+3 oy
852 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Anneler birazda doğuum anlarınızı yazında biz hamilelerde okuyalım)))))))neler yaşadınız acılarınız çokmuydu bebeğinizi ilk gördüğünüz an nasıl bir hisdir?

33 Cevaplar

0 oy
(11,216 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

En İyi Cevap

elhamdullilah iki dogumumda cok guzeldi :)

-Reklam-
0 oy
tarafından
Aman geç hatırlamak bile istemiyorum:))
tarafından
Neden en güzel gün olmalı bence))))))çektiyin ağrılardan dolaylmı dedin canm
tarafından
Evet canım ağrıları hatırladıkça midem bulanıyor kötü oluyom
tarafından
Valla koktum ya hiç kimse yazmak istememiş
tarafından
Yaa hamilemisin kız korkulacak bişi değil ama herkesin değişik hikayeleri var
0 oy
(424 puan) tarafından
Boşver canım hatirlamak istemiyorum ben o günleri seninki güzel geçer inşallah :)sağlıkla gelsin
tarafından
Ya korkutdunuz beni çokmu kötü(((
(424 puan) tarafından
Doğum kötü değil canım benim hormanlar bana oyun yaptı doğumda hıv testim pozitif çıktı o yüzden sezaryen oldum 8 gün rafakatcisiz tek başıma kaldım hastanede o yüzden kötüydü
tarafından
Ha anladım canım kötü olmuş
0 oy
(3,928 puan) tarafından

Bende hatırlamak istemiyorum :'(

tarafından
Sizdemi ağrılar??vallahi koktum hiç böyle cevaplar beklemiyodum canlm
(3,928 puan) tarafından
Ağrıdan değil benimki canım onun öncesinde kötü şeyler yaşadım ama herkesinki bir olmaz kendini korkutma
0 oy
(840 puan) tarafından
Ben suni sanci ile dogum yaptim korkuyirdum ama korktuğum gibi olmadı 2 saat suni sanci da kaldım sonra dinleneyim diye çıkarttılar 1 saat sonra fakan dogum başladı zaten pırt diye çıkıverdi jdjdjdjd
(840 puan) tarafından
Birde dogum esnasında da ben canlı yayın yapmıştım hahahah
tarafından
Kız naptın öyle)))))))))
(840 puan) tarafından
Hee deliyim ayol ben jxjsjsjsj
tarafından
Canlı yayın sırasında eminim herkes ıkın diye yazmıştır))))
(840 puan) tarafından
Ahaha yok daha doguramadin mi diye yazdılar
0 oy
(122,946 puan) tarafından
ilk bambaskaydi yaa cok komikdi esim  bayildi ayildo☺
gittim bebek aldim geldim ☺☺☺
(7,035 puan) tarafından
Sjsjsjjs kiz ablamin kizlari var 2 tane ben yenni dogum haptigimda geldiler ay teyze nerden getirdin bu bebegi annemde bize alsin dedi bende aaa teyzecim hastanede veriyorlar hemde bedava pararsiz annenizide alip hastaneye gidin besiklerde bir suru var secip alin dedim sjjsjsjsjjj 10 gun boyunca agladilar anne bizde gidip bebekl alalim diye :D seninde o mesele oldu kiz pazardan elma alir gibi :D
ahahaahhaa valla yaa gece gidio oglen eve geldim bide
(7,035 puan) tarafından
Yarim Günde Hayatin Degisti sevdos
☺☺☺☺☺☺
0 oy
(291 puan) tarafından
30 yasındayım bu zamana kadar yaşadığım en güzel an ♥️.. Belden uyuşmalı oldu canım. Basımda ki hemşire arkadasım Dı :) denicekler önce hissedip hissetmediğin dedi. Bende denicekler diye beklerken Bi baktım dünyalar güzeli kızımı cıkardı doktor :) şok oldum :) tabi ilacın etkisiyle sersem gibi oldum tansiyonum Bi düştü Bi cıktı ama inan herşeye değdi.. Doktorum da cok ilgiliydi Allah razı olsun ondan. Tüp bebek olduğu için baya ilgilendi. Doğum sırasında ordaki doktora hemşirelere anlattı işte Cansu tüp bebek hastam cok zorlu yollardan buraya geldi aman kızımız cok inatcı annesini bırakmadı hiç falan hep böyle konuştu. İlk gördüğüm anı hiç bişeye değişmem hala daha yazarken burnumun direği sızlar gözlerim dolar :) Allahım bu yollarda bütün annelerin yardımcısı olsun
tarafından
Ben ikisinide epidural yaptım. İlkinde çok şeyler duymuştum yan etki vs diye ama hiçbir sorun yaşamadım. Aksine iyi ki yaptırmışim dedim sonradan. İkincide zaten bildiğim için beklemeden yaptırdım mis gibi adı üstünde prenses doğum. O iğneyi vurduktan sonra o kadar hafifliyorsun ki anlatamam. Ağrı vs hicbisey kalmıyor. Sadece son anda ıkınma hissi geliyor onda da doguruyorsun. Hiç düşünme yaptır :)
(309 puan) tarafından
Ben ilkinde de istiyordum ama doktorum yapmadı bi türlü bunda mutlaka yapacam dayanamıyorum çünkü iğne acıtıyor mu bide uyuşuklugu ne zaman geçiyor
(309 puan) tarafından
Cevabını duyunca rahatladım valla 4 cm den sonra mı iğneyi vuruyorlar
tarafından
İğne için 4 cm açıklık olması şart. Bazı doktorlar sancini hissettiğin an yapmayı tercih ediyor. Yok iğne girerken anlamıyorsun zaten. Uyuşukluk kişiye göre değişiyor. Bazılarında hemen geçiyormuş. Bende doğduktan sonra geçti.
(309 puan) tarafından
Hm anladım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Kiz ben kontrole diye gittim sancim cikti ben diyom yok nst diyo var sonra ultrasona aldilar dediler gelisim yok bu bebekte baya geri doguma alcaklardi bide once git goruntuleme merkezinden iyce bi arastirilsin dediler gittik ben ultarason sirasi beklerken hayatimda karsilastigim ilginc olaylardan bitanesiyle karsilastim ama iyikide karsilasmisim girdim ultrasano niye gönderdiler dedi doktor boyle boyle dediler dedim bakti yarim saat bu bebekte hic bi sey yok herseyi tam ve gelisimide gayet guzel sonra gittik o sonucla orda yasadigim olaydan diye dusunurum hala ayni ultrason ayni oda ayni doktir tekrar bakti sasirdi dediki ama boyle degildi sonra iste ameliyat hazirliklari falan derken girdim ciktigimda kedi yavrusu gibi bisi bekliyodu beni :)

