0 oy
451 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (1,831 puan) tarafından

Hanımlar aramızda yaşayanlar da var. Temelli yerleşmek için yurtdışına ne yapmam gerek? Nasıl bir yol izleniyor kim hangi ülkedeyse oranın kanununu kuralını yazarsa çok sevinirim. Kalacak yer ayarlamak iş bulmak nasıl oluyor haydin yol gösterin bana ölene kadar duacınız olurum <3

9 Cevaplar

+1 oy
(5,125 puan) tarafından
Bence buraya sorma. Bir sürü kişi yazabilir yanlış bilgi alırsın. 

Kanunlar yasalar doğrudan okumalısın. 

Googlda araştır, hiç bşr ülkeye kolay gidilmiyor 

Ben almanyadayım 3 senedir herşeyin kuralı, herkesin herkesin hakkı belli... Evrak işleri çok 

Googla yaz tecrube edinmiş bşr çok insan yazmıştır
-Reklam-
+1 oy
tarafından

1.  esinin dili ve yurt disinda yapabilecegi meslegi olmali

2. yabnci siteler var. ordan cw sini birakip basvuruda bulunacak.

3. kabul edilecek herseyleri konusup sozlesmesini imzalayip gonderdikleri evraklarla konsolosluga gidip vize basrusunda bulunup calisma vizesi alicak :)

