Kızlar size bir konuda hatırlatma yapmak istedim, eminim herkes dikkat ediyordur elbette. Bugün üst kattaki arkadaşım gümbür gümbür kapımı çaldı 1 yaşında bebeği var, açtım ne oldu hayır olsun dedim Göktuğ bişey yuttu dedi eli ayağı titriyo çocugu kucagıma verdi hemen baktım çocuk normal görünüyo. Ne yuttu dedim bilmiyorum hiç bişey yoktu ortada yeni süpürdüm temizledim dedi, tıkandı boğuldu zor kendine geldi dedi. O sıra normal görünen çocuk çocuk tekrar tıkandı kucağımdayken, hemen heimlich manevrasına başladım ama çıkan bişey olmadı çocuktan, sonra çocuk düzeldi kendine geldi. Bi oturup sakinleştik, sonra bi baktım çocuğun üstündeki yeleğin bir düğmesi yok. Dedim yasemin bu düğmeyi koparıp yutmuş düğme yok. Hemen doktoru aradık anlattık ikimizinde çocuk doktoru aynı kişi. Acile getirin röntgen çekilsin dedi, yutsa bile ciğere yapışmış olabilir dedi. Hemen hazıladık götürdü arkadaşım, düğme plastik oldugu için röntgende zor görülmüş ve bağırsakta görülmüş. İlk 48 saat kontrol edin en ufak bir değişiklik sıkıntı olursa çocukta getirin demişler. Şuan bişey yapmıcaz kakayla çıkma ihtimali de var demişler...
Bunu neden anlattım, ne kadar basit birşey yüzünden çocuk boğulabilirdi, nefes alamayabilirdi. Yelek deyip geçmeyelim, düğmeli yelek kullanmayalım. Ben hemen düğmeli birkaç yeleğini kaldırdım oğlumun. Olacağı varsa her türlü olur demeyelim. Nede olsa Tedbir bizden tevekkül Allah'tan...