0 oy
279 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar merhaba tam 2.5 yaşında kızım var bugğn itibariyle tuvalet eğitimine başlamış bulunmaktayım geçen yaz başladım ama zorlandı istemedi bende biraz daha aklı yetsin tuvaletini söyleyebilsin diye erteleniştim. Şimdi öğlen çıkardım bezi altında bez yok, artık satılmıyormuş cişin veya kakan geldiği zaman buraya yapacağız dedim maşallah herşeyi konuşur bilir ama konu tuvalete gelince pasif çişin tuvalete yapılacağını biliyor ama yapmıyor bezi çıkaralı 2 kere yaptı altına gösterdim bak ıslanmış altına yapma gidelim tuvalete çişin gelince söyle dedim ama tık yok tabi sürekli götürüyorum tuvalete ama ummadığım andan yapıvermiş soruyorum kızım çiş varmı kaka varmı diye ama söylemiyor. Tavsiyeleriniz varmı kızlar bu konu hakkında birde çişini bilmemesi normalmi, sorunca söylememesi normalmi?

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

Allah yardımcın olsun . Kaka bir sahabe ismi. Küçümsemek için büyük tuvalete kaka demişler müşrikler. Ben gördükçe insanlara hatirlatiyorum:ermm: 

tarafından
Biliyorum canım teşekkür ederim yinede normalde kızıma tata varmı yaptınmı diyorum ama buraya yazınca öyle yazdım niyetim o niyetle yazmak veya söylemek değil kesinlikle.
(3,895 puan) tarafından
Bize de bebekligimizden beri kaka demeyi alıştırdılar nasil silecegiz dilimizdrn bazen bende faketmeden söylüyorum.
tarafından
Aynen canım bilmeden farkında olmadan insan kullanıyor ama sonuçta o niyetle kullanmıyor.
tarafından
Aynen iyice yerleştirdiler valla. Ben puff dedirtiyorum ama ağzımiza yapışık maalesef
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sık sık götür sürekli de sorma çişin var mi diye ama götürdüğünde hatırlat çişin gelince bana söyle diye. Illaki yapacak altına hatta çok yapacak yapa yapa öğreniyor. Klozette öğretiyorsan yaptığı zaman bay bay diyin beraber basın sifona falan eğlenceli hale getir. Oyuncaklarını oturtur gibi yap bak onlar da çişini yapıyor tuvalete gibisinden. Ben öğrettigimde 2 yaşındaydı oğlum böyle öğrendik. Telefondan tuvaletle ilgili şarkı falan açıyordum 
tarafından
Lazımlığa götürüyorum canım ama klozet ve normal tuvaletede yapması gerektiğini söylüyorum hatırlatıyorum sonuçta misafirliğe gittiğimiz zaman lazımlık klozet olmayabilir. Aldım ciş yapan bebek aldım lazımlığı falan var bebeğin gösteriyorum izlemiyorum inşallah kolayca öğrenir.
0 oy
(119,349 puan) tarafından
bezi cikarinca daha sakin baglama lazimlik kukkanma direk klozete alistir
tarafından
Yok bağlamadım canım gecedemi bağlamayım yoksa tamamen uyuyup dalınca bağlayımmı bizim burası biraz serin klozette soğuk lazımlığıda vardı ondan onu kullandım aparat alsam yine soğuk olurmu acaba.
(119,349 puan) tarafından
sungerli klozet cocuk kapaklari var yumsak ve sicak ondan al gecede baglama uyumadan wc gotur gece uyurkende 2 kez uyandir gotur
tarafından
Tamam çok teşekkür ederim bezi çıkarınca dediğim gibi iki kez yaptı altına ama 10dakika veya 15dakika ara ile böyle kesik kesik yapması normalmi.
(119,349 puan) tarafından
cok normal ilk 3 gun bezsiz alisma donemi zaten boyle kacirmasi falan normal sadece o an bagirip kizma nirmal.annecim olur bidakine soyle tuvalete gidelim falan de
tarafından
Kızmıyorum zaten canım yapmış ağlıyor dedim olsun yıkarım ama tuvalete yapalım bak dedim ama inşallah alışır bir an önce.
0 oy
(4,875 puan) tarafından
Sürekli sorma. 

Siz gittiğiniz zaman onu da götürün beraber yapalım deyin sticker alın her çiş yaptığımız zaman buraya sticker yapıştırmalım vs deyin. 

Birde hangi tuvalete alıştırıyosnz. 

Bazı çocuklar lazimlik kullanmak ister ilk başta. 

Klozetten vs korkabilir.
tarafından
Klozetten korktu canım banyo yaptırırken oturtup yaptırmak istedim ama ağladı istemedi lazımlık kullanıyorum ama klozeti ve diğer tuvaleti gösterdim bak burayada yaparız diye.
0 oy
(3,127 puan) tarafından
İlk bir hafta öyle oluyor tuvalet eğitimi için şarkılar var çisimiz tuvalete kakamiz tuvalete biz oğluşumla hep bu şarkıyı söylüyorduk tuvaleti sevmeye başladı yaklaşık 1 hafta böyle kacirdiklari da oldu söylediği de oldu onlar normal zaten
tarafından
Neler yapmıyorum ki canım bir görsen açıyorum şarkıları ama yok nafile.
0 oy
(27,352 puan) tarafından

Bende çok zorlanicm ya kızım da 2 yaş 3 aylık 

Yaza düşünüyorum ramazandan sonra sıcak günlerde

tarafından
Bayramdan sonra uygun olur sizin içinde canım Allah kolaylık versin ya.
(27,352 puan) tarafından
insAllah kuzu
0 oy
(56 puan) tarafından
Canım ilk 1 hafta gündüzleri bezi çıkardım tuvalete götürdüm geceleri taktım sonraki hafta gece bezi çıkardım saat kurdum gece 4 kere uyandırdım çise gidiyoruz die sonra bunu hafta hafta 3 2 kez uyandırmaya düşürdüm sonra zaten alıştı kendisi uyandı ama bi 1 buçuk ay geceleri 1 kere uyandırdım gündüzleri yapmadı geceleri bir iki kere yaptı Alez almıştım onuda bidaha yapmadı ben öyle yapmıştım canim
tarafından
Deneyeceğim canım çok teşekkür ederim.
(56 puan) tarafından
Ne. Demek canim
0 oy
(27 puan) tarafından
Benim yeğenimide annem alıştırdı kendisi götürüyodu tuvalette çömeltip suyu açıyodu su sesine kendisi yapıyodu bi kaç kez tekrarladılar artık tuvalete gidince suyu açtırıyodu şuan alıştı hemen tuvaleti gelince önüne kim gelirse gop gop çiş diyo gidiyo yapıyo :D
tarafından
Ay maşallah darısı bize inşallah. :))
(27 puan) tarafından
İnşallah alışır
0 oy
(1,595 puan) tarafından
Bende başlayacağım kızım 2 yaşında Allah yardımcımız olsun 
tarafından
Ayy amin canım ya sabır işi gerçekten Rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın.
(1,595 puan) tarafından
Amin canim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 55 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sevaliss (453 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 165 göst.
0 oy
1 cevap 77 göst.
17 Haziran 2023 Aile kategorisinde Hediye (4,978 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 117 göst.
10 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Vinking (73 puan) tarafından soruldu

380,288 soru

11,386,161 cevap

34,887 kullanıcı

...