0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından
Kızlar bugün 40 m cikicak insAllah ama hala kanamam var kirkimi cikarayimmi yoksa kanamamin bitmesinimi bekliyeyim

3 Cevaplar

0 oy
(3,030 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Lohusalık/nifas hali, doğum veya düşük yapan ya da kürtaj olan bir kadının doğumdan sonra kanamasının devam ettiği haldir. Böyle kadına lohusa denir. Her kadın için farklı nifas süreleri olabilir. Bu, kadınların fiziki bünyelerine, kalıtım ve çevre şartlarına göre değişir.
Lohusalık halinin alt sınırı yoktur. Üst sınır ise, Hanefî mezhebine göre kırk; Şâfiî mezhebine göre altmış gündür. Bu üst sınırlar geçtikten sonra görülen kan, nifas değil, özür kanıdır. Ayrıca lohusalık günlerindeki akıntı bir süre kesilip sonra devam ederse, akıntının kesildiği günler de lohusalık halinden sayılır (Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-’inâye, I, 144-145; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 185).
Kadınlar nifas hallerinde, cinsel ilişkide bulunamaz; namaz kılmaz, oruç tutmaz (Buhârî, Hayız, 6; Müslim, Hayız, 16, 67-69) ve Kabe’yi tavaf edemezler (Buhârî, Hayız, 1, 7). Kadınlar hayız ve nifas hallerinde kılmadıkları namazları daha sonra kaza etmezler, ancak tutamadıkları farz oruçları kaza ederler (Müslim, Hayz, 67-69). Doğum yapan kadının kanaması kırk gün dolmadan tamamen kesilirse yıkanır ve ibadetlerini yapmaya başlar.

(3,030 puan) tarafından
Şimdi hocama sordum bu lohusa konuları biraz karışık. Yani birinci doğumda 25 günde kesildi ise 2nci doğumda 25 günde yine kesilmesi üzerine şüphe duyulmaması gerekirmiş yani oncekinde oyle olduğu için lohusamiyim yinede diye kafada soru işareti kalmaması adına ama 2nci doğumda devam eder ise misal 30 gün sürdü lohusa sayiliyor o kanama yine. Birde kırk başı varmış 40.gun temizlendin 1 gün temiz kaldın yine kanaman başladı ama yoğun adet gibi oda kırk başı imiş adet kanı sayiliyormus yani çok yoğun uzun sürdüğü için.
tarafından
Ben öyle olmustum galiba adetmis özür sanıp namaz  kıldım sürekli abdest alarak sonra öğrendim
(3,030 puan) tarafından
Kırk başı diye birşey varmış yani. Onuda demiş olayım :) merak edip sorayım dedim bende konu üzerine.
tarafından
Evet bende onu sonra öğrendim bilsem adet sayardım ama ben özür kanı olarak düşündüm sürekli üst değiştirip afedersin peçete koyup abdest alıp kılıyordum namazlarimi bilmediğim için
(3,030 puan) tarafından
Anladım canım bilmiyormuşsun olsun
-Reklam-
0 oy
(164,205 puan) tarafından
yani usulen bi gusul yap ama net bilgili olan arkadaslar var onlar yazar
(373 puan) tarafından
Evet Alicam ❤️
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Gusulu al canim 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 518 göst.
0 oy
3 cevap 218 göst.
6 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prensesin.annesi (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.
8 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zahide_1995 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 156 göst.
15 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seda-444 (290 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,437 soru

24,460,505 cevap

354,587 kullanıcı

...