Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamHamilelik harici dönemlerde saç dökülmesine ne iyi gelir?

Hamilelik harici dönemlerde saç dökülmesine ne iyi gelir?

Sağlıksız gıda tüketimi, düzensiz uyku, hızlı, tempolu yaşam tarzı, stres gibi durumlar insan sağlığını dengesizleştirir ve saç dökülmesi vb sorunlara yol açar. Elbette saç dökülmesinin analiz edilebilecek ve çözüm önerilebilecek başka nedenleri olabilir. En etkili çözümlerden biri, yan etkileri olmayan nispeten güvenli oldukları ve ayrıca mevcut oldukları için bitkisel tedavilerdir. Bazıları evde de hazırlanabilir. Bununla birlikte, saç dökülmesinin nedenleri dikkate alınarak bu tedaviler hakkında bir fikir edinilebilir.

Aloe vera ile tedavi:

Aloe Vera, saç ve saç derisini tedavi etmek için en iyi bitkilerden biridir. Saç köklerini uyaran nitrik oksit ürettiği bilinen bazı enzimler içerir. Sapı doğrudan saç derisine sürterek ve bir gece bekleterek kullanmanın ideal yolu.

Yeşil çay:

Yeşil çay, serbest radikalleri inhibe eden ve saç dökülmesini azaltan kateşin olarak bilinen antioksidanlara sahip, yaygın olarak kullanılan bitkisel bir üründür. Ancak sonuçları görmek için en az üç fincan yeşil çay düzenli olarak tüketilmelidir.

Saç dökülmesine karşı kırmızı biber:

Saç derisini kırmızı biberle tedavi etmek, saç dökülmesi için bir başka harika bitkisel ilaçtır. Doğrudan kafa derisine sürüldüğünde, saç derisini besleyen ve saç büyümesini uyaran histamin üretir.

Saç Dökülmesi

Atkuyruğu:

Atkuyruğu, içerdiği silis sayesinde saça sertlik kazandıran ve böylece saç dökülmesini önleyen mükemmel bir bitkidir. Silika, saçı sağlıklı ve parlak tutmada önemli bir bileşendir. Bu tedavi, 2 yemek kaşığı at kuyruğuna su eklenerek, ıslatılarak ve ardından bu infüzyonu hafif bebek şampuanına eklenerek gerçekleştirilebilir.

Saç dökülmesi için biberiye:

Saç dökülmesini önlemeye yardımcı olan bir bitki özü biberiyedir. Isırgan otu gibi kepeği giderir ve saçın incelmesini önler. Biberiye özünü birkaç dakika suda kaynatın ve 8-10 damla buğday tohumu yağı ekleyin.  Hasar görmüş saçları bu bitkisel karışımla yeni yıkanmış saçla durulayarak tedavi edin. Birkaç dakika bekletin ve ardından en iyi sonuç için ılık suyla yıkayın.

Nane Yağı

Nane yağındaki metanol dolaşımı destekler ve kafa derisine uygulandığında saç gücünü ve saç büyümesini artırabilir. Nane yağı uygulaması saç köklerinin yenilenmesi için gerekli olan kafa derisi uyarımını ve büyüme faktörünü artırır. Saç maskesinde kullanın: 1 ölçü Hint yağı veya hindistancevizi yağı ve 2 ölçü zeytinyağı çözeltisinde 4-5 damla nane yağını seyreltin. Saç derisine masaj yapın ve orada 30 dakikadan fazla bekletin. Sabahları saçları normal şekilde yıkayın. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et