(1,831 puan) tarafından
Bunu yapınca ailesiyle beraber yerleşebilir mı canım
tarafından
tabi esimin is yerinde bir suru turk muhendis var esleri ve cocuklariyla gelmisler :)
(1,831 puan) tarafından
Peki ben burda yaşarken orda işi nasıl bulurum
tarafından
siteler var. mesela Linkedln a dan milyonlarca uluslararasi is ilani var.
0 oy
(14,759 puan) tarafından
Bende bekleyeyim bizimki hayal ama olsun 
(1,831 puan) tarafından
Vallahi eşim yanaşmıyor ama ona da dedim böyle bir imkan geçerse elime senin gelip gelmemene bakmam toplar valizi alır kızı giderim
(14,759 puan) tarafından
Ya benim eşimde problem yok ama iş bulmak sorun olduğu için pek yanasmiyoruz Dubai işi vardı daha haber yok aile ile gidilen başka da bulamadık zaten
(1,831 puan) tarafından
Tek de gitmesine razıyım. Yerleşince yine gelir alır bizi ama yok keşke öyle bir imkan olsa
(14,759 puan) tarafından
Tek de zor olur ya
(1,831 puan) tarafından
Zafere giden yol dikenli tellerle çevrili yapacak bir şey yok.
0 oy
tarafından
İlk isveçrede yaşadim temelli olarak degil 5yillik ailemle. Onceden bi işin yoksa zorlaniyosun. Sonra Turkiyeye gelin oldum. Yemin ederim Turkiyeden daha kolay degil baska bi ulke. Hangi ulkeye gidiyosun? 
tarafından
tabi ki. her ulke de sanildigi gibi rahatlik yok. sonucta yabnci olarak yasiyacaksin. planli gideceksen herseyi arastracsksin. kayinbabam 30 yil once eline bir canta dolarla butun avrupayi gezip her ulkede kalip sartlari degerlendirerek isvecte kalmaya karar vermis.
(1,831 puan) tarafından
Kayınbabaniz babam olmak ister mi :D hep öyle bir babam olsun istemiştim
tarafından
hehe :) keske senin gibide eltim olsaydi ;)
tarafından
Kesinlikle isveçre evet
(3,550 puan) tarafından
Ah ah imkanım olsa abd ye giderim. Norman reedus için adamın hastasıyım ya. Ayrıca ahhh ahh bizde gurbetçi olsaydık. (bize bunu dedirten adaletin......) neyse işte iş ve para imkanı için en iyisi bence Almanya.. Ama ben abd tercih ederim... Bende çok düşüyorum ama vize pasaport o bu şu. Özelikle dil ve para lazım. Green kart vs var birde detayı pek bilmiyorum
0 oy
(1,775 puan) tarafından
Öncelikle dil öğrenmek şart oranın vatandaşı olmak istiyorsan kuzum, dil bilmeyene vatandaşlık vermiyorlar diye biliyorum Almanya'da öyle en azından, evi türk aileler var oraya yakın tutabilirsin, neden gitmek istiyorsun peki canım
tarafından
Canm Almanyada vatandaşlik almak için en az 5yil orda yasamak lazim. 5yila da dil herkes ogrenir zaten.
(1,775 puan) tarafından
Hahahaha o sorun herkeste var kuzum ya, ben 9 saat uzaktayım bilmiyom ama memlekete gidince bende öyle olurum gibime geliyor
(1,775 puan) tarafından
Evet onu biliyorum canım, bizimkiler orda kurslara gidiyorlar Almanca öğrenmek için çocuklar falan hepsi
(1,831 puan) tarafından
Yeter ki öğrenmek isteyelim dil kolay bacılar
tarafından
Ya neguzel cocuklarda gidiyor. Avropada vatandaşlik aldin mi, tum kapilar yuzuna açiktir yavrumm ahah :D
0 oy
(319 puan) tarafından
nasıl yerleşmeyi düşünüyorsunuz vatandaşlığınız varmı?
tarafından
tomy hardiler, robbi willmsler, brad pitler dururken ona mi asik oldun kiz : D
(3,550 puan) tarafından
Hemde nasıl aşık oldum Bi bilsen hergğ şnsta dan yazyorm görmüyor şarapsız.
(3,550 puan) tarafından
Brad pit kocamış heni o müge anlı nın. Benim aşık oldugum Türkiye den kimse olmamış. :D
tarafından
Allah kavustursun ne diyim : D
(3,550 puan) tarafından
Ahahahha Amin. :D.
0 oy
tarafından
Önce bir iş bağlantısı bulup onun aracılığıyla gelinir çünkü uzun süreli oturum iş veya okul sebebiyle alınabiliyor. ama okul için gelinirse çalışma süresi part time oluyor ve aileni getirmek gibi bir durum olmuyor. Bu sebeple iş bağlantısı bulmadan gelmek çok zor. İş bulunduğunda firma ya da işyeri sahibi kalacak yer vs. göstermek zorunda davetiye çıkartabilmek için. Bu sebeple çoğu işyeri sahibi de uğraşmak istemiyor bu detaylarla. Gelince de tabi belirli süreçlerle dil seviyesini ilerletmek vs gerekiyor. Bir de bu son dönemlerde çalışma vizesi işleri falan çok yavaş ilerliyor ve büyük kısmı red alıyor. Artık almak istemiyorlar AB dışındaki ülkelerden kimseyi. Avusturya için yazıyorum bunları tabi. Umarım güzel bir fırsat çıkar karşınıza. 
tarafından
aynn canim. dusun aile ziyaret vizesi bile davetiyeye ragmen red yiyo artik.
tarafından
malesef ki öyle :/
(1,831 puan) tarafından
Her şey zorlanmış. Artık bizimki sadece hayal olarak kalacak desenize :(
tarafından
yine de bakın bence. LinkedIn veya başka yabancı iş sayfalarına. denemeden bilemezsin. inşallah çıkar bişey.
0 oy
tarafından
İş durumu olması gerekiyor. Fransa kesinlikle tavsiye etmem. Dil olması gerekir. Gitmeyi düşünüyorsan şimdiden dil işine baslayabilirsin hangi ülkeye gideceksen.
(1,831 puan) tarafından
Daha bulamadım. Ah ikna etsem eşimi
0 oy
(677 puan) tarafından
Özbekistan a alalım sizi :) 
(1,831 puan) tarafından
:D soyadım bekarken Özbek ti. Hakkını vermek için oraya yerleşmek en mantıklısı
(677 puan) tarafından
Ahahaha ha koptum ya :)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 315 göst.
0 oy
11 cevap 324 göst.
7 Nisan 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 759 göst.
15 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Istanbullu 34 (5,273 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,651 göst.
20 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mehmetcan Emir (888 puan) tarafından soruldu

408,628 soru

12,278,601 cevap

37,813 kullanıcı

Kategoriler

...