Nerden aklıma geldi bilmiyorum kızlar .
Ama tarih bilgisi diye başlık attığıma bakmayın başlık bulamadim post kapanmasın diye bu geldi aklıma yoksa benimde tarihim çok iyi değildir.
Merak ettiğim konu şu kii bilgimiz tam olmasada dizilerini izlemissinizdir diye düşünüyorum.
Sizce Hürrem Sultan mı ?
Kösem Sultan mı?
Hurremi pek izlemedim ama denk geldiğim de goz ucuyla izlediğimde hep sultan sülüman diyip duruyordu . Tek derdi adamın halvet meseleri gorumceler, kaynanalar... Herkes birbirini zehirleme öldürme derdinde. Gördüğüm buydu. Sizin düşünceleriniz ne bilemem.
Ama Kösem çok farklı. Çok güçlü ve bütün sevdikleri , çocukları gözlerinin önünde öldü. Acilarla kendini büyüttü. Devlet işlerine karıştı. Ölümü çok acıydı . Haremdeki herkes gelip ziynet eşyalarını çalmıştı kadın orda olmuş ve bogmuslar. İllaki ondada halvet kıskançlıkları olmuştur ama sonradan tam bir Sultan olmuştur benim gözümde. Herkes benimle aynı hisleri paylaşmak zorunda değil.
Hürrem Sultan mı Kösem Sultan mı ??
Favoriniz kim kızlar ??
Öyle uzağım öyle uzağım ki bu konulara
Hadi senin için kösem sultan diyeyim
Muhteşem yüzyıl kösemi bitirip Muhteşem yüzyıla başlamış biri olarak söylüyorum (şuan 74. Bölümdeyim) bence açık ara farkla Hürrem kalbimin sahibi
Buda sorumu tabiki Hürrem
(Dünyanın bütün hatunları bir araya gelip haykirırsa benim fisiltimi bile bastiramazlar)
1,491,825 soru
24,377,245 cevap
348,414 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın