0 oy
566 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar sizinle lohusa nasıl geçti Annemlere gideceğim Bir iki hafta Orada kalmayı düşünüyorum ama acaba tartışır mıyız anlaşmazlık olur mu Bakıyorum da Yazılanlara lohusa psikolojisi çok farklı oluyor diyorlar ilk gebeliğim bir tecrübem yok Sizinki nasıl geçmişti ya da tavsiyeleriniz varmı

12 Cevaplar

0 oy
(3,740 puan) tarafından
Ben hiç konusmayim çok ağır geçirdim o depresyon denilen illeti
tarafından
Ne olabilir ki o kadar depresyona girecek derecede :(
(3,740 puan) tarafından
Ya hiç anlamadım ama çevreden gelen şeylere kulağını kapa sütun yetiyor mu ? Emziriyor musun ? Mama verme ? Çocuk aç vs gibi seyler asla kulak asma sen annesin herşeyin en iyisini evladin için bilirsin o içgüdü sende var ... eğer bunlara kulak asarsan depresyona girersin çocuğuna faydam olmaz
(1,784 puan) tarafından
Of sorma kız yaşlandım sanki off
(1,784 puan) tarafından
Şerefsz kaynanam yüzünden çok kötü geçti benim.Sütün yetmiyo çocuk büyümüyo dedi durdu şimdi o dediği çocuK ondan uzun.kimse olumsuz konuşacaksa gelmesin baştan söylersen daha kolay olur
-Reklam-
0 oy
tarafından
valla eşimle tektik. uzakta yaşadığım için kimse gelemedi pandemi sağolsun :) o koşturmacadan mı nedir lohusa psikolojisine giremedim. ilk 1 ay biraz fazla duygusaldım normalden o kadar :) tavsiyem annenler yanında olsa da bebeğinle ilgilenebildiğin kadar sen ilgilen, üzerine baskı kurulmasına ya da sürekli acemi olduğunun hissettirilmesine izin verme. kimse anne karnında öğrenmiyor bebek bakmayı ama başa gelince de çok güzel üstesinden geliyor herkes. ;)
tarafından
Tek korkum annemi çok kırar mıyım acaba. Çünkü o hep en iyisini ben bilrm diyen biri dediğim dedik biri napcqm bilmiyorum
tarafından
o biraz zorlar seni gibi o zaman. umarım lohusa olduğun için o da dikkatli davranır biraz. :/
tarafından
Umarım :(
0 oy
(6,148 puan) tarafından
İlk gebeliğim de zordu ben bebe bakmaya allışkın biriyim beni bana bırakmadılar lavaboya girsem hepsi bebenin tepesinde yoo Yok günden güne bu çocuk iyice sarı oluyor yok bunun gazı var deyip kurutma makinesi getirip karnına dayamaları. Her gelen misafirin çocuğu kucağına alması. .

17 gün kaldım kaynanada ama iflahım kurudu daha üstüne peder bu evden 40 çıkmadan gidemezsin dedi kocama baktım yok ben götürcem dedi . Odaya çekildik ben seni götürmezsem sen  yaa beni yada anamı öldürürsn be hatun  demişti ☺️☺️evime geldim miiiss gibi baktım çocuğuma. 
tarafından
Tek korkum annemi çok kırar mıyım acaba. Çünkü o hep en iyisini ben bilrm diyen biri dediğim dedik biri napcqm bilmiyorum
(6,148 puan) tarafından
En güzeli kendi evinde bak bebeğine.
0 oy
(11,730 puan) tarafından
Benım lohusalıgım kotu gectı ama annenlerin tavrına baglı her denene karsı cıkmazsan uyanı yapar uymayana hı hı deyıp gecersen kendı bıldıgını yaparsan tartısmadan dönersin.Ben en cok aılemle catısıyorum cocuk bakımı konusunda
tarafından
(11,730 puan) tarafından
Oyleyse orda bulundugun sure zarfında bırak annen bebekle ılgılensın sende kendını toparla baktın olmuyo cık evıne gel.Kırmamak ıcindr dogru kelımelerı sec sınırlenırsen bı yutkun bı nefes al öyle konus.Kızacaksan hıc konusma zor bı donem ama akıllı davranırsan halledersın.
0 oy
tarafından
Kaynanam kaldı yanımda öyle aman aman Bir sorun yaşamadık
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Yanimda en sevdiklerim ( eşim annem kizkardesim) olmasına rağmen, kimsenin bebeğime zararlı bir sey yapmayacagindan emin olmama rağmen, bebek gibi bakılmama rağmen lohusalik deyince tüylerim diken diken oluyor öyle kötü gecmisti. Herkes aynı yaşamıyor ben çok ağır depresyon geçirdim 
0 oy
(4,725 puan) tarafından
Öyle bir psikoloji yaşamadım nasıl oluyor bilemedim :) şaka bir yana inşallah sorun yaşamazsın annen sonuçta o herkesten daha çok sizin iyiliğinizi ister ❤️
0 oy
tarafından
Aman sakın ne oluyoki depresyonda deme. Ben ettim sen etme. İlk hamileliğimi hafif atlattım ikincide neymiş bu lohusa depresyonu milletde nazlanmak için yer arıyo diyodum. Doğurdum ağzımın payını aldım. Sanırım sen daha doğurmamışsın detaya girip seni korkutmıyim. Doğumdan önce kardeşin yada annen kim varsa halden anlayacak belki olmaz ama olurda psikolojik sıkıntı olabilir diye güzel güzel konuş
0 oy
tarafından
Çok bunalıyodm ya eşime ya anneme patlıyodm valla çok fenaydı benm
0 oy
tarafından
Daha geçen hafta doğum yaptım ailemin yanındayım pazara dönecem herşey iyi hoş çok şükür ama insanın evi gibisi yok annemle tartıştım geçen hafta çok üzüldüm kasılmam arttı ertesi gün hastaneye gittim doguma aldılar. Stres son Haftalarda iyi değil ailenle çekişmeli bir iliskin varsa çok kalma derim
0 oy
(2,004 puan) tarafından
Lahusa psikolojisi yaşamadım ama ilk günler biraz duygusallık alınganlik vardı eşime sarmıştim öyle geçti bir iki güne
0 oy
(7,343 puan) tarafından
Lohusalik yasamadim bunalima girmedim annem yanımdaydi  oyle gergin öfkeli olmsdim sende kendini şartlama canım 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,508,119 soru

24,614,942 cevap

364,283 kullanıcı

...