0 oy
1,711 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (202 puan) tarafından
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Benim sorunum şudur ki eşimin annesi her gece eşimi sahura kalkması için arıyor. Davulcu tam yatak odamızın önünden geçiyor yetmezmiş gibi 2 tane alarmımız var. Ve ben bebekten dolayı oruç tutmuyorum. Genelde kalkıp eşime sahur kahvaltısı hazırlarım tek başına sahur yapmasın diye. Ama bazen de uyuyorum o kendi hazırlıyor yani topu topu 2 kere falan böyle olmuştur. Benim kızdığım nokta şu. Zaten davulcu ve alarm yetmezmiş gibi bir de annesi eşimin yüksek sesli telefonunu arıyor gecenin köründe Isparta saatine göre sahur yapmamızı bekliyor. Yani belki niyeti iyi ama  bu adam artık evli. Bir karısı bir evi var. Memleketi ayrı. Ve eşiyle ilk ramazan ayı. Aramasını istemiyorum. Gündüz istediği kadar arasın konuşsunlar. Ama akşam 10 sabah 10 arası ben ne kendi ailem ne onun ailesi tarafından rahatsız edilmek istemiyorum. Günlerdir söylüyorum annene söyle aramasın gece diye. Ama söylemiyor. Artık yarın da söylemez ve yarın gece de ararsa ben açıp ağzıma geleni söyleyeceğim. Ya da belki davulcuya yollayacağım parayı ona gönderirim belli olmaz. Çünkü bu işe dur demezsem her ramazan aynı şey olur ve bu evin hanımı benim bu evde benim borum öter onun değil. Bunun için ipleri en baştan elde tutmakta yarar var. Sonuçta iki kişi evlenip yuvadan uçunca önceki ailesi aile olmuyor artık. Akraba oluyor. Eşim de bu ana kuzuluğunu bırakmazsa sorun çıkacak farkında değil. Çok değerli tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum. 

