+2 oy
675 göst.
Diğer kategorisinde (25,196 puan) tarafından
Kızlar size bir konuda hatırlatma yapmak istedim, eminim herkes dikkat ediyordur elbette. Bugün üst kattaki arkadaşım gümbür gümbür kapımı çaldı 1 yaşında bebeği var, açtım ne oldu hayır olsun dedim Göktuğ bişey yuttu dedi eli ayağı titriyo çocugu kucagıma verdi hemen baktım çocuk normal görünüyo. Ne yuttu dedim bilmiyorum hiç bişey yoktu ortada yeni süpürdüm temizledim dedi, tıkandı boğuldu zor kendine geldi dedi. O sıra normal görünen çocuk çocuk tekrar tıkandı kucağımdayken, hemen heimlich manevrasına başladım ama çıkan bişey olmadı çocuktan, sonra çocuk düzeldi kendine geldi. Bi oturup sakinleştik, sonra bi baktım çocuğun üstündeki yeleğin bir düğmesi yok. Dedim yasemin bu düğmeyi koparıp yutmuş düğme yok. Hemen doktoru aradık anlattık ikimizinde çocuk doktoru aynı kişi. Acile getirin röntgen çekilsin dedi, yutsa bile ciğere yapışmış olabilir dedi. Hemen hazıladık götürdü arkadaşım, düğme plastik oldugu için röntgende zor görülmüş ve bağırsakta görülmüş. İlk 48 saat kontrol edin en ufak bir değişiklik sıkıntı olursa çocukta getirin demişler. Şuan bişey yapmıcaz kakayla çıkma ihtimali de var demişler...

Bunu neden anlattım, ne kadar basit birşey yüzünden çocuk boğulabilirdi, nefes alamayabilirdi. Yelek deyip geçmeyelim, düğmeli yelek kullanmayalım. Ben hemen düğmeli birkaç yeleğini kaldırdım oğlumun. Olacağı varsa her türlü olur demeyelim. Nede olsa Tedbir bizden tevekkül Allah'tan...

22 Cevaplar

0 oy
(585 puan) tarafından
Hiç aklıma gelmezdi ben de bebek hazırlığı yapıyorum iyi ki okudum bu postu teşekkür ederim 
(25,196 puan) tarafından
Rica ederim canım ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Oğlumunda düğmeli sağlam fakat evet dikkat istiyor. Aldıklarimi sağlamlaştıririm ben genelde hazırlar gevşek dikiş olur
(25,196 puan) tarafından
Ne kadar sağlam olsa da çok riskli aslında farketmeden yıkanırken gevşeyebilir makşnede
0 oy
(20,642 puan) tarafından
Gerçekten çok tehlikeli ayyy Allah yardımcısı olsun 
(25,196 puan) tarafından
Amin aminnn Ayşem
0 oy
(7,372 puan) tarafından
Benim oğlumun yekekleride düğmeli bende çok korkarım kopartıp yutmasindan o yüzden yeleklerini ters çevirip giydiriyorum sürekli
(25,196 puan) tarafından
En iyisi canım
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Benim yelekler hep el orgusu cogunda dugme yok zaten olanlarida ben diktim saglamca. 

Ama evet dikkat edilmeli 
(25,196 puan) tarafından
Allah korusun canım tedbir önemli tabi
0 oy
tarafından
Bebek ne kadarlık acaba. Hamur yiyebilecek durumda mi annesi sabah aç karnına mantı yedirsin benim eltimin oğlu imitasyon kart yuttu iki tane sabah aç karnına mantı yedirdiler akşamına çıktı şükür. Bide zeytinyağı icirsin 
(25,196 puan) tarafından
1 yaşında canım annesi öyle şeyler veremiyo korkuyo hala sıvı besliyo ama yinede söylerim canım
0 oy
(3,833 puan) tarafından
Hiç aklıma gelmemişti bende sağlamlaştırıyım sağol canım

