0 oy
401 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba,

eşim iyi bir insan, severek evlendim. 

Sevgiliyken çiçek alırdı özel günlerde. Evliliğimizin ilk seneleri sevgililer günü gibi bir günü yemek sürprizi yapıp, çok daha önemsediğim ilk evlilik yıldönümünde mesela çiçek bile almadı. Gerçekten anlam veremiyorum. Ben özel günlere çok değer veren bir aileden geliyorum. Onlar ise doğum günü bile asla kutlamamışlar. Saygı duyuyorum ancak ben ailesine veya eşime sürpriz yaptığımda çok mutlu oluyorlar ve bunu dillendiriyorlar. Daha önce kimsenin onlara bunu yapmadığını söylüyorlar.

Son olarak eşim ben hamileyken doğum günümde hiç bir plan yapmadı. Üzüldüm kendimce çünkü çok bunalmıştım evdeydim pandemi dönemi. Kaç kere dile getirdim lütfen bir şeyler planlayalım diye. Akşam için bir yemek planladım de mesela. Ama yapmadı ve kavgalı geçti hamileyken doğum günüm. Doğumdan sonra bir çiçek, bir not.. maalesef yine yok. Hatta evden çocuğumun kapı süsünü istediğimde tavır sergiledi ne gerek var diyerek.

Maalesef o taraflı olmuyor. Hep bir bahane üretiyor gibime geliyor. Veya Bir önemsiyor bir önemsemiyor. 

Mesela bu sevgililer günü yine eli boş geldi. Sonra çiçekci kapalıydı dedi. Kadınlar günü yine eli boş geldi, çocuğu bahane etti. 

Evet aranızda bunları önemsemeyenler olabilir ama ben önemsiyorum. Bir çiçek veya minik bir not veya minik bir çikolata. Kutlama değil, hatırlanmak, değer vermek.

Benim bunları önemsediğimi ve mutlu olduğumu bildiği halde yapmaması beni çok üzüyor ve mutlu etmek istemiyor mu diye düşündürüyor.

Normal günde çok sevdiğini söyler sarılır hatta çiçek koparır getirir. Ama evlilik yıl dönümü veya ben hamileyken doğum günümde neden mutlu etmek istemez bir insan eşini?

Geçen hatta dedi ki: senden insanları mutlu etmeyi öğrendim. İçimden sevinmiştim, minikte olsa artık anlamış böyle küçük şeylere çok mutlu olduğumu.

1 ay sonra onun doğum günü olacak. Normalde inanılmaz özenir onu mutlu etmek için planlar yapardım. Ama çok kararsızım.

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Normal zaman da zaten eşin çiçek koparıp getirir, sarılıp opermis. Neden bu kadar sorun yapacak kadar takılıyorsun ki. Bende kutlamam onunkini kutlar geçerim 
(4 puan) tarafından
Çünkü ben normalde çok önemsiyorum özel günleri. O ise bir sene öyle bir sene böyle. Hani bilsem ki tamam bu adam özel gün önemsemiyor, kendide istemiyor desem evet inan hiç takmam ve özenmem. Ama kendine sürpriz yapınca çok mutlu oluyor.
En beklediğim anlarda bir şey yapmazken (ilk evlilik yıl dönümü, doğumum) gibi, beklemediğim önemsemediğim anlar yapıyor. Ben ise o özel günde üzülmesin mutlu olsun diye çabalıyorum. Tamamen bundan dolayı takıyor ve üzülüyorum. Yani kısaca benim için özel günler çok değerli ama onda bunu görmüyorum. Insan karşısındaki kişinin yapınca mutlu olacağını bildiği bir şeyi neden yapmaz? Buydu asıl derdim :)
tarafından
Yavrum içinden gelmiyorsa ne yapabilirsin ki. Kaç kere demişsin sen gene getirmemiş gene yapmamış . İçinden gelince demekki küçük biseyde olsa getiriyor
(4 puan) tarafından
Öyle tabi o açıdan bakmaya çalışıyorum bende artık :(
Ama erkekleri anlamak çok zor.
Çok ama çok teşekkür ederim değerli düşüncen için. Sevgiler
-Reklam-
0 oy
(2,545 puan) tarafından
Karı koca arasına girmek istemem ama değişmez gibi huyu öyle o şekilde görmüş. Yapa yapa senelerini alarak düzelebilir sanki. Ama senin bebişinin babası yap sen en güzelinden :)
(4 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim değerli yorumun için
0 oy
(2,132 puan) tarafından
Eğer onu mutlu etmek için yapıyorsanız ve yaptığınızda mutlu oluyorsa yapın :) 
(4 puan) tarafından
Evet mutlu oluyor ve bende o nedenle yapıyordum ama normal gün harici o benim çok özendiğim günlerde o bana yapmıyor. Derdim o :)
Yani normal gün bana çiçek getirmesin ama doğum günümde bir not yazsın. Bunu yapmıyor. Ve ben çok mutsuz oluyorum, konu hediye değil, beni mutlu etmek için harakete geçip geçmemesi.
0 oy
(322 puan) tarafından
Ayy benim eşim her özel günü unutur. Fitil oldum artık. Ben hep ona hediyeler sürprizler hep biseyler yapar dururum adamda tık yok. Geçen sene ikinci çocuğuma hamileyim evlilik yıldönümünü unuttu doğum günümü unuttu gece saat 11 oldu başladım ağlamaya adam unutmuş. İstediğim hediye çiçek sürpriz değil. Candan bir sarılma öpme. Neyse gitti koştur koştur pasta aldı geldi dokunmadım o pastaya. Ben söyledikten sonra bir anlamı kaliyor mu. 4 senedir evliyiz altı üstü insan nasıl unutur anlamiyorum. Sevliler gününde çiçekçi kapalıydı dedi yersen :) Bende karar aldım bu sene doğum gününü falan kutlamayacağım. Çiçek koparıp gelse ben ona bile razıyım hoşuma gider. O yapmıyor diye bende artık yapmıyorum. Keyfi bilir. Bu kendi fikrim canım sen nasıl düşünürsün bilemem içinden geliyorsa yap benim hiç içimden gelmiyor. 
(4 puan) tarafından
Kıyamam ya. İnsan çok üzülüyor değil mi?
Neden bu kadar zor bir not yazmak özel hissettirmek anlamıyorum. Yani 100 adet gül ile gel demiyoruz ki! Bir not veya bir sarılma, bir adet çiçek kap gel. Anlamıyorum. Ben erkek olsam çok farklı olurdum diyorum hep.
0 oy
(135 puan) tarafından
Bende 6 yıldır evliyim. Sevgiliyken ara sıra yapardı böyle hediye fln oda özel günlerde evlendikten sonra bir kaç kez yaptı ama pek oralı değil oda benjm istediğimi mutlu olduğumu bilir. Ben soedogim zaman yapınca da benim hoşuma gitmiyor bu kadın günü sevgililer günü boş geçti bende onun doğum günü nu boa gecircm yaklaştı 
(4 puan) tarafından
En son doğum gününü kutladı mı peki? Yani hiç yoktan bi çikolata verdi mi?  Verdiyse belki doğum günlerini önemsiyor ama diğer günleri önemsemiyordur belki. Ben şimdi sanırım ona göre karar vereceğim onun doğum günüyle ilgili. Tamam kadınlar günü vs boş geçti ama doğum günümde pasta vs vardı. Sendede varsa belki doğum gününde yapmazsan üzülür mü?
(135 puan) tarafından
Kutlaması geçen sene ben hatırlattım telf da unutuyorum  ben tarih tutamıyorum aklımda diyor biz kadınlar öyle değiliz ne bilim ben kutlamam usta ruh halime bak o zmnki
0 oy
(9,022 puan) tarafından
Bende özel günlere önem veririm doğum günü yıldönümü vs. Eşimde çok sevmez ama ben mutlu olayım diye yapar o benim kadar ozenmez ama elinden geleni yapar dediğin gibi küçük bir çikolata ile bile mutlu oluyorum... Bence hazırlanın kutlayın eşinizin doğumgünü nu hem sen mutlu olursun hem eşin
(4 puan) tarafından
❤️ çok teşekkür ederim yorumun için❤️
0 oy
tarafından
Valla benim eşimin ailesindede yoktu esimdede ben ywlmaya başlayınca oda alıştı şimdi kaçırmaz yap sen bişey olmaz seninkini yapmazsa o zmn hesaplasirsin
(4 puan) tarafından
Çok değişik aile yapıları işte herkesin.
Çok teşekkür ederim yorumun için ❤️
0 oy
tarafından
Ay aynı benim eşim ailesi hiç böyle şeylere alışkın değil ama benim ailem çok önemser. Banada ilk zamanlar sürpriz yapardı dediğin gibi hamileliğimden beri yok.. aynı şeyleri yaşamışız doğumda bı çiçek bari koparıp getirseydi keşke getirmedi. Usteledigimde de özel günleri sevmiyorum ben sana sürpriz yapmayı seviyorum diyor. Bende bosverdim mesela geçen ay hiç bişey yokken gitmiş hediye almış gelmis. Bende doğum gününü kutlamicaktim yine dayanamadım bı pasta aldim. 
(4 puan) tarafından
Ah işte aynısı! İnan hiç bir şey yapmasa evet bende yapmam ama böyle arada yaptığını görüncede bende dayanamıyorum mutlu geçirsin istiyorum o özel günü. Yani çok arada kalıyorum bende.
tarafından
İkinizde nasıl alistiysaniz öyle yapın napalim bende artık kendim diyorum doğum günümde bu hediyeyi alır mısın diye :D
0 oy
(316 puan) tarafından
Doğum gününü değilde bence başka bir günü atla çünkü sevindiklerini söylüyorsun ama içinden gelmiyosada yapma tabi 
0 oy
(4,152 puan) tarafından
Ay ayni bizi anlatmissin ben yapmamistim ve gucenmistii p zamn anladii simdi kutlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 170 göst.
0 oy
36 cevap 386 göst.
10 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde leylanehir (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 159 göst.
23 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Hulyali (415 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 325 göst.

381,111 soru

11,409,308 cevap

34,946 kullanıcı

...