+1 oy
600 göst.
Diğer kategorisinde (2,743 puan) tarafından
Arkadaşlar ben şimdi dipköşe temizliğe girişcem. Size durumu izah edeyim. Ben atandığımda hamileydim ve taşındığımız ev yaşadığımız ilçeden dolayı çok eski. Taşınırken de ne yazıkki detaylı temizlik yapamadık.. şimdi doğurdum elhamdülillah, haftada da 2 gün çalışıyorum. Hazır böyle vaktim varken dip köşe girmek istiyorum eve ama bebeğim 4 aylık olcak bunu da unutmayın. Biz şimdi tatildeyiz hani okullar 1 hafta ara verdi ya o tatil kaynanama geldik. Dönünce ilk işim halılara yıkatmaya vermek olacak. Onun haricinde size sorularım var her öneriye açığım. Aklıma yatanları uygulayacağım....

1) yatak odası temizliğinde neler yapıyorsunuz? Dolap içi baza altı.

2) banyo lavabo temizliğinde neler yapıyorsunuz? Benim banyomun fayansları çoooook eski. Beyaz ama sararmış. Kiracı evi sonuçta ben de o eve Eylül'de taşındım. O yüzden o fayansları nasıl beyazlatabilirim.

3) yerleri en güzel nasıl silebilirim. Derma mopum var ama acaba elle mi silsem yoksa gereksiz mi?

4) toz alırken nasıl alıyorsunuz ? Hangi tür bez kullanıyorsunuz?En iyi marka ne? Ve toz almak için su mu hazırlıyorsunuz yoksa sprey sıkıp mı siliyorsunyz?

5) duvarımda yoğun kar yağışı sebebiyle küf oluştu önerileriniz nedir?

6) çelik tencereleri nasıl parlatabiliim? 

7)halılarım yeni olduğu için çok toz kaldırdı.çamaşıları evde kuruttuğum için hep toz oluyorlar bu dertt ne zaman biter??? O tozdan bıktım........

8) camları nasıl silerseniz. Adım adım anlatır mısınız? Ve cam bezini hangi marka nereden alıyorsunuz? Şu ten rengi olan cambezini mi kullanıyorsunuz yoksa bimde şokta satılan 2 li laylon cam bezimi ?

9 ) önce nereden başlıyım?

10) temizlik bezleri ve deterjan önerişleri..

9 Cevaplar

0 oy
(2,225 puan) tarafından
Önce halıları süpür kaldır canım sonra camlarını sil perdeleri yıkamaya at camları silince tak 

Koltukların altına bak düzelt

Tozları al yerleri sil halıyı ser 

Yatak odası yazlık kışlık ayır baza altı düzelt dolap içleri düzelt 

Banyonda fırçala sil yıka fayans Lara bilemedim benimkiler beyaz renk değil ama tuz ruhu iyi gelir heralde