Çok geçmiş olsun inşallah tuvaletiyle çıkar
(25,196 puan) tarafından
İnşallah canım amin
0 oy
tarafından
Benimde arada aklıma geliyordu çok korktum sen deyince Allah korumuş ya ,  yarın düğmeleri söküp dikeyim, süveter gibi giydiririm artık. 
(25,196 puan) tarafından
En iyisi canım
0 oy
(5,254 puan) tarafından
Evet benim oglanda cok isiriyor bende kontrol ediyorm cigere yapisma durumu ne yazikki yiyecekler icin cocuk ve yetiskinlerdede  olabiliyor ve bronkoskopi denen bir islem ile alinmak zorunda kalıyor 
(25,196 puan) tarafından
Allah korusun yavrularımızı ya
0 oy
tarafından
Ya o kadar herşeye dikkat ederim. Ama bu aklımın ucundan geçmedi. Allah razı olsun senden. 

Yarın tüm yeleklerdeki düğmeleri çıkarıcam.
(25,196 puan) tarafından
Allah korusun canım biz tedbir alalımda
tarafından
Amin canım. Tabikide öyle almak lazım.
0 oy
(3,854 puan) tarafından
Rabbim korusun.evrt kuzum bir tedbirimizi alalim gersini Rabbim korur insAllah cok gecmis olsun.benim cocuklarinda basina cok kez geldi bu bogaza kacma olayi .3 bucuk yasindaki kizim bile kucuk oyuncagi agzina goturmustu aglayarak geldiki bogazima gitti neyse ogudu kustu kendisi ve cikti oyuncak.

Cok korkuyorum ya boyle seylerdin rabbim korusun tun meleklerimizi
(25,196 puan) tarafından
Amin amşn canım benim
0 oy
tarafından
Bugün eşim sayesinde farkettik baktım benim oğlum giydirdigim yeleğin düğmesi ağzında ısırıyor koparmaya çalışıyordu çok dikkat etmek gerekiyor 
(25,196 puan) tarafından
Aynen canım allah korusun
0 oy
(2,208 puan) tarafından
Ben bebekken yutmuşum, o yüzden annem düğmeli hiçbirsey aldırmadı. Çok geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın inşallah 
(25,196 puan) tarafından
Amin canım allah korusun
0 oy
(3,090 puan) tarafından
Hic bir orgu yelege düğme dikmem korkarım ya
(25,196 puan) tarafından
En iyisi bu ya
0 oy
tarafından
Evet canm bende sevmiyorum dugmelileri. Bikere benim ilk kızım boğazına kaçıyordu elimle hemen aldım ağzından. . 
(25,196 puan) tarafından
Allah korumuş canım
0 oy
tarafından
Ayyy Allah korumuş ben çok korkarım öyle bir durumda yaa panik olurum direk 
(25,196 puan) tarafından
Oda çok panik olmuş evden nasıl çıkıp gelmiş bana kızcağız terliksiz çorapla kıyamam ya
0 oy
(6,110 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bilgin icin dişleri kesici koarta bilir dikkat istiyor evet allah korusun ya 
(25,196 puan) tarafından
Aynen cnm ne kadar sağlam da olsa koparıyorlar
0 oy
(3,094 puan) tarafından
Hep aklımda olur giydirirken çok dikkat ederim
(25,196 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(135,752 puan) tarafından
uuff yaa kim bikir nasi korkmustur cok gecmis olsun
(25,196 puan) tarafından
Sağol sevdoşum sorma
0 oy
tarafından
Evet benim kızımda daha küçükken ağzına alıyordu böyle yeleğin düğmelerini ama cikarirdim şu an büyüdü yapmıyor ama doğumdan sonra böyle şeylere çok daha dikkat edicem inşallah
(25,196 puan) tarafından
İnşallah canım allah korusun

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,533 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Babe (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 268 göst.
29 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Lisa1234 (1,457 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 935 göst.
4 Ağustos 2019 Aile & Aşk kategorisinde Beyaz Gül (683 puan) tarafından soruldu