82 Cevaplar

0 oy
(1,205 puan) tarafından
Dediklerinin hiç birine katılmıyorum vlla nolck sncta sahurda uyanık olduğunuzu blyo oruç tutmasa eşin uyursaniz o saate araması hoş olmaz ama uyaniksnz sncta
-Reklam-
0 oy
(579 puan) tarafından
Benim dayımın eşi de kendi gelinini elli kere arıyormuş valla ben sinirlenirdim yani artık ayrı bir ev olmuşsunuz cookkk saçma oğlunu çok merak ediyorsa bir ay boyunca onun yanında kalsın Allahim 
0 oy
(1,510 puan) tarafından
Bence sen aşırı abartiyorsun hamileyim bide kızım var 15 aylık tutmuyorum sahurda yapmıyorum eşim kendi yapıyor ama hergun uyansın diye annemde kaynanam da arar insanlık hali uyanamiyor bazen hatta kaynana mi tembihlerim bak oğlun acmazsa beni de ara diye ne var bunda ayrıca senle evlendi diye akraba olmuyor hala kendi oğlu saçma ***** konuşmayın 
0 oy
(3,550 puan) tarafından
2 telefondan da mesgule atın yeter. Bence haklısın. Hergün hergün çekilmez ki ben tüm zamanlarda belli vakit dışında arayndan nefret ederim açmam yani. 
0 oy
(1,154 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Pes artık . Onun oğlu ya oğlu.anne oğul arasinada bukadar girilmez. arar ne olmuş Oğlu aç kalmasın uyanmaz belki diye düşünmüş. yarın bı gün sende anne olcaksin oğlunu bu şekilde dusunmeyecek mısın. Vallahi yazık takıldığıniz şeylere bak Allah başka dert vermesin. İyi sen eşine rahatsızlığını söylemişsin ben bu konuda eşime rahatsız olduğumu söyleme utanırım. Benim de bir tane oğlum var annelik nasıl biseymis yeni öğrendim. Anneside oğlu düşünmüş aramış ne olmuş yani çocuk bakıp büyütmek o yaşa getirmk çok mu kolay saniyorsun.kadına söyleyene kadar telefonunu sesize al açma. Kadının kalbini kirma  bukadar da takılmayın artık böyle şeylere. Bide yazdigin su cümleye takıldım iki kişi evlenince aile değil akraba olur arttık yazmışsın valla pes pes pes kaynanana çok üzüldüm valla sen simididen böyleysen ben seni ilerde düşünemiyorum
(563 puan) tarafından
Amma abartmışsınız
(1,154 puan) tarafından
Pardon neyini abartmışım resmen eşini aileden uzaklaştiiryor yazık değil mi ? Buradaki çoğu insan benim düşündüğüm gibi yazmış. Takıldığı konuya bakın. Daha çok şey yazardım da arkadaşlar sagolsunlar yazmışlar !
(3,895 puan) tarafından
Bence abartmamişsin çok haklısın benimde oğlum var bende böyle bir gelin istemem.
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Belki hakli olabilirsin ama uslubun garip ya.hos degil.ilk ramazanimiz dyorsun.ve bunca yillik annesini artik akraba olarak gorsun beni ailesi gorsun dyosun.oyle sey olmaz.akraba falan degil aile.aile candir.yarin sana bi kaxik atsa topuklarin kicina vura vura akraba artik dedgin babanin yanina kosacaksin.
0 oy
(65 puan) tarafından
Ne alaka ya telefonu sessize al o zaman. 2 yıldır eşimi hep annesi kaldırır sahura ben hastayım ilaç alıyorum uykum ağır oluyor eşim yukarıya annesine gider sahur yapıp gelir uyur tekrar. 
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Kaynanaalri seven biri değil hatta nefret ederim ama bence çok yanlış düşünüyorsun annelik sonuçta oğlum sahura kalkmaz aç kalır diye düşünüyordur ne akdar kendince haklılığını söylesen de anlamaz ama tutumun bana çok itici geldi ben zerre sevmem kaynanami ama asla bu tavrı da takinmam esin teli sessize alsın kadın oğlunu sahura kaldırıyor diye sen arayıp ağzına geleni söyleyemezsin bunu yaparsan ve eşin de sessiz kalırsa ki kalacak sanki yazıklar olsun öyle evlada da esin seni tabiki savunsun ama terbiyesizlik başka bisey 
0 oy
tarafından
Bu kaynanalar varken zor o iş.
0 oy
(18,198 puan) tarafından
Hakli olabilirsin ama aşırı fevrisin kimse seninle evlendi diye ailesinden vazgeçmez öncelikli ailesi sen olabilirsin ama onlar artık akraba diyemezsin dersen de bu konu ciddi kavga sebebi olacak aranızda sen sanıyor musun ki açıp o telefonu ağzına geleni söylediğinde eşin sana aferin diyecek. Dene ve gör 
0 oy
(770 puan) tarafından
Bu evde benim borum öter demekle ne alakaası var kadın bişeyine karışmamışki olurda uyuya kalır diye oglunu aramış yarın dogurunca anlarsın anneligin ne oldugunu şimdi boş boş konuş belki arayınca sahur yapınca içi rahat ediyor herşeyi kasmayın ya kaynannalar ne yapsa suç
0 oy
tarafından
Ne kadar gereksiz bir dert sanki savaştasın yok ipleri sıkı tutmak lazım falan Allah akıl fikir versin senin gbi gelinim olsun asla istemem 
0 oy
(2,198 puan) tarafından
Konuşurken düzgün bir dille söyle anne sen arama ben uyanıyorum zaten de onun sürekli araması da doğru değil ama senin üslubun da hiç hoş değil 
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Çok abartı buldum annesi tabi ki istediği zaman arayacak istediği saatte de arayabilir 9 ay karnında taşımış bu yasa getirmiş şahsen benim kocam böyle hadsiz bi konuşma yapsa onu pişman ederim annelerimiz ölene kadar annelerimizdir oğlu evlendi diye oğlunu sana bırakıp al istediğin gibi bizi ayır diyecek hali yok sende bi annesin ve seninde annen var biraz empati kur 
0 oy
(3,358 puan) tarafından
Senin yaptığın gibi yapmayarak aile olduk. Eşimin ailesi benim hamarat oğluna iyi baktığımı bildiği için bu gibi bı derdim yok belki sana güvenmiyolardır kalkamaz uyanamaz diye ;)
0 oy
tarafından
Canım bence biraz olaya sinirle yaklaşmışsın. Bence kötü bir şey yapmıyorlar, biz sahura kalktığımızda ilk is ben babamı ararım onlarda kızlarını bile değil damatlarını ararlar. Aileler zaten ne kadar büyümüş olursak olalım bir birey olarak görmüyorlar, hala küçük görüyorlar bence onunda etkisi var
0 oy
tarafından
Biraz fazla tepki veriyoraun gibi geldi sonuçta kötü bir şey yapmıyor oğlunu düşünüyor evet davulcu ve alarm varmış o zaman gece yine ararsa ağzına geleni söylemek yerine gündüz vakti sen ara hal hatır sor ve gece aramasına gerek olmadığını güzel bir dille izah et evlenince anne annelikten evlatta evlatlıktan çıkmıyor evet öncelikler farklı oluyor ama o da eşinin annesi bakıp büyüten bir de daha yeni evlisiniz herhalde alışamamışta olabilir zamanla her şey rayına oturur kimseye çıkışmanı eşinle aranı bozmanı gerektirecek bir durum görmedim biraz sakin olmalısın 
0 oy
tarafından
İnşallah senin gibi üslubu kaba bir gelinim olmaz
0 oy
tarafından
Yani arar kötü birşey yapmıyor sonuçta kayinvaliden arıyor diye  evini o yönetecek değil ya benim annem hergün arıyor insanlık hali bazen uyuya kalabiliriz. Benim eşimin annesi ilk evlendiğim sıralar hergün işe kaldırırdı daha
0 oy
tarafından

Aile olmuyor akraba oluyor :D hiç güleceğim yoktu

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 186 göst.
0 oy
55 cevap 825 göst.
0 oy
17 cevap 720 göst.
13 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy