+1 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (1,247 puan) tarafından
Kizlar 2 hafta once 12 haftalikken 2 li tarama testini yaoan doktora sordum buyuk ihtimalle erkek dedi bugun hastahaneye gittim tarama sonucu icjn nirmal doktora randevu aldim cinsiyeti sordum yavas yavas hazirlik yaomaya baslayacam cunku erken ama malum hersey cok pahali her neyse doktor cinsiyet soylemi devlet hastanelerin de yasaklandi cinsiyeti soyledigimiz zaman kimisi istedigi cinsiyet olmayinca uzuluyor kendisine ve bebegine zarar veriyor vermese bile yakinlari tarafindan sürekli baski altinda kaliniyor anne ve bebek sagligi icin soylememiz yasaklandi dendi aa ne alaka anlamadim bir insan yavrusuna kiyarmi nasil begenmez cinsiyeti nasil boyle bir sacmalik olabilir :(

19 Cevaplar

+1 oy
(11,217 puan) tarafından
avrupada20.haftadan once soylenmio :) bende 24. te turkiyede ogrendim
(1,778 puan) tarafından
Anam yurt dışında olanlar 14 te kız veya erkek diye söylüyorlar 20 yi bulan görmedim ki, yada kafalarından cinsiyet sallıyorlardır bilemedim :d
(11,217 puan) tarafından
bir cok ulkede 20 den once soylemiyorlar canim. bizde soylemediler :)
(906 puan) tarafından
Ben almanyada yasiyorum 14 hafta canim
(11,217 puan) tarafından
isvec 20 den once soylemio.
-Reklam-
0 oy
(877 puan) tarafından
nasıl yasaklanmış ya şimdi bebeğin cinsiyetini doğumda mı öğrenicek millet saçmalık
(1,247 puan) tarafından
Bilmiyorum bugun gittigim doktor bu sekilde soyledi bencede cok sacma acaba sirf sormayim diyemi dedi bende anlamadim
(3,550 puan) tarafından
20 haftaya kadar çok eskiden beri yasak ama son zamanlarda çoğu hastane söylüyordu. Bir ara yanlış anlaşılma olmasın doğu tarafında çok fazla kız cinsiyeti bebek kürtajları çoğalınca mevcut hükümet hem 20 haftadan önce cinsiyet söylemeyi hemde keyfi sezeryan ve keyfi kürtajı yasaklamıştı.
(97 puan) tarafından
Yasak canim kiz oldugunu duyunca kurtaj olanlar oldugu icin aldirma zamani gecene kdr soylemiolar cogu
0 oy
(1,898 puan) tarafından
Canım belli hafta öncesine söylemiyorlar aldırma durumu olmasın diye bana 16. Haftada demişti doktor ahh ahh ben dedim öyle şey olurmu kıyılırmı doktor ilaç yazdı bekliyordum benden sonraki bayana dedi kadın kürtaj istiyorum dedi doktor baktı bana oluyormuş Der gibi öyle üzüldümki kadın doktoru bile dinlemeden çıktı ordan 
0 oy
(11,110 puan) tarafından
Çok saçma hçi duymadım öyle bişey olamaz kim konuya duygusal yaklaşır Allah aşkına sağlık Bakanlığı'nın bunla upraşcak hali yok
(3,550 puan) tarafından
Vardı yıllar önce mevcut hükümet çıkardı bu kanunu sadece cinsiyeti değil keyfi sezeryan ve keyfi kürtaj da yasaklanmıştı. Çok iyi hatırlıyorum. Ank şehir hastanesinde bana da 17 den önce söylemediler. 20 hafta da detaylıda söylediler. 3 çocugum var 3 ünde de devlette söylemediler 20 ye kadar.. Özele giderdik sırf cinsiyet için. 6 aylık oğlum onda da özele gitmiştim.
(1,247 puan) tarafından
Kurtaji sezeryani biliyorum yasak oldugunu da cinsiyete de ne bilim yani
(11,110 puan) tarafından
Kız ben hiç söylemicekler  sanıyorum tabiki 16 20 haftaya kadar söylemess de olur
(1,247 puan) tarafından
Valla bana jeton dusmedi buraya sordum canim :))) soylerlermi varmi boyle bisi bilmiyore
(3,550 puan) tarafından
20 çhafta da ayrıntılı ultrason da söylerler.
0 oy
tarafından
Biraz daha emin olmak için söylememiştir belkide belli bi haftadan önce söylenmesi yasaktır. Öyle saçmalık mi olur ya yengeme bi gidişinde erkek bi gidişinde kız diyorlardı hatta kız diye eşya aldı geri erkek dendi falan biz dalgaya vuruyorduk yani hayırlısı neyse o olsun 
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Valla her ikisinde de özele gidip hemen öğrendim devlet ultrasonu bı tuhaf çocuk bile net değil 
(1,247 puan) tarafından
Ucret ve hafta ney bilgi verirmisiniz
(44,928 puan) tarafından
Ben ozel tip merkezine gitmiştim ama ikinciyi dogurali 2 sene oldu 16 haftada gittim 65 lira vermiştim şimdi belki o.fiyat bile cikmistir 100 lirayı gözden çıkar valla
