0 oy
902 göst.
Diğer kategorisinde (1,797 puan) tarafından
Evlendikten sonra annemin kıymetini daha iyi anladım. Hep aynı. Her gün aynı. Yemek yap etrafı topla, diğer gün yine aynı.sonraki gün yine aynı. Eşim şimdi dışarı çıktı, işi vardı. Ne yemek yapasım var,nede etrafı toplayasım var. Dün yapmadım yemek,bugün yapmak zorundayım. Amaan kızlar ne bilim yazasım geldi öyle. Ev işlerinden çok sıkıldım. Önceden çalışıyordum. Bu kadar gözüme batmıyordu işler ama şimdi yapıyorum yapıyorum bitmiyor. Eee hamileyim ve çok halsizim. Onuda ekleyince çekilmez oluyor herşey 

14 Cevaplar

0 oy
(17,685 puan) tarafından

En İyi Cevap

Eşim nöbete gitti geceye kadar yok kendime tatil verdim ne yemek yaptım ne temizlik :D

-Reklam-
+1 oy
(1,061 puan) tarafından
Bende böyle bi post açmıştım suan esimle ayrıyız ne kadar onemsiz seylere canımı skmsm dyorum, suan evimde olsamda keske is güç yapsaydim:(
(1,797 puan) tarafından
:((( inşallah hayatınızda herşey yoluna girer
(1,792 puan) tarafından
Yaa :(                    .
tarafından
Çok üzülüyorum sana yaa☹️
tarafından
Resmen bosandiniz mi?
(1,061 puan) tarafından
Hayir babamin evindeyim
tarafından
Valla arkadaşım ozluyorsan evini kocanı seviyon demek ki en kötü evlilik bosanmaktan iyidir yol yakınken don baba evi kolay mı evlenip ayrılınca..
Bak ne yaşadığını bilmiyom gerçekten dayanilmicak gibiyse sen bilirsin tabi ama üzüldüm bu yazina belli ki evini eşini seviyon bi hiç uğruna yıkılmasın yuva.
Ben de severek evlendim bazen sogudugum anlar da oldu ama ne biliyom Allah başka yüz göstermesin kim 4/4 lük ki o bana ben ona sabretcz 2 günlük dünya.
(1,061 puan) tarafından
Inan her yolu denedim ailesini kabullendrmeye calisyor hayir dedim geldim babamlara. Allaha biraktim artik is çığırından çıktı birleselim desemde hersey karıştı rabbime biraktim ne hayirliysa o olsun.
tarafından
Kızcağız evliliğini kurtarmak için elinden geleni yaptı zaten bi adamın onu ne çöküp yaklaşmadığı kaldı ama adam daha anamda anam babamda babam ille benim ailem diyor ne yapsın hadi bu kız büyüklerinin karşısına alıp oğlum bizi sil demiyoz ama bak senin ailen karın çocuğun yapma böyle her şey olur biter kapanı kapatınca karın çocuğun kalır yanında yuvamı kurtar demesi lazım ama nerede onu diyecek büyük
tarafından
Aynen nerde onu diyecek büyük valla bu erkek ailelerinin oğullarını elde etme çabasına sinir oluyorum ailesiyle mutlu olsunlar demezler çok kıymetli ise oğlunuz tursusunu kurun Allahım ya ne kadar sinir insanlar böyle insanlar yüzünden kaç yuva dagilacak daha
tarafından
Oyle aileci erkekler zor kuzum ya Allah hayirlisini versin ne diyim ki çok zor yani gitsen 1 dert kalsan 2 dert..
(1,061 puan) tarafından
Daha once benim esim ailesini bile aramazdi bekarken tabiki, evlenince ailesi cok kıymetli oldu canim. Keske şu kalbimiz olmasada sevmesek insanin cani cok yaniyo severken ayrilmak en onemlisi bebeğin varken babasiz büyütmek.
tarafından
Aynen öyle allah yardımcısı olsun evladının yüzüne bakısinda adamın aklı basina gelsin
tarafından
Işte evlenince noluyorsa işler değişiyor..
Valla canım Allah günah yazmasin ben biri ile evlenme aşamasına gelmiştim evlenmeden önce..
3 sene kadar görüştük öyle dilim yandı ki annesi yoktu babasına aşırı düşkündü ve kardeşine..
Sonra çok şükür ki nasip olmadı ayrıldım.
Ve evlenmeden önce de ailesine düşkün mu değil mi hemen onu inceliyordum.
Erkeğin ailecisi gerçekten çekilmiyor.
Kaç defa kavga etmiştik daha evlenmeden aile yüzünden ve benim sözüm 2. Plana atılıyordu iyi ki de olmamış her dk sinir hastası olup boşanmak zorunda kalabilirdm
(1,061 puan) tarafından
Amin canim saolasin. Kader Iste bilemiyosun ve o kadar yaptığın iyilikler, ailesine değer verince benimkiler bos geliyor. Aileside oglunun degerini bilse icim yanmayacaksa neyse Allaha havale ettim ben..
tarafından
Ah kuzum ya ne diyim ailesinden uzak bi yerlere gidersiniz insaAllah
0 oy
(1,792 puan) tarafından
Her kadının yaptığı şeyi yapıyosun yani "sorgulamak" :)) bunu bende hergün yapıyorum hergün bunu soruguluyorum nedennnnn diyee :)
(1,797 puan) tarafından
Üüff valla aynen cnm ya
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Her gun yemek yapmak zorunda degilsin yap bugunde bi pogaca kek al eşini cik disari her gun temizlik yapma 2 gunde bir yap haftada 1 gunu camasir için belirle mesela ben her cuma evi dip kose yapar balkonlari yikar sonra dusa girerim hem beyaz hem renkli kiyafetleri yikarim cumarteside esim gelmeden o kiyafetleri katlar yerlestiririm pazar gunu ya gezeriz yada evde pinekleriz