Toz için mikrofiber bez kullanıyorum bide sprey şu silikonlu olandan 

Tencerelerin de cif ve poşetle sonra durula çok güzel oluyor 

Bence önce salondan başla en son mutfak banyo gir 
(2,743 puan) tarafından
Şu poşet işi aşırı dikkatimi çekti iyi ki sormuşum sizlere çok güzel cevaplar geldi. Onu denicem...
(2,743 puan) tarafından
Selin poşeti denedin mi nasıl oldu
tarafından
Denemedim kuzum ben yatak odası temizliği yaptırım bugün :)
(3,272 puan) tarafından
Yatak odasını nasıl yaptın peki canim
tarafından
Dolapları dindirdim canım yazlık kışlık ayırdım bazının altını süpürdüm sildim dolabın üstünü sildim yatakla baza arasındaki tahtayı sildim camlar perdeler kaldı
-Reklam-
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Bende bekliyorum burada
(2,743 puan) tarafından
Gel gel güzel cevaplar geldi
0 oy
(5,157 puan) tarafından
Burda bekleyim ben de dip köşe temizlik yapmayı düşünüyorum
(2,743 puan) tarafından
Çok güzel cevaplar gelmiş valla gel :))))
0 oy
(4,094 puan) tarafından
Banyoya porçöz dök fırçala en iyi bez Pella küf ancak boyanırsa temiz olur yatak odasında baza altını süpürgeyle çekip sonra siliyorum her şey büyük hurçların içinde dolapta aynı bezle siliyorum Viking genel temizlik kullanıyorum dolap baza ahşap silerken 
(2,743 puan) tarafından
Viking nerede satılıyor mesela
(4,094 puan) tarafından
Ben burda A101 den alıyorum canım çok güzel kokuyor
0 oy
(3,272 puan) tarafından
Banyo bizim de öyleydi ya klor yada  ruhu birebir . Çelik tencere ise cifleyeb bilirsin . Sonra ise silikon lu cam siller var canım o tozu çok güzel kaldırıyor ve yerleri ise önce elinle sil sonra kuruyunca tekrar molla şıkkı daha temiz olsun 
(2,743 puan) tarafından
Yer silme önerin çok mantıklı önce elle alıp sonra bir de mop geçebilirim
(3,272 puan) tarafından
Öyle mis olur canim
(2,743 puan) tarafından
Tmm öyle yapcam birde mutfağım fayas elle diliyorum ama bez izi kalıyor nerede hata yapıyorum sence
0 oy
(361 puan) tarafından
Hepsini bi anda nasil yazarim bilmiyorum ama ben dip kose girdigim temizlikde ilk yatak odasindan baslarim butun dolaplari bosaltir bazanin icini de bosaltir  iclerini temizler kiyafet elemesi yaparim sonra yerlestirip perdeleri atar cam siler sipurge yapip toz alip yerleri siler cikarim sonra cocuk odasi ayni sekilde sonra salon ayni sira ile dolap bosaltip temizler yerlestirir sonra oturma odasi ve ara da kiler dolaplarim var onlari bosaltir temizlerim en son mutfak ve temizlik bitince de tuvalet ve banyo yaprim bi de halilar yikamaya gittiysr sadece dolap temizlerim perdelerini hali gelince yikar asarim siler supururum.... mikrofiber bez kullanirim toz alırken  yeri sildigim suya camsir suyu da damlatirim az .....cami da  beyaz sirkeli kolanyali su ile silerim hic iz kalmaz ....tuvalete de bisey yapsan fayda etmez en fazla derzlerini yenile baska bisey gelmiyor su an aklıma sen sor varsa aklina gelen
(2,743 puan) tarafından
Tuvalet için biri daha derz demiş onu denicem sanırım. nasıl yapcamm?????? Bir de kolonyalı su nasıl oluyor ?
(361 puan) tarafından
1 bardak beyaz sirke 1bardak su 10 damlada limon kolanyasi fislat sil kyryla mis gibi olur
0 oy
tarafından
Ay kız ne güzel sormuşsjn bende bekliyim dur bide sorularına tekrar bakayım bildiğim bişey varsa yazayım yerleri bence için rahat etmesi açısında bir kere elle güzelce! silip sonrasında normal silebilirsin halılarının tozu en güzel bol su ile yıkayarak arınır camları her yerini sade su ile bi bezle silerim tozu pisi gitsin diye sonra pen kısımları bazen cifle ovalarım bazen sade su ile silerim cam kısmıda makine parlatıcı ile su hazırlarım silerim kurularım genelde valla Domestos genelde her yerde onu kullanırım mutfakta makinelerde cif tercih ederim banyoda kireçli yerlerde bimin güldal kireç sökücüsünü seviyorum onu kullanıyorum ama fayans beyaztlatma da ne işe yarar bilemedim
(2,743 puan) tarafından
Tesekkur ederim... Camlarım çok pis ya galiba bende cifle ovcam oturulcak gibi değil. Çok fırtına çıktı buralarda bir de buralar hep tarla uçsuz bucaksız tarla ve kuru toprak her yer toz olmuş leş gibi
0 oy
(3,229 puan) tarafından
Önce güzel deterjan alarak başla durumun varsa. Çünkü camasir suyu cifte herseyi temizliyor ama ovalamasi uzun ve anneler icin vakit cok kıymetli. 

1) yatak odası için dolaplarin içi dışı üstü baza alti vs.vs.heryeri dip köşe girebilirsin. Ozellikle şurası burası diyemem yatak başlığına kadar gözünün gördüğü her yeri silerim . Cekmece içlerine kadar. 

