0 oy
144 göst.
Aile kategorisinde (234 puan) tarafından

5 yasinda oglum var. Şimdiki nesil her şeyi biliyor.  Dişi sallandigindan beri disim çıkacak diş perisi gelecek yastığımın altına şeker çikolata koyacak diyor :) almanyada cok yaygındır, aileler hep yapar. Ben de yapmayı düşünüyordum ki bugün ilk süt dişimiz çekildi. Bu sefer de düşünmeye başladım, çocuk diş perisinin yalan olduğunu ogrendigi zaman hayal kırıklığına uğrar mı, annem yalan söylemiş der mi vs. Diye şeyler. Oyle bir şey olmadığını onun yerine ben oba istediğini alacağımı söylesem mi, yoksa çocuk masum masum diş perisinin ödüllendirdigini düşünse mı? :)

6 Cevaplar

0 oy
(67 puan) tarafından
Annem zamaninda bana bunu yapti. Bende dayanamayip okulda anlatirdim bir arkadasim o yalan annen koyuyo demişti. Eve geldim anneme sordum annemde doğruyu söylemişti. Keske anneme soylemeseydim ne guzel hediye geliyordu diye düşünmüştüm:D
(234 puan) tarafından
Ahaha :D biz zaten okulda uslu durması sartiyla cuma günü market günü yapıyoruz hediye olayını çok takmaz da güven kırıklığı olur mu diye düşünüyorum daha  çok.  O an anneye karşı hissiniz neydi? :)
(67 puan) tarafından
Anneme degil kendime kizdim nerden soyledim diye ahahah
-Reklam-
0 oy
(7,600 puan) tarafından
O bence diş perisinin yalan olduğunu biliyodur zaten az akıllı olmuyor onlar:D
(234 puan) tarafından
Hediye için pek öyle şeyler yapmaz bizimki ya :D
0 oy
(1,414 puan) tarafından
Dini açıdan uygun bulmuyorum ben bilinç altına böyle şeyler girmesine izin vermezdim şahsen hayatı ve gerçekleri bilerek büyüse daha iyi zannımca..

Büyük oğlumda çizgi filmden görüp özenmişti onlar yalan oğlum diye anlattım dişi sallanıyordu güzelce çekmeme izin verirsen o hediyeyi ben veririm sana senin perinde ben olurum dedim gülümsedi sarıldı öylece kapanmıştı o konu :)
(234 puan) tarafından
Aslında en doğrusu da bu sanırım ama insan cocuk cok heves edince de sirin geliyor ya :)
0 oy
tarafından

Dis perisinin zamlarla basi dertteymis onun yerine ben sana odulunu aliyim bu sene calismiycakmis de bebenin gercekleri bu sekilde ogrenmesi daha mantikli az az :))

(234 puan) tarafından
Ahaha ilahi :D ee o zaman dis perisinin varlığına inanmaya benim araciligimla inanmaya devam edecek ne anlamı kaldı yastığa çikolata koyarım daha iyi :D hic mantıklı gelmedi
tarafından
Bacim espri yaptimgercegi soyle bence yani :)
0 oy
(11,217 puan) tarafından
bizde isvecteyiz kizima perinin olmadigini dua edip Allahtan daha guzel dis istemesi gerektigini soyledim. noel de de noel baba safsatasi var. ondada Allaha dua et ne istiosan dioruz
0 oy
(119,289 puan) tarafından
bana gore iyi degil yaa oyle seyler hani ilerde dis perisi ne nerde dese aciklamasi zor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 103 göst.
0 oy
5 cevap 224 göst.
14 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Gamzenur25 (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 34 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde kaderdemir (272 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 77 göst.
2 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minigim500 (60 puan) tarafından soruldu

379,686 soru

11,365,883 cevap

34,845 kullanıcı

...