Bazen o hafta hic yemek yapmadigim oluyo hep aparatif seylerle gecistiriyorum arada geziyorum

Hayati kendine guzellestir evde tıkılıp kalma

Ve orasi senin yuvan senin evin pis olsa da temiz olsada sen yasiyosun orda sonucta
tarafından
Noktayııı kouduuu:))
(1,797 puan) tarafından
Haklısınız valla bunaldım bu aralar :(
(2,483 puan) tarafından
Hamilesin normaldir ama azcık silkelen bi kendine gel :)) benim oglum izin verse varyaa neler neler yaparım evdeee ahh işte izin vermiyo :d
Bazen cocugu esime birakirim geze geze ev alisverisini yapiyorum cikiyorum bi kahve icmeye yeterki o an canım istesin sonucta cocugumuz var diye evde tıkılıp kalamam benin elimde bu :)(
(1,797 puan) tarafından
Valla enerjim geldi yemek yaptım :)))) sağolun
0 oy
tarafından
Gercekten oyle canım bide cocuktan sonra daha zor oluyor hic firsat dahi bulamiyorsun 
(1,797 puan) tarafından
Çocuk yokken böyleyse sonrası kimbilir nasıl :)
0 oy
(1,093 puan) tarafından
En sinir bozucuda bir gün yapma her yer her yerde.. Esim blender gibi karıstırıyor ama kendini ev islerine yardım eden ve toplu bir insan olarak görmesi beni benden alıyor... Cocuk olduktan sonra hepten cıldırabilirim yine şimdi arada yapmıyorum cocuk olunca daha temiz olmak zorunda olucam.. 
(1,797 puan) tarafından
Eşimin çoraplar yerde,pantolon yerde sağolsun sürekli dağıtıyor. Ee bin kere dedim yapma yapma diye. Artık susuyorum söylemekten bıktım
0 oy
(210 puan) tarafından
Bence şükredin. Ben doğum için ailemin yanına geldim eşimi bırakıp bir ay olacak burda yediğim önümde yemediğim arkamda derler ya o hesap. Ama ben evimi evimdeki sorumluluklarımı dahi özledim. 
(1,797 puan) tarafından
Allahıma binlerce şükür olsun. O ayrı ama işte insanoğlu bazen de bunalıyoruz ister istemez.
(210 puan) tarafından
O hamileliğin de verdiği pskolojiden dolayı canım. Allah başka dert vermesin
(1,797 puan) tarafından
Amin cnm aynen
0 oy
tarafından
Evet canım seni anlıyorum bende evlenmeden önce calsyordum ve sosyal bi hayatm vardi ili zamanlar zor oldu alsmak ama simdi alstm ama yinede evde tek oldgm icin sklyorum  kimse yok otrdgm semt kötü kimseyle arkadaslk yapmyorum bu yüzden sabretmek lazm sabrn sonu selamttr 
(1,797 puan) tarafından
Ev hanımlığı çok zormuş. Üzerine halsizlik daha zor tabi. Enerjim yok.hamileyim diye ev işi yaparken ister istemez korka korka yapıyorum. Yarım yamalak oluyor herşey. Şükür olsun tabiki insan ister istemez bazen bunalıyor
tarafından
Şükürler olsun her halimize evet hamillgn baslarnda bende aşırı yorlyodum ama gecici bisey canım ben şimdi 24 haftalgm islerimi yapyorum ama bazen canm istemyi icimden gelmyo çünkü insan iyi ve temiz komsu arkadaş olsun istyo bi kahve çay beraber icmek sohbet muhabbet bide ben yanlzlga hic gelemiyorum yanlz kalnxa da icime kapank olyorum iyice
0 oy
tarafından
benimde eskiden zoruma gitmiyordu ama kızım büyüdü kendini sevdirmiyor kucağa gelmiyor opturmuyor konusulmuyor resmen çok sınırlı ve dedimki zaman ne çabuk geçiyormuş bebekken kıymetini bilmedim evin işi yemek derken anlamadım nasıl büyüdü şimdi oğlum 6aylik değişmeye çalıştım işleri erteleyip oğlum uyurken yapıyorum ama illa yapılıyo işte hiç bitmiyo bu telase
(1,797 puan) tarafından
Hepimizin hayatı aynı. Hayat işte bir şekilde geçiyor. Ev hanımlığı çok zormuş gerçekten. Allah yardımcımız olsun cnm
tarafından
ay ben annemi çok kınardım hiç oturmuyordu kadın insan bi dinlenir derdim hep şimdi iki çocuğum var evim küçük ama işler bitmiyo oturup dinlenecek olsam daha da kalkamıyorum en iyisi hepsini bitirip oturmak diyorum bu sefer de annem aklıma geliyor gerçekten çok zor bide insan takdir edilmek istiyo azicik da olsa pohpohlanmak istiyo egee oda yoksa daha da çekilmez oluyor ev hanımlığı onun dışında ben çok seviyorum çok şükür evcil biriyim zaten
0 oy
tarafından
Bir kadın farz olan ibadetlerini yapar sa namaz kılmak gibi diğer namaz vaktine kadar yaptığı yemek olsun temizledigi yerler olsun sadaka,ihsan hükmüne geçer.. çünkü islam dininde kadın bunları yapmakla görevli değildir..