2)Banyo temizligi için guzelce yikadiktan sonra yaz sicaklari gelince derz dolgusuyla fayans aralarinin uzerinden gecebilirsiniz. Sicakken daha cabuk kurur. Temiz görünür. Onun dışında ben cifle dis fircasiyla fircaliyorum ama istedigim beyazligi sadece derz dolgusuyla buldum.

3) yerleri elle silerim supurgelikleri de aradan cikaririm. Uzerleri toz birikiyor.

4) toz alirken mikrofiber bezler kullanirim. Fısfısla alirim ayri su yapmam. Camlar icin cam bezi kullanirim efsane birsey.

5)Kuf icin en kolay cikaran camasir suyu ama bebek varken zor olur. Havalar isininca kayboluyorlar kalan kufleri bir kereligine boyle silip evi havalandirirsin.

6) A101 de satilan highcleangenic diye gri bir deterjan var onu tencerelere sık biraz beklet sonra cok güzel parliyorlar.cifle ovalayarak ugrasma.

7) Halilar sürekli süpürulerek birkac kez de yikatilarak zamanla gider tozlari yapacak birsey yok.

8)Once perdeleri makinaya atip sonra Camlari önce bir deterjanli su yapip kabasini alirim. Sonra pimapenlerini silerim. En son cami silerim. 

9)Önce ben yatak odasından başlamayı tercih ediyorum. Kapisini kapatip cikiyorum. Salonu ilk yapinca ister istemez diger yerlere gidip gelirken tekrar kirleniyor.

10) temizlik bezi mikrofiber bezler, yerleri silmek icin eski bir tişört vs.vs camlar icin cam bezleri. Deterjan olarakta banyo için cillit bang banyo mutfak için a101den aldigim highgenic  ve cillit bang mutfak. Tozlar ve dolaplari silmek icin asperox sari güç. 
(2,743 puan) tarafından
Mükemmel açıklamışsın eline emeğine sağlık.. evet çok şükür durumum var en iyisini almak istiyorum bende. Derz dolgusunu nereden alıyorsunuz?
(3,229 puan) tarafından
Rica ederim ..derz dolgusunu nalburda bulabilirsiniz. Gerci artik internette bile satılıyor. Krem şeklinde onlari uygulamak daha kolay oluyor
(2,743 puan) tarafından
Krem derz dolgusu diye hemen bakıyorum tesekkur ederim bu fikir için :)))
(3,229 puan) tarafından
Rica ederim kolay gelsin simdiden :)
0 oy
(76 puan) tarafından
Ben de bugun basladim bebis dogmadan bitirmem.gerekiyor. oncelikle yatak odasi temizliginde dolap iclerini sirkeli su ile sil bakteriyi oldursun temizligi bitirdikten sonra bi pamugun ustune birazcik yumusatici dok kiyafetlerinin yanina birak mis gibi kokuyorlar surekli, ben hep oyle yaparim. Yerleri silecegin zaman mutlaka sicak su kullan daha geç tozlanmasini sagliyo cam temizliginde ben saf temiz su kullaniyorum deterjan kullaninca iz kaliyor su daha guzel temizliyor. Banyo fayanslarini camasir suyu dok kopurtup birak bi 15 dk dursun guzel beyazlatir ama orada bekleme sana zarar vermezin kokusu havalandirma da acik kalsin perdelerini yikayacagin zaman deterjan gorune ksrbonat koyabilirsin az miktarda cok guzel beyazlatiyor onun disinda halilarin yeni ise ondan tozlaniyordur yikamaya gondersigin zaman gececektir ara sira da karbonat sirke yumusatci az kiktar suya ekle hali fircasi ile sil tozu pisligi aliyor ben oyle yapiyorum hep aklima gelenler bunlar simdiden kolay gelsin
(2,743 puan) tarafından
Çok tesekkur ederim... Baya güzel taktikler vermişsin kesin denicem. Yumuşatıcı taktikği çok ilginç ilk kez duydum
(76 puan) tarafından
Ben bayadır yapıyorum çok işe yariyor. Makyaj temizleme pamugunun ustune cok az miktar dokuyorum dolabi acinca misler gibi kokular geliyor :)

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 468 göst.
16 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 546 göst.
0 oy
10 cevap 409 göst.
2 Mart 2021 Diğer kategorisinde Tombul yanak (3,550 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 690 göst.
1 Mart 2021 Diğer kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu