Bende yapamiyodum bı tane tarif var onunla yapabildim.
1 çay bardağı sıvı yağ (büyük boy) İsterseniz (yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz)
1 su bardağı ince irmik
1 su bardağı süt
3/4 bardak şeker (yarım bardaktan biraz fazla) Bir avuç dolmalık fıstık
Yapılışı;
Yağ ve irmik kısık ateşte rengi dönene kadar kavrulur.Eğer sadece sıvı yağ kullanılacaksanız mutlaka kısık ateşte
kavurun. Tereyağlı yaparsanız orta ateşte kavurabilirsiniz.Hafif rengi dönmeye başlayan irmiğe fıstıklar eklenip kavrulmaya devam edilir. İrmiğin rengi tamamen dönünce ocağın altı tamamen kısılır.Süt eklenip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırılır.En son şeker eklenir.Şeker tamamen eriyip helva macun kıvamına gelene kadar kısık ateşte birkaç dakika karıştırılır.