Eşine kadınlık yapmak çocuk vermekle görevlidir. Erkek karısına pişmiş yemek temin etme ile yükümlüdür beslenmesi barinmasi erkeğe aittir. Ev işleri için hizmetçi tutabilir ya da kendi yapabilir..

Yani kadın evden çöp kaldirsa sadaka hükmüne geçer evde ne iş yaparsam bunları düşünüp ahirette karşılığını alacağım diye teselli buluyorum.

Öyle olunca insanın zoruna gitmiyor..
0 oy
(2,243 puan) tarafından
onceden aynen boyle diyodum . simdi cocuk var yemek temizlik en fazla bir saatte bitmek zorunda geri kalan kendine degil çocuğuna :)))
0 oy
(2,200 puan) tarafından

Hamileyken bende boyle diyodum canim hic bisey istemezdi yemek bile yemezdim tekim diye elimde telefon aksama kadar otururdum aksamda bi yemek yapardim tamam. Simdi temizlik yemek bebek bebek bebek temizlik yemek. Yetisemiyorum hic biseye kendime vakit kalmiyo. Bence simdiden ye ic gez yat:D

0 oy
tarafından
calisiyoken istem gelince hemen yapiyosun bitiyo ve duzenli gidiyor hersey hma callismiyorken sonra yapadim rahstligida geliyor toparlamak zor oluyor bide evde durdukca is çıkıyor
0 oy
(704 puan) tarafından
Al bendende o kadar birde eşim çok titiz sen temzlk yaparsın o arkndn kontrol eder bazen çok bunalıyorm keşke hç evlenmeseysm diyorum... Elimden geleni yapıyorum ama kaynanam çok titiz Bi kadınmış öldü Allah rahmet eğlesin eşim onunla çok karşılştırıyor

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 283 göst.
13 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (3,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 248 göst.
5 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asilomm (721 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
0 oy
9 cevap 273 göst.
27 Ocak 2024 Diğer kategorisinde ASKKKKK (143 puan) tarafından soruldu