+1 oy
795 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

3.5 yaşındaki oglum telefon ve televizyon manyağı olmuş.  Bir türlü vazgeciremedik.  Oyuncak aliyoruz parka götürüyoruz evde oyun oynuyoruz fakat yine telefona tv à takmış.  Artık ezberlemis Fatih selim, sese gel cocuk, oyuncu aile, yusuf mirza Vs Vs Vs. 

Telefon vermeyeyim diyorum aşırı derecede bagiriyo. Kizarak soyledım güzellikle söyledim süpriz yaptım söyledim ceza verdim söyledim fakat dinlemiyor. Kac günden beri gözlerinin altı simsiyah olmuş.  Ve gözlerini değişik şekilde arada kirpiyo. :( 

Ne yapabilirim sizce? Temmuzda 4 yaşını bitirecek. Devlet kresleri alır mi? 

34 Cevaplar

0 oy
(1,842 puan) tarafından
Hiç verme . Ağlasın boşver. Bağımlılık bu sonuçta . Herşeyden beri kalabilir . Hayır vermicem de net bir şekilde sonra oyuncaklarının yanına git oyna . Kitap oku . O senin yanına gelmeye başlar . 
-Reklam-
0 oy
(2,554 puan) tarafından
Tik gibi mi kırpıyor gözlerini acaba???
tarafından
Yok canım İyice gözlerini acıyor birden kapatıyor sıkarak.  Yeni oldu biliyorum. Önceden yoktu. Dikkat ederim yani :(
(2,554 puan) tarafından
Aynen dikkat etmek gerekir ya
0 oy
(7,776 puan) tarafından
İki yaş  3 aylık . Eline telefon vermiyorum yemek yerken tezgahın üzerine koyuyorm kendini yirtsa da eline vermiyorum. Bunu biliyor ve istemiyor . Fatih Selim'i burda öğrendim . Niloya ve Kukuli den başka çizgi film açmıyorum bilmiyor ogrenmiyor bu sayede . Evimde de tv yok çok şükür. 
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Telefon TV bağımlısı değilde peşimde gezme bağımlısı 
0 oy
(135,704 puan) tarafından
tlf bi sure sende gerekmedikce kullanma askim
0 oy
(3,679 puan) tarafından
19 aylık sadece yemek yerken  en fazla 10 dk izliyor TV telefon hiç vermiyorum gün içinde TV kapalı akşamları film dizi varsa eşim gelince açarız bakmaz onda da anca reklam çıkarsa 
0 oy
tarafından
36 aydan büyükse alır kreşler
tarafından
Evet cnm tam 50 aylık
0 oy
tarafından
Benim kide öyle ama senin ki fazla yani bende mesela isim varsa vericem biraz bekler misin eder misin eğer oyun ooyaniliyorsa oynar sıkıldığında alır uyurken alur bizim ki interneti bilmiyor ne nasildir diye bende bir süre elindeyken neti kapatıyorum gotti diyerekten bana veriyor. 2019 doğumlu 3biticek sanırım 4 gün almış olucak galiba. Biraz yaş konusunda beceriksizim.  

Vok çok bağımlısı değil ama ilgsiiz bıraktığımda hatta aşırı kızgın böyle herşeyine ters olduğumda elinden hiç bırakmaz. Verir yani 

Valla devlet kreşi alır da almasında senin kendi evinde de birşeyler yapman lazım dirayetli olman lazım gözleri diyorsun bir çaresini kesin bulmalısın inan herkes kendi çocuğunun guyubu bilir ona hareket eder fikir vermiyroum en fazla telefonu siz vile elinize almiycakainiz gerekirse interneti bilmiyorsa interneti kapatın açılmıyor diyip .yada hep o istemeden ver onun eline o istemediği zamanlar var yani istendiğinde alabileceğimi bilip bir yerden sonra sıkılabilir.
0 oy
(871 puan) tarafından

Hello Neybir biyikli kazım usta. Ne düşünüyorsun bu hususta. Birak artk pesimizi uslan. Seni bitirecek bu Mustan  :D onu atlamışsın kiz :P

0 oy
(679 puan) tarafından
Ben telefonu ayda bi kere bile vermem aglayinca hic vermem benim televizyonada kendisi  bakmiyor zaten
0 oy
(467 puan) tarafından

Bende yemek yedirirken veriyorum bazen 

Nekadar vermeyeceğim dediysemde

image

0 oy
(1,147 puan) tarafından
Ben hiç telefona alistrmadm cnm hiç vermeyz 3 yasnda bnmkide verince daha arkası gelmiyor cnku bi tv ye bakar ondada çizgi film izler öyle aksma kdr bakmaz 
0 oy
(2,109 puan) tarafından
Öncelikle güçlü olun. O mu ebeveyn siz mi? Sizi yönetmesine izin vermeyin. Ne demek çocuk bağımlı olmuş. Kendi kendine mi öğrendi izledi bunları bu yaşta. Suç en başta sizde bunu kabul edin. Konuya gelince benim kızım da 3.5 yaşında. Günde yarım saati geçse ekran süresi ertesi gün 1 saat istiyor. Bakıyorum diğer şeylerden keyif alamaz oluyor. O yüzden kısabildiginiz kadar kısın ekranı. En güzeli hatta her gün vermemek ama illa verecekseniz de tablet vs öyle abuk subuk YouTube videoları değil eğitici biseyler açın. Ama en başta kararlı ve tutarlı olun. Anne baba olduğunuzu hissettirin çocuğa şefkat çerçevesinde.
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Şmdi önüne geçmelisin görümcem de aynısı yaptı ağlıyo dye verdi durdu eline şmdi 10 yaşında okuldan geldiği gbi telfn alıyo elne çk şımartılr önüne geçmiyolr inan akşm yemk yedik elleri yağlı yıkamaya gitmedi ıslak mendille slip oyununa devm etti teliefn şarjı bitmese ne acıktığnı ne tuvaleti geldiğini bliyo o kdar bağımlısı ama bide alt komşumn oğlu var ondan bahsediym sna 11 yaşında okuldan gelr en fazla 1 saat telfn oynr kmseye söyletmdn yerine koyar derslrni yapr akşm 9 da okuma saatleri var annesi de dahl olr htta annesi telfnu bırakmasa elinden alıp kitap verirler olucksn dye bazn misafelkte denk geliyormda inan bna ble kitp veriyorlr abla sende okumlsn dye hayranlkla bakıyorum onlra 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 592 göst.
17 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Yenibiranne (616 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 501 göst.
23 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 257 göst.
11 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Cicekkkk1221 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 384 göst.