0 oy
882 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından

Kızlar ben spinal sezeryan istiyorum.

Normal doğum için kendime güvenmiyorum tansiyonum hep düşük benim regl sancısında bile hemen titrerdim başım dönerdi tansiyonum düşerdi. Onca sıkıntı çektikten sonra sezeryana alınmak istemem şahsen. Şahsımın fikri sezeryan:)

Sizlerin hangi doğum seçeneği oldu? Yada hangi doğum seçeneğini seçersiniz:)

.

<3

39 Cevaplar

0 oy
(1,944 puan) tarafından
Spinal sezeyanla doğum yaptim gayet guzeldi toparlanma surecim de güzel gecti cabuk toparladım 
(300 puan) tarafından
Maşallah canım darısı başıma sütün ne zaman geldi? Korse taktın mı peki
(1,944 puan) tarafından
Amin canim
Sütüm ilk gün geldi bebeğim de baya emme refleksli doğdu zaten:)ama ilk gün hastanede cok az mama vermelerini istedim eve geldikten sonra banyodan sonra sutüm tam olarak gelmeye başladi zamanla da arti suan dörtbuçuk aylik sadece anne sütü aliyor
Korse aldim ama toplasan bir hafta anca takmişimdir sıkılıyordum taksam iyi olurdu aslinda cok az göbek kaldi ama zamanla gidecegini düşünüyorum çünkü çokta fazla kalmadi
(300 puan) tarafından
Hmm ne güzel darısı başıma olsun inşallah ben korse takmam lazım sıkılsam bile :D önceden az göbüşüm vardı doğumdan sonra kaldı mı naneyi yerim :D
(1,944 puan) tarafından
kolayliklar dilerim canim sağlikla al bebişini kucağina
-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından
Normal doğum yaptım 2 tane ilki kolaydı ikincisi bebek kanala tam inemediği için zor oldu ama genede normal doğum derim 
(300 puan) tarafından
Evet keşke fobim olmasa yenebilsem o korkuyu :((
(87 puan) tarafından
Bebeğiniz eğer kanala inmiş olursa yine de bi normal doğumu tercih edin derim içinizdeki bu korkuyu yenmek ve tercih tabii ki sizin
(300 puan) tarafından
Aklımda hayalimde normal doğumun n si yok ama son ana kadar ne olur bilemem :-/
(87 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin canım spinal sezeryan içinde iyi oluyor arkadaşim spinal sezeryan oldu sadece ilk gazını çıkarana kadar zormuş ağrıları sonra 4 gün içinde ayaklandı
(300 puan) tarafından
Maşallah ne güzel tedbirli olmak lazım aslında :)
0 oy
(808 puan) tarafından
Doktorum direk sen doguramassjn dedi sezeryanla aldı hiç sancı çekmedim yani sancı çektiğimi anlamamisim
(300 puan) tarafından
Ee peki nasıl sonuçlandı iyisin demi
(808 puan) tarafından
Tabiki gayet iyiyim korkma sadece ameliyattan sonra bayağı ağrım var yerimden kipirdayamadim meğer cisim varmış
0 oy
(8,133 puan) tarafından
Tercih yapamadım canım acil sezaryen oldum. 
(300 puan) tarafından
Ayy peki şimdi nasılsın? Ağrın sızın oldj mu
(8,133 puan) tarafından
Çok şükür şuan iyiyim canım tabi ki oldu ameliyattan sonra ki üç dört gün bayağı zor geçti on güne kadar kendimi topladım ama.
0 oy
(7,035 puan) tarafından
3 tane nirmal dogurdum cnm pisman degilim ama elimde olsaydi prenses tercih ederdim 
(300 puan) tarafından
Prenses epidural doğuma sezeryanden sıkıntılı binevi sezeryan gibi birşeymiş
(7,035 puan) tarafından
Burda sevdos premses dogum yapti bir sikayeti yoktu
(300 puan) tarafından
Bir çok insanın vucüdu farklı tepkimeler veriyor sanırım :))
0 oy
(322 puan) tarafından
Ben normal doğum denemedim. Istemedim düşünmedim bile. Cok korkuyordum. Milletin doğumuna giriyorsun bir sürü doğum görüyorsun iyisi de vardı kötüsü de korktum kendime güvenemedim. Ikiside sezaryan oldu. Pişman mıyım hem ewt hem hayır. Yani normal doğum denemek isterdim çünkü sezaryan beni çok zorladı. İyileşme süreci uzun sürdü. Spinal oldum onun için binlerce pişmanım keske genel olsaydım 
(300 puan) tarafından
Ayy allahım yardımcın olsun kuzum bazı şeyler engel oluyor seçeneklerine şuan sıkıntın yoksa sorun yok çok geçmiş olsun:))
0 oy
(2,595 puan) tarafından

çatı darlığım vardı doktorum istersen gene bekleriz dedi ama hiç riske atmak istemedim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok şükür çok güzel geçti hemen toparlandım normalin hissini bilmiyorum ama iyi ki sezeryan olmuşum :)

