Benim de çevremde özele giden bana da özele git daha iyi bakıyorlar diye ısrar eden çok insan vardı. 85 gün önce devlet hastanesinde doğum yaptım. Hasta bakıcısın dan hemşiresine doğum doktoruma kadar herkes el sütünde tuttu. Sezeryan olmuştum. 2.gün sabah refakatçi değişimi olacaktı, başımdaki refakatçi gitti. Eşimde yeni refakatçıyı almaya gitti bebekle yanlız kaldım. Kolumdaki serumla tek başıma tuvalete gittim. Serum aşağıya inince kolumdan kan döndü. Lavabodan döndüm. Kan dönmüş serumu yerine astım. Yorgun sersefil Bi halde yatağımın kenarında bebeğimi emzirirken doğum doktorum kontrole geldi. Yüzünde tatlı bir gülümsemeyle günaydın kızım çok iyi görünüyorsun. Bebeğini emzirmeye alışmışsın aferim sana dedi.sefilliğimi ağrımı unuttum. Üzerime pozitif Bi his geldi. Kan dönmüş serumumu farketti ve hemşire falan çağırmaya gerek duymadan kendi elleriyle serumumu düzeltti.İyi ki de devlet hastanesinde doğum yapmışım.
Özel hastaneyi gözünüzde çok abartmayın. Devletteki doktorlar daha deneyimli oluyorlar. Bebeğinin durumuna öyle demelerine üzüldüm. Eşini dinle devlet hastanesindeki doktorun da fikrini alın, bebeğinize kürtaj dışında bir fikir önerebilir. Bebeğinizin sağlıklı olduğunu farkedebilir. Devletin doktoru özeldekinden daha çok vaka görürler. Özelde bebeğin özürlü denilip de kürtaja ikna olmayıp sapasağlam bebek dünyaya getiren çok insan tanıyorum.