0 oy
877 göst.
Diğer kategorisinde (915 puan) tarafından
Kapı komşum doğum yaptı samimiyizde aynı zamanda dün gece hastaneye ziyaret e gderken koca bı demet çiçek yaptrdik gotrduk eşimle 

Bugün eve cikicak öğlen saati sorum şu ki lohusaya eve ne götürülür sadece kıyafet hediye manasında değil ne evde yemek olarak ne yapıp götürebilirim hanımlar fikrinize ihtiyacım var

19 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kesinlikkle SABIR..

(915 puan) tarafından
Allah'ım sabirlar versin inşallah tabiki..
Ama ben ne götüreyim canım:)
tarafından
Katılıyorum :D
tarafından
Semiz otu cok iyi süt yapiyo bence onu yapabilirsin
-Reklam-
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Komposto yap kuzum, çorba yap gaz yapmayacak türden 
(915 puan) tarafından
Olabilir tamam tşk ederim
(3,163 puan) tarafından
Ne demek kuzum ellerine yüreğine sağlık şimdiden
0 oy
(118 puan) tarafından
Çok ince düşünmüşsün canım yemek fikri çok iyi fazla bulaşık çıkmayacak şeyler falan hazırlayabilirsin
(915 puan) tarafından
Mesela aklına gelen n var canim
(118 puan) tarafından
Lohusalıkta anne
Her gün 2-3 bardak süt- yoğurt-ayran,
Sebze ve meyve grubundan 5-6 porsiyon,
Tahıl grubundan 5-8 porsiyon,
Et- yumurta ve proteinlerden 3-4 porsiyon (1 adet yumurta ve 90 g et / tavuk / balık) tüketerek lohusalık dönemi beslenme gereksinimini karşılar.

Gaz yapmayacak şeyler tercih edebilirsiniz
0 oy
(13,849 puan) tarafından
Sulu yemek olabilir kuzum hoşaf olabilir süt arttırıcı bisiler olabilir
(915 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
(118 puan) tarafından
Şekerli besinler, şerbetler ve tatlılar anne sütünü artırır mı?
Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin anne sütünü artırdığı ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Bu tür yiyecekler anne sütünü artırmaz. O nedenle annelerimiz doğum sonrası kiloları için de lohusa şerbetleri, hazır meyve suları, şeker eklenerek yapılmış kompostolar, helvalar, tatlılar ve çikolatalardan uzak durmalıdır.
(13,849 puan) tarafından
Komposto hazımsızlık yapmasın diye önerdim sut yapsin diye değil sezaryen mi normal doğum mu bilmiyorum tuvalete çıkmakta zorlanmamasi için komposto iyi olur diye düşünüyorum o yüzden sut yapıcı besinler diye başka bi seçenek de sundum zaten
(118 puan) tarafından
Doktorum bana sadece kayısı komposto içilebilir dedi ekstra kayısı suyu kuru kayısı falan sütğn içeriğini zenginleştirmek için kuru yemiş veya yağ içeriği zengin şeyler tüketebiliriz
0 oy
tarafından
Tarhanan varsa tarhana corbasi yap cok guzel süt yapiyo yoksa gaz yapmayacak bi corba yap sicak sicak icsin. Tahin helvasi alabilirsin meyve alabilirsin yapma imkanin varsa pogaca yapip buzluguna atabilirsin acıkınca cikarir yer bebekten dolayi pek vakit olmuyo biseyler yapmaya. Ben hic bisey yemeden aksam ettigimi biliyorum cunku kolikti bebegim. Annesi falan yoksa yani evde tekse bebekle biraz sen ilgilenip ona dinlenmesini ya da duşa girmesini soyleyebilirsin benim aklima bunlar geldi
(915 puan) tarafından
Çok güzel çok tşk ederim canım
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Kayısı kuru üzüm kompostosu yapabilirsin sıcak bir çorba p yapamaz şimdi 
(915 puan) tarafından
Tmm canım sagol
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Tavuk suyuna çorba. 

Hoşaf 

Lohusa şerbeti ☺️
0 oy
(45,019 puan) tarafından
Ben komşuma goturduklerimi söyleyin çocuklarida eşinde yesin diye bunları götürmüştüm 

Komposto bulgur pilavı taze fasulye yemeği yapmistim yoğurt çorbası ıslak kek yapmıştım birde sana fikir olsun
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Bana komşum hep sütlaç getirirdi  çok sevinirdim :)
0 oy
(20,261 puan) tarafından
Yemek en güzeli.olur. tavuklu bir patates yemeği ve pilav olabilir
0 oy
tarafından
Yemek götürün lohusa yapamaz çocukla bire para verin yeter ihtiyacını alsınlar bana bile keşke çocuk kıyafeti getireceklerine 20 TL olsun para getirseler derdim
0 oy
tarafından
Corba komposto ve borek bana geldiginde ennn sevindigim seylerdi walla
0 oy
(6,966 puan) tarafından
Bana gelen ya süt ha meyve suyu getirdi canım bence yemekte götürebilirsin
0 oy
tarafından
Ben yemek yapmasında. Gece geç gelecekelerdi. 1 demlik çay demledim bir tepside poğaça yaptım. Gönderdim eşimden. Ayak üstü bisiler hazırlamakla ugrasmasinlar diye
0 oy
(7,781 puan) tarafından
Canım bir tencere sıcak çorba yapabilirsiniz,bir tepsi börek,kek makbule geçer.
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Komposto ve un helvası  cok iyi olur bence. ikiside çok güzel sut yapiyor
0 oy
(18,654 puan) tarafından
Valla bence etli ya da tavuklu sulu bir yemek hoşaf tarzı bir içecek şahane olur bize kayinvalidem bana bunları yapsaydı çok mutlu olurdum misal ben hem doğum  çok yorucu canı kanı gitti hem de hoşaf süt yapar
0 oy
(135,758 puan) tarafından
tavuk suyu corba pilav tahin helva hurma
0 oy
tarafından
Yemek yapıp götürebilirsin tatlı da olur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 113 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sevgidolu (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 174 göst.
12 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 265 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,148 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 580 göst.

411,762 soru

12,395,521 cevap

44,138 kullanıcı

Kategoriler

...