(1,247 puan) tarafından
Valla ben en son aradigimda suan 12 haftalik 5 haftakikken aramistim sadece girisi ve muayneye 250 tl dedi ortadogu hastanesi 100 tl ye hic zannetmiyorum
(44,928 puan) tarafından
Canım hastane değildi benim gittim tıp merkeziydi ama fiyatlar şu anda zaten cikmistirda hastane ama daha pahalidir
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Ayy ne saçma olmuş 
0 oy
tarafından
Evet cnm varmış öyle birşey bir hastanede bicaklanmami bişey olmuş sanırım öyle duydum ama emin değilim tabi 
0 oy
(849 puan) tarafından
Erken aylarda demek istemiştir, ileriki haftalarda söylerler diye düşünüyorum.. 
0 oy
(1,766 puan) tarafından
Genelde devlet hastaneleri 16 hafta dolmadan cinsiyet söylemiyorlar yasak çünkü bazı geri kafalı olanlar çocuğun kız olduğunu öğrendiği zaman çocuğu aldırmak istiyorlarmış hem öyle saçma şey mi olur kız insan çocuğuna nasıl kıyafet almaya karar verecek cinsiyeti bilmeden  yoktur bence öyle birsey
(1,247 puan) tarafından
Valla banada cok sacma geldi ama doktor oyle dedi bende acaba benmi bilmiyorum dedim anlamadim canm
0 oy
(7,686 puan) tarafından
Allah Allah hiç duymadım canım ama 16. Haftadan önce söylemiyorlar onu biliyorum. 
0 oy
(4,397 puan) tarafından
Yengem devlette öğrendi cinsiyeti. Bence hastaneden hastaneye değişiyor. Ama ne yazık ki böyle zihniyetler hala var cinsiyet ayrımı çok yapıyorlar
0 oy
tarafından
Valla olabilir bacım herşey ben 4lu taramaya gittim doktorum bişey imzalattı bana o zaman okumuştum şimdi aklımda değil bu ne için dedim dedi ki şu amniyon sivisindan falan test aliyolar ya onu istemiyorum diye imzaliyosun dedi dedim ne gerek var test sonuçta bu herkes yaptırmak zorunda mı dedim yoo zaten senin riskin çok düşük çıkmış bende tavsiye etmem ama en son kadın doğum doktoruna ne diye dava açıldı biliyo musun adam ben yokken eşime cinsiyet söyledi ben o heyecanı yaşamadım diye dava açtı dedi söylemek istemeyebilirler benimkini söylediklerinde de aksine kaynanam kayinbabam bile vardı ultrasonda doktorum soyledi
(1,247 puan) tarafından
Anaaadim :)
0 oy
tarafından
Amaaa ilk defa duydum 
(1,247 puan) tarafından
Bendee bendeee :)
0 oy
tarafından
Sadece cinsiyet ogrenmeye özele giderdim ben çatlardim meraktan valla
(1,247 puan) tarafından
Bende oyle yapicam galiba hem merak hemde ufak tefek alisverise basliyacam hersey cok pahali malum son aya birakamam
0 oy
(606 puan) tarafından
Bazısı yasak diyor bazısı direk söylüyor yani ben sordum yasak dedi sonra özel de.ogrendim.devlete gittim direk cinsiyeti biliyomusund eşi ve söyledi 
(1,247 puan) tarafından
Kac haftalikken soyledi
(606 puan) tarafından
Ozelde 16haftada doğru söyledi
0 oy
(4,041 puan) tarafından
Kız olunca kopogullari kürtaj istiyormuş. Doktor hayır deyince de olay cikariyorlarmis. O yüzden hepten yasakladılar 
(1,247 puan) tarafından
Kopogullari kim ki gii
(4,041 puan) tarafından
Küfür gibi birşey :D kız istemeyenler icin
0 oy
(551 puan) tarafından
İşine gelen doktor söylüyor canım gelmeyen söylemiyor ha bide doktora bı tanıdık vasıtasıyla gidiyorsan o da söylüyor diğer türlü nasip :D 
0 oy
(7,935 puan) tarafından
İstedikleri cinsiyet olmayınca aldırmasınlar diye 4.ay dolmadan söylemediklerini duymuştum.Tamamen yasaklanıp yasaklanmadığını bilmiyorum.Hazırlıklar için bilinse iyi olur .Demekki bazı düşük yapanların kasıtlı düşürdüğünden şüpheleniyor demekki doktorlar
(1,247 puan) tarafından
Olabilir

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 390 göst.
28 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Ozgen (969 puan) tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 518 göst.
7 Aralık 2023 Diğer kategorisinde ipek4161 (3,305 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 7,626 göst.
17 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 1,266 göst.
31 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,861 puan) tarafından soruldu

404,213 soru

12,109,350 cevap

36,430 kullanıcı

...