Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi3 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

3 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

Her ne kadar büyümemiz yavaş gibi görünse de iyiden iyiye etrafa ilgi duymaya başlıyoruz. 3 aylık bebek gelişimi en keyifli günlerin başlangıcı olarak kendinden bahsettirmektedir. Neden mi? Bebeğiniz artık daha fazla gülümseyecek, çığlıklar atacak ve sizinle iyiden iyiye göz teması kurmaya başlayacak.

3 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Az Bilinenler

Ses ve görüş algısının artması neticesinde yaşadığı dünyanın bir parçası olmaya devam eden bebeğiniz; artık daha mutlu. Sizinle vakit geçirmekten hoşlanıyor ve ilk günlerine oranla artık uyku saatlerinin düzene girip, uyanık olduğu zamanların arttığını söyleyebiliriz.

Onunla rahatlatıcı bir ses tonuyla konuşursanız sizi dinlemeye başladığını hissedeceksiniz.

Geride bıraktığı günlere oranla artık daha fazla dik durabiliyor. Hareketlerini kendi isteğince yönetebiliyor ve kendini daha da sevdiriyor.

3 Aylık Bebek Gelişimi – Ne Kadar Uyur?

İlk iki aya oranla uyanık kaldığı süreler yarı yarıya artış göstermiş olabilir. Günün 8 – 12 saatlik uyku aralığından bahsetmek mümkündür. Buna rağmen bazı bebeklerin daha fazla bazılarının da 8 saatlik uykuları olabilir. Bu tamamen bebekten bebeğe değişen bir alışkanlık olabilir. Uyku saatleri konusunda rahatsızlık çekiyorsanız doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

3 Aylık Bebek Beslenmesi

Kesinlikle imkan dahilinde anne sütüne devam etmeniz önerilmektedir. Bebekler için ilk 6 ay anne sütünün son derece önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek gerekir. Bebeğinizin beslenme aralığını üç saatte bir olacak şekilde güncellemeniz gerekebilir. Bu zaman aralığı bebeğinizin gelişimini inceleyerek daha net bir şekilde gözlemlemek mümkün olabilir. Emzirme süresi ise bebeğinizin doyup doymaması ile doğru orantılı olacaktır. Bu noktada besleyici olarak ön plana çıkan sütte son derece önemlidir. Annenin gaz yapmayan ve besleyici gıdalardan beslenmesi sütün besleyici değerleri açısından büyük bir önem arz eder.

3 Ayda Farklı Olan Neler Var?

Renklere olan ilgisi onun eğlencesi haline gelir. Oyun halıları, farklı renkte oyuncaklar iyi bir zaman geçirticidir. Başına asacağınız oyuncakların hareketlerini gözlemleyerek onun gülücüklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu aydan itibaren bebeğinizde bir takım davranışlar gelişmeye başlar. İlk olarak kendini koruma refleksinin ilk adımları atılır. Başını çevirme ve ayağını çekme bunlardan sadece bir tanesidir. Nesne sürekliliği de bebeğinizin bu ayda kazandığı bir davranıştır. Artık bebeğiniz üzerini örttüğünüz yada sakladığınız bir nesnenin tamamen kaybolmadığını anlamaya başlar.

Sonuç Olarak

Son olarak bu ay ile ilgili; bebeğinizin sizi başıyla takip etmeye başladığı bir döneme adım attığımızı söyleyebiliriz. Onun hızlı bir şekilde gelişmeye başlaması günlük hayatta sizin daha fazla yanınızda olması ile sonuçlanacaktır. Her zaman olduğu gibi bu ayda onunla onayla ses tonu ile konuşmanız, küçük dokunuşlarla onu sakinleştirmeniz huzurlu olması için gereklidir. Bebeğiniz anne ve babanın dışında yeni yabancılarında varlığının farkına varmaya başladığı bir süreçten bahsedilebilir. Bunun dışında merak ettiğiniz tüm soruları yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.

Dilerseniz çocuk sağlığı bölümüne göz atarak daha farklı konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sağlıkla kalın…

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et