Güvenli bebek cilt bakım ürünleri ararken yeni ebeveynler için zor bir deneyim olabilir. Bebek cilt bakım ürünleri arasında kremler, sabunlar ve şampuanlar bulunur. Bu makalede esas olarak yeni doğmuş bebeğiniz için en iyi bebek şampuanı hangisi olmalı sorusuna cevap vermeye çalışacağız.
Bebeklerin cildi çok hassastır. Bu nedenle, bebeğinizin saçları veya cildi için şampuan alırken dikkatli olmanız gerekir. Sabun deterjanlara, kremlere ve özellikle şampuanları satın alırken bebeğinizin sağlığı her zaman önce gelmelidir. Küçük bebeğin cildi çok hassastır, bu nedenle cildine güvenli ve besleyici şampuan almalısınız. Ancak belirli bir bebek şampuanının bebeğiniz için uygun veya güvenli olup olmadığını nasıl belirlersiniz? İşte en iyi bebek şampuanını alırken göz önünde bulundurulması gereken ana faktörler:
- Paraben, Dioksan ve Formaldehit
Ebeveynler, bebek vücut yıkama malzemelerinin ve ürün etiketlerinin farkında olmalıdır. Parabenler, dioksan ve formaldehit içeren bebek vücut yıkamasından kaçınmalısınız. MIT (Metilizotiazolinon) ve CMIT (Metilkloroizotiazolinon) vücut yıkamalarında bulunabilen yaygın koruyucu maddelerdir. Sürekli kullanım kuru cilt ve kızarıklık, döküntü, kaşıntı veya egzama gibi cilt alerjilerine neden olabilir.
- Bebeğin cilt özelliği
Şampuan alırken dikkate alınması gereken ilk faktör, bebeğin cildinin mevcut koşullarıdır. Açıkçası, yeni doğan bir bebek sağlıklı ve kusursuz cilde sahiptir. Bu, en iyi bebek şampuanı ürününün doğal içeriklerden yapılmış olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, seçtiğiniz bebek şampuanının mümkün olduğunca doğal olduğundan emin olun. Bununla birlikte, genetiğin oyuna girdiği örnekler vardır. Bebeğin ailenizde yaygın olan bazı cilt problemlerini, örneğin egzama gibi hastalıkları bebekte de görebilirsiniz.
Bebeğinizin kuru bir cildi veya egzama durumu varsa, nemlendirici merhem içeren tipik şampuanları satın almalısınız. Genel olarak, satın almadan önce bebeğinizin önceden var olan cilt durumunu değerlendirmeniz gerekir. Amaç, çare veya ana cilt durumunu düzeltmek olmalıdır.
- Alkolsüz içerik
Sepete eklemeden önce şampuanın alkolsüz olduğundan emin olun. Muhtemelen yetişkin şampuanının kullandıktan sonra çok ferahlatıcı olduğunu ve hızlıca kuruduğunu bilirsiniz. Hızlı bir şekilde kurumasının nedeni alkol elementlerinin varlığıdır. Bebeğinizin cildinin kuru kalmasını istemezsiniz, çünkü kuruluk cilt sağlığını bozar.
Aslında, tüm çocuk ürünleri alkol içermemelidir. Bebeğin cildi çevreye uyum sağlamak için tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle, şampuanın alkol içermediğinden veya en azından alkol yüzdesinin bir etkisi olmadığından emin olun.
- Hipoalerjenik
Ebeveynlerin, doğal ve toksik olmayan içeriklerden yapılmış bebek vücut şampuanı seçmesi daha iyidir. Bebeğin karaciğer ve böbrekleri hala gelişmektedir. Toksinleri kendi başlarına çıkaramazlar. SLS (Sodyum Lauril Sülfat) ve SLES (Sodyum Laureth Sülfat) içeren şampuanla vücut yıkamaktan kaçının. Bu kimyasallar ciltte tahrişe neden olabilir.
- Nötr PH
Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, şampuanın PH seviyesidir. Şampuanın ne asidik ne de alkalin olmadığından emin olun. Bu nedenle, nötr PH’a sahip bebek şampuanlarını satın almayı seçin. Nötr PH, asit-baz skalasındaki aralığın PH 7 olduğu anlamına gelir. PH 1 ila 6 arasında değiştiğinde, şampuanın asidik olduğu anlamına gelir. 8 ila 14 arasında olduğunda alkalin olacaktır.
Bebeğin cildi normal şartlarda genellikle PH 7’ye yakındır. Bu nedenle, bebeğinizin sağlıklı cildinin yapısını değiştirecek bazı garip koşullara neden olmak istemezsiniz. Aslında, şampuandaki aşırı alkalilik veya asitlik tahrişe ve sürtünmeye neden olabilir. Bebeğinizin cildinde bu tür durumların oluşmasını önlemek için PH değerine bakmalısınız.
Bebek şampuanı kokusu
Bebek şampuanı satın almadan önce kokusuna bakın. Kokusuz bir bebek şampuanı seçtiğinizden emin olun. Çeşitli bebek cilt bakım ürünlerinde bulunan kokular, bebeğinizin hassas cildinde sorun yaratabilecek zararlı elementler içerir. Ebeveynlerin çoğu bebeklerinin tatlı bir kokuya sahip olmasını ister. Bu yüzden doğal kokulu bir şampuan almak zorunludur.