(300 puan) tarafından
Ayyy tatliş şey bak sezeryan olasım %100 oldu deşarj oldum resmen benim aklımda asla normal doğum yok sezeryandan yanayım. Umarım normal doğurmam :D
0 oy
(9,668 puan) tarafından
Bende cok cani tatli biriyimdir adet agrilarim cok siddetli olur ama sukur normal yapabildim suni sanci nin acısına bile dayandim ama cok zor be walla helal olsun bize iyi dogurduk:)))
(300 puan) tarafından
Ahahahaha bunu okuyan damla sezeryan olamaya karar verdi sksksk :D
(9,668 puan) tarafından
Hahahahjaj:)))
0 oy
(2,370 puan) tarafından
Vlla bacım bnde aynı sen gıbıyımdım cok korkuyordum tansiyonum bnm de cok düşüktür kontrollerde hep sorardım norml mi gozukuyor dıye doktsrla ra norml derlerdi cok korkuyordum ama okdr korkulack bşy yokmuş sancılar dışında tabı bnce kendone guvenırsen korkma cesaretlendır kendını
(300 puan) tarafından
Ay son ana kadar kendime hep cesaret verecem umarım yenerim kprku mu
0 oy
(4,688 puan) tarafından
Bende mecburi sezeryan oldum aslında normal istiyordum ama kısmet böyleymiş 
(300 puan) tarafından
Şimdi nasıl durumunuz peki
(4,688 puan) tarafından
Şu an iyi çok şükür sütüm de hemen gelmişti ama işte yine de sağlık sorunu olmadıkça ben normal doğumdan yanayım ama yapacak bir şey yok
0 oy
(1,154 puan) tarafından
Canım kesinlikle doktoruna bırak sezeryan olmak öyle iyi bişey değil Türkiye'de Cok yapıliyor sağlıklı olan normal doğum doktorun ne derse ona uy bence
(300 puan) tarafından
Doktorum normal dedi ama doğum anında bayılma yada tansiyon düşerse direkt sezeryan dedi. Ben kaşlarıma microplading yaptırdım kaş çizdirme bayılmışım tansiyonum düşmüş ambulans çağırdılar kuaföre rezillikti ya ondan korkuyorum çok acı eşiğim diplerde
0 oy
tarafından
Birincide spinal ikincide epidural sezeryan oldum. Spinal daha kolaydi epidural sonrasi cok zorlandim ben
(300 puan) tarafından
Hmm demek ki her insanın vücudu farklı tepkiler veriyor
tarafından
Aynen oyle ya. Ben rahim agzimdaki saglik sebepleri yuzunden mecburi sezeryanlar oldum. Burda bir arkadas sezeryan dogum yapmak degildir demis. Katilmiyorum. 2 turlu dogum yapmak vardir biri sezeryan biri normal. Cerrahi bir islem olabilir ama o da dogumun bir cesididir.
(300 puan) tarafından
Ona bakarsak normal doğum da cerrahi oluyor. Dikiş atılan çok kişi var oda cerrahi bir işlem oluyor
tarafından
Aynen oyle... Ordaki dikisler dikis degil mi :)
(300 puan) tarafından
Yanii ablam 1 hafta kıçının üstüne oturmadı :D dikişlerden
0 oy
tarafından
3 tane dogum oldu üçüde normal dogum oldu gayet saglikli rahat iyiydim 3 günde toparlandim  ben  de hep sezer yandan korkarim çünkü sezeryanda doğum sonra cok cekiyosun dıyorlar
(300 puan) tarafından
Ya öcü gibi anlatıyorlar sezeryanı :-/
tarafından
Evet evet bende oyuzden cok korkuyorum iste diyorlar bebeğini kucagina alamiyorsun ayaga kalkamiyorsun tek basina hic bisey yapamıyorsun falan filan ayy sezeryan dediklerinde biri karnima sancı giriyor valla
(300 puan) tarafından
Ya aslında öyle değil tembelleşmeyeceksin hemen uyuşma geçince ayağa kalkıp yürüyeceksin diyorlar
tarafından
Yaa iste ne bilim bende artik normal yaptım 3 dede bu bebegim daha 1 aylik hatta daha yeni doğurdum ben ☺
0 oy
tarafından
Kızım melek olduğu için normal yapamadım ama kendimede güvenmezdim normal için yapamazdım diye düşünüyorum sipinal sezaryen oldum onunla sonrası felaketti
(300 puan) tarafından
Ahhh yaa
0 oy
tarafından
Epidural sezeryan oldum, bın kere dogursam bın kere olurum, ne oram buram açık kaldı, ne durduk yere pırt yapma sorunum oldu ne şekıl bozuklugu ne et sarkması ne cocuk cıkarken morarma rıski, ne saaatlerce sancı cektım, mıs gıbıydı 5 saat sknra ayaktaydım 
(300 puan) tarafından
Maşallah ne güzel pozitif birisin doğuma kadar sizinle konuşursam kuş olur umarım doğumdan sonra :D
0 oy
(5,330 puan) tarafından
Benimde tansiyonum çok düşüktür elhamdülillah  normal doğum yaptım şimdi 2 ciye hamileyim inşallah  buda normal olur
(300 puan) tarafından
Hayırlısı olsun kuzum ♡
0 oy
(1,242 puan) tarafından
Protein kaçağı cıktı yatışımi verdi doktor 2 gün boyunca suni sancı verdiler ne sancı ne açılma oldu. Mecburen Sezaryene aldılar.  
(300 puan) tarafından
Ya normal doğumun da riski sıkıntısı var resmen boşa acı çekiyorsun sonu sezeryan ile bitiyor:(
0 oy
tarafından
2 Normal doğum yaptim 

Aşiri iyiydi zatn bebeğin kafasi geldi mi sanci agri kalmiyo

2 sinde de refakatçim yoktu 

Her bir bebeģn testi için ben koşuştrdm 

Yine olsa yine normali tercih ederm 
0 oy
(22,058 puan) tarafından
Normal oldu canikom

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 206 göst.
23 Kasım 2024 Diğer kategorisinde PrensesAnnesi1903 (748 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 334 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (10,508 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 195 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Poncikk (938 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 507 göst.

412,747 soru

12,427,054 cevap

45,534 kullanıcı

Kategoriler

...