 gibi suyum sızdı acile gittim, yatış önerdiler, ama parmak ucu kadar anca açılma vardı ve bende hiç sancı yoktu. Kabul etmedim sonra gece su geldiği için korkmuştum doğum yapacağım özel hastaneye gittim. Doktorum muayene etti gerçekten de suyumun geldiğini söyledi ama 1 cm kadar anca açılma vardı, ve yine hiç kendi sancım yoktu. İstersen sezeryan da yapabiliriz suni de verebiliriz dedi, suni istedim sabah 9 da suni almaya başladım 2 saat sonra 2 cm anca olmuştu öğlen de 4cm ye yakındı, akşam 5te hala 4 cm idi, suyum da gelmeye devam ettiği için spinal sezeryan olmaya karar verdim, şimdi düşünüyorum acaba beklesem normal olur muydu bu arafa kendi sancım hiç gelmedi? Hep suni aldım 

12 Cevaplar

0 oy
(4,870 puan) tarafından
Acılman devam edıyormus benımde oyle oldu suni ile normal dogum yaptım nıye sezeryan ıstedınkı sonradan? 
(4 puan) tarafından
Beklediğim kadar kötü olmadı, işte benim hiç açılmamıştı, sanki daha da beklemek doğru olmayacak gibi geldi, kim bilir belki beklesem sizin gibi olurdu, allah sağlık versin
(4,870 puan) tarafından
Hayırlısı oyleymıs cnm ilk dogum muydu senin?
(4 puan) tarafından
Evet ilk
(4,870 puan) tarafından
Allah bagıslasın cnm ❤️
(4 puan) tarafından
Aminn hepimizin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bazilarinin hic sancisi olmuyo canm sanci olmazsa da acilma olmaz
(4 puan) tarafından
Doktor çok yavaş ilerliyor dedi, suyun da sızıyor dedi o yüzden riske atmak istemedim susuz kalırsa bebekte sorun olur diye bi 12 saat suni aldım anca 4 cm olmuştu
tarafından
Allah anali babali buyutsun canm
(4,870 puan) tarafından
Oo baya saat beklenmıs mecbur kalınmış senın
(4 puan) tarafından
Evet evet yoksa beklerdim zaten
tarafından
Kiz benim 4 cm di hiç sancim yoktu hafif kampların vardi tabi sonradan şiddetlendi de
0 oy
(13,316 puan) tarafından
24 saatte bebe ölüyor susuzluktan iyi ve doğru karar vermişsin. Geçmiş olsun. Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah kuzum ❤️
(4 puan) tarafından
Evet ben de riske atmak istemedim, allah razı olsun hepimizin, bazen vakit çok önemli oluyor 1 dk bile
(13,316 puan) tarafından
Öyle kuzum hiç pişman olma rabbim öyle nasip etmiş.
(4 puan) tarafından
Evet teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
tarafından
Evet beklesen normal olurdu büyük ihtimalle. Arkadaşım 1 gün çekti suniyi sonunda normal oldu. Bazılarının açılma yavaş ilerliyor. Özel doktorlar fazla beklemek istemedikleri ve risk almaktan korktuğu için fazla beklemeden sezaryen yapıyorlar. Eğer sen devlette olsaydın emin ol 1-2 gün boyunca o sanciyi çektirip sonra normal yaptirirlardi.
(4 puan) tarafından
Ama işte bebeğe bişey olue diye insam endişeleniyor su da geliyor sürekli
tarafından
Tabi öyle ama devlet doktorlarının çoğu süründürüyor maalesef
(4 puan) tarafından
Biraz psikoloji de önemli doğum anının pozitif bir anı olarak kalması lazım sanki
0 oy
(123,095 puan) tarafından
suni alirken hep uzandinmi o kasar saat yatakdamiydin
(4 puan) tarafından
Yok hep yürüdüm
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Ayynni benim dogumum da öyle oldu. Suyun geldi gittim açılma sancı yoktu. Sabaha kadar bekledik 9 da suni almaya başladım. Suyum tamamen gelmişti ama sızma falan değil yani . Akşam 7 buçuğa kadar suni sancı aldım. Tabi sürekli kalbi dinleniyordu hep nst bagliydim. Bi ara sezeryan istedim yalan yok çok zorlandım özellikle son saatlerde. 7 buçukta dogum haneye girdim 7 45 de kizim doğdu normal doğumla 
0 oy
(14,699 puan) tarafından
Benimki de öyle oldu su geldi sancı vs. Yoktu normal yaptım 16 saatte 
0 oy
tarafından
Suyun gelmiş beklemişsin elinden geleni de yapmışsın. riske atmaya ne gerek var ki en doğru kararı vermişsin. Önemli olan sağlıklı olmanız senin de bebeğin de normal ya da sezaryen ne farkeder.
(4 puan) tarafından
Evet haklısınız
0 oy
(294 puan) tarafından
33 saat suni alıp dogum olmadıgı için sezeryana alınanı gördüm saglıkla almışsın ya dua et allah sana bagışlasın
(4 puan) tarafından
Amin sağ olun
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Bnm yengemin öyle oldu şu bitti bebeğin kalp atışı zayıfladı 5 cm açıklık ile acil sezeryan oldu 
0 oy
tarafından
benim de suyum sızdı gittim 4 cm açılma vardı ama hiç sancı yoktu 4 saat falan suni vermeden bekledi doktor yatışım yapıldı 4 saat sonra 9 cm açılma olmuştu sonra suni verdi 30 dk falan anca suni aldım doğum yaptım hemencik çok kolaydı beklemek bebek için zararlı olabilir enfeksiyon açısından o yüzden sezeryan ol daha fazla bekleme açılma olmuyor çünkü sende 
(4 puan) tarafından
Evet ben de öyle düşündüm o yüzden haklısınız
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Benimde gece sancım tuttu ama su gelmedii. O günün akşamı da Nişan gelmişti. Gece de sancı tutunca ( yani sancı derken uyuşma kasık ağrısı falan ama 5 dkkada bir aralıkla gelip gitti ) acile gittik yatış oldu , gittiğimde ebe baktığında 3 cm açılman var dedi odama geldim bekledim sancım vardı ama yükselme yoktu en son suyumu patlattı ebe. O zaman başladi işte sancı vs 2 saat anam ağladı çok zordu bana suni verilmedi bu arada kendi sancimla 9 cm acilmam olunca doğum başladı yani o günün akşamı doğurdum canm çok şükür şimdi 6 aylık bebeğim
(4 puan) tarafından
Allah bağışlasın, sizin yine açılmanızda kendinizden olmuş sancı vs, allah sağlık versin ikinize de

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 183 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 184 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Erenimm.05 (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 228 göst.
3 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ASEL ESRA (1,566 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 130 göst.