Arkadaşlar ben şimdi dipköşe temizliğe girişcem. Size durumu izah edeyim. Ben atandığımda hamileydim ve taşındığımız ev yaşadığımız ilçeden dolayı çok eski. Taşınırken de ne yazıkki detaylı temizlik yapamadık.. şimdi doğurdum elhamdülillah, haftada da 2 gün çalışıyorum. Hazır böyle vaktim varken dip köşe girmek istiyorum eve ama bebeğim 4 aylık olcak bunu da unutmayın. Biz şimdi tatildeyiz hani okullar 1 hafta ara verdi ya o tatil kaynanama geldik. Dönünce ilk işim halılara yıkatmaya vermek olacak. Onun haricinde size sorularım var her öneriye açığım. Aklıma yatanları uygulayacağım....
1) yatak odası temizliğinde neler yapıyorsunuz? Dolap içi baza altı.
2) banyo lavabo temizliğinde neler yapıyorsunuz? Benim banyomun fayansları çoooook eski. Beyaz ama sararmış. Kiracı evi sonuçta ben de o eve Eylül'de taşındım. O yüzden o fayansları nasıl beyazlatabilirim.
3) yerleri en güzel nasıl silebilirim. Derma mopum var ama acaba elle mi silsem yoksa gereksiz mi?
4) toz alırken nasıl alıyorsunuz ? Hangi tür bez kullanıyorsunuz?En iyi marka ne? Ve toz almak için su mu hazırlıyorsunuz yoksa sprey sıkıp mı siliyorsunyz?
5) duvarımda yoğun kar yağışı sebebiyle küf oluştu önerileriniz nedir?
6) çelik tencereleri nasıl parlatabiliim?
7)halılarım yeni olduğu için çok toz kaldırdı.çamaşıları evde kuruttuğum için hep toz oluyorlar bu dertt ne zaman biter??? O tozdan bıktım........
8) camları nasıl silerseniz. Adım adım anlatır mısınız? Ve cam bezini hangi marka nereden alıyorsunuz? Şu ten rengi olan cambezini mi kullanıyorsunuz yoksa bimde şokta satılan 2 li laylon cam bezimi ?
9 ) önce nereden başlıyım?
10) temizlik bezleri ve deterjan önerişleri..