Arkadaşlar merhaba,
eşim iyi bir insan, severek evlendim.
Sevgiliyken çiçek alırdı özel günlerde. Evliliğimizin ilk seneleri sevgililer günü gibi bir günü yemek sürprizi yapıp, çok daha önemsediğim ilk evlilik yıldönümünde mesela çiçek bile almadı. Gerçekten anlam veremiyorum. Ben özel günlere çok değer veren bir aileden geliyorum. Onlar ise doğum günü bile asla kutlamamışlar. Saygı duyuyorum ancak ben ailesine veya eşime sürpriz yaptığımda çok mutlu oluyorlar ve bunu dillendiriyorlar. Daha önce kimsenin onlara bunu yapmadığını söylüyorlar.
Son olarak eşim ben hamileyken doğum günümde hiç bir plan yapmadı. Üzüldüm kendimce çünkü çok bunalmıştım evdeydim pandemi dönemi. Kaç kere dile getirdim lütfen bir şeyler planlayalım diye. Akşam için bir yemek planladım de mesela. Ama yapmadı ve kavgalı geçti hamileyken doğum günüm. Doğumdan sonra bir çiçek, bir not.. maalesef yine yok. Hatta evden çocuğumun kapı süsünü istediğimde tavır sergiledi ne gerek var diyerek.
Maalesef o taraflı olmuyor. Hep bir bahane üretiyor gibime geliyor. Veya Bir önemsiyor bir önemsemiyor.
Mesela bu sevgililer günü yine eli boş geldi. Sonra çiçekci kapalıydı dedi. Kadınlar günü yine eli boş geldi, çocuğu bahane etti.
Evet aranızda bunları önemsemeyenler olabilir ama ben önemsiyorum. Bir çiçek veya minik bir not veya minik bir çikolata. Kutlama değil, hatırlanmak, değer vermek.
Benim bunları önemsediğimi ve mutlu olduğumu bildiği halde yapmaması beni çok üzüyor ve mutlu etmek istemiyor mu diye düşündürüyor.
Normal günde çok sevdiğini söyler sarılır hatta çiçek koparır getirir. Ama evlilik yıl dönümü veya ben hamileyken doğum günümde neden mutlu etmek istemez bir insan eşini?
Geçen hatta dedi ki: senden insanları mutlu etmeyi öğrendim. İçimden sevinmiştim, minikte olsa artık anlamış böyle küçük şeylere çok mutlu olduğumu.
1 ay sonra onun doğum günü olacak. Normalde inanılmaz özenir onu mutlu etmek için planlar yapardım. Ama çok kararsızım.