0 oy
338 göst.
Aile kategorisinde (634 puan) tarafından
Arkadaşlar ben geçen hafta annemlere gitmiştim oradayken orada bir marketten oğluma nesquik aldım bir torba o gün de eve geldim o nesquik ide annemgil de unutmuşum neyse dün annem gile yine gittim oturmaya geri gelirken eşim bizi almaya geldi aşağıda bekliyordu WhatsApp'tan bana mesaj atıyor geçen hafta çocuğa aldığın nesquik unutma al oğlum da o nesquik'in bir kısmını yedi bir kısmında ben yedim gerisi orada kaldı ben de annemden istemeye utandım yani yanıma almaya utandım ayıp olur diye düşündüm ve almadım annem dün bana bir tencere yaprak sarması bir tepsi köfte 4 kavanoz menemenlik domates bir kilogram et verdi Ramazan günü pişirin diye ben de nesquik almak istemedim annem yanlış anlar diye gerçi anlamazdı ama ben kendi kendime kuruntu yaptım arabaya bindim eşime de bu şekilde söyledim ne yapacaktın çocuğun nesquik ini dedim ee ben yiyecektim dedi sinirlendi neden almıyorsun falan filan kavga ettik moralim bozuldu bu adamın yaptığı cimrilikten falan çıktı artık bilinçli yaptığını düşünmeye başlıyorum amacı nedir bilmiyorum her şey göstermelik camiye gider namaz kılar selfie çekip arkadaşlarına atar oruç tutar kalp kırar sürekli işi gücü şeytanlık üzerine başka bir şey değil yaptıklarından yapacaklarından çok bıktım artık ne olursa olsun kadın sığınma evi de olsa çıkıp gideceğim oğlum babasını çok fazla seviyor ve çok fazla düşkün hatta benden daha çok seviyor babasıni halbuki babası da oğlum 15 gün hastanede yattı yabancı gibi sadece ziyaret edip gitti durumu kritik de yanımda kal eve gitme dememe rağmen ben uykusuzluğa dayanamıyorum deyip gitmişti o yüzden onun iyi bir baba olduğunu düşünmüyorum o dönem çalışmıyordu da evdeydi izinliydi oğlum bu süreçten nasıl en az etkilenir ne zaman unutur ne zaman alışır babasını özleyip hasta olur mu

7 Cevaplar

+2 oy
(485 puan) tarafından
1. çocuğa boşanmayı dünyanın sonuymuş gibi yansıtmayın.

2. çocuğu kendi aranızda intikam malzemesine dönüştürmeyin.

3. çocuğun baba ile görüşmelerine engel olmayın, araya icra memuru sokmayın.

4. mümkünse çocuğun düzenini, evini, alışkanlıklarını değiştirmeden, yumuşak bir geçiş süreci ile boşanmaya çalışın. 

"babanla ben birbirimizi seviyoruz ama artık anlaşamıyoruz, ayrı ayrı evlerde yaşayacağız. sen anne ile birlikte yaşayacaksın ama özlediğin her zaman babanı görebileceksin." diyin. kısaca bilgi verin. olayı dramatize etmeyin. 

2 yaşında bir çocuk elbette babasını ve eski düzenini özleyecektir. zamanla alışır. önemli olan her iki ebeveynden de sevgi ve ilgi görmesi.

öte yandan, bir hukukçu olarak tavsiyem anlaşmalı boşanmanızdır. çekişmeli boşanma davaları en az 2 3 sene sürer ve aileler çok yıpranır bu davalarda. anlaşmalı bitirirseniz 2 3 ayda davanız biter, kavga gürültü de olmaz. 
(11 puan) tarafından
Mahkeme çocuğu anneye verir dimi birde çocuk kaç yaşına kadar velayeti anneye verilir hangi durumda babaya verilir
(485 puan) tarafından
2 yaş çocuk istisnai haller dışında anneye verilir. İstisnai halleri tek tek saymak mümkün degil, duruma göre değişir ama genel olarak belirtmek gerekirse, annenin maddi ya da manevi durumu nedeniyle çocuğa bakması mümkün değilse, alkol ve madde bağımlılığı yahut ciddi ruhsal sorunları varsa, toplum ahlakına uymayan bir yaşam tarzı varsa vs..., çocuk kaç yaşında olursa olsun velayeti alamaz.

Genellikle yukarıdaki engellerin söz konusu olmaması durumunda, 9 10 yaşına kadar çocuğun velayeti anneye verilmektedir.
-Reklam-
0 oy
(7,928 puan) tarafından
Yani sebep buysa boşanmaya değmez bence cnm
(634 puan) tarafından
Tek sebep bu değil bir çok sebep var diğer postlarımı okursan anlarsın
(7,928 puan) tarafından
Hmm anladım bilemiyorum canım bı yuva kolay kurulmuyor ya çocuklar da varsa Allah yardımcın olsun
0 oy
(576 puan) tarafından
Sen bu adama çok bile katlandın
0 oy
tarafından
Canım çocuk babaya düşkunse çok zor .Baba diye ağlar için yanar . 
(634 puan) tarafından
Malesef çok aşırı boyutta bir düşkün
0 oy
(373 puan) tarafından
Ya ortada büyük bir sorun yok çocuğunu babasız büyütme yazıktır. Eşini alıştır konuş tabiki o nesquik alinmaz bunu bilmesi gerekir
0 oy
(7,594 puan) tarafından
İnsan utanır onu istemeye ayyyy direkt soğuma nedeni pinti adam nasıl bir hesapçılıktır bu böylelerinin şerrinden korusun Rabbim yazık kadıncaaz birde neler vermiş bu pahalılıkta ona karşılık insan utanır öyle bir şeyi istemeye.
0 oy
(14,428 puan) tarafından
Amaaaan bacım duymayacaksın bazen ye iç otur 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 388 göst.
18 Ocak 2022 Aile kategorisinde Masum anne (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 880 göst.
2 Ocak 2022 Aile kategorisinde Buket Baykal (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 743 göst.
2 Ocak 2022 Aile kategorisinde Buket Baykal (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 529 göst.

379,479 soru

11,360,130 cevap

34,838 kullanıcı

...