tarafından
Gene uyutun derim ya ben alide doktor dediki ozaman belden uyusturmaya prenses dogum diyolarmis dedim o ne sen dedi uyumuycan belden assan uyusturulcak dedim yok valla beni bayiltin zaten ameliyat malzemelerini gorunce ben otomatik bayilirim ugrasmayin bosa ahhaha
tarafından
Ahahah:)
tarafından
Kiz heryerde bezdiriyom insanlari ya hastaneden kactiydim bikerede dogumada ayni hastaneye gittim ayni doktorlarla denk geldik onluk falan var ustumde korudorda turluyom arada kapiyi acip esime ceee yapiyom doktir yakaladi beni sjjsjs gene nere kaciyon diye ahhaha dedim sizce bu arkasi acik onlukle kacilirmi sjhdhdh
tarafından
Hahahah çok güldüm canm napmışsın öyle ceee ne))))
tarafından
Ya ben normal degilim ondan ahahha
0 oy
tarafından
Sezeryan doğum du ilk i   ameliyat. Haneye gittim. Çocuk gibi. Başıma neler gelcek bilmiyom saf saf.  Ameliyat  hanenin içini çok meraknederdim  amleyathane yi inceledim bebeğimin sesini duyan a kadar hala kendim i çocuk gibi hissediyodum. Bebeğim doğdu ağlamaya başlayınca dedim anne oldummmm.....   İkinci doğumum da. Yine sezeryan ım bu defa. Başıma. Neler gelecek bildiğim den çok sitresliydim.   Bana iğneyi yapmadan önce zaten soğuk donuyorum  .... Orda  ki doktorlar. Hemşireler e  demiştim    beni burdan öteye kaçırın istemiyom doğurmak.  B bi  daha hamile kalırsam varyaa diye. Söyleniyo dum kaçacak yer arıyodum   ordan  diyo dum aklımdan şüphe ediyom inssan kendine neden bu eziyet i yapar ki filan.neyse basladı ameliyat bebeğim doğdu   bu defa da. Haykıra haykıra ağlamaya a başladım. Allaaahhhımö.   Çok güzel... Herkes e. Nasip olsun.   Diye ağlamışyım 
tarafından
Allah bağışlasın canım ikisinide hayrlı evlat olsunlar inşAllah))
tarafından
Amin canım inşallah cümlemizden
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Herkesin aci esigi farklidir.her anne farklidir.kimsenin hikayesiyle korkma.

Ben sezeryan yaptim.agrilari inan bana kaldiramicagin kadr degil.sdece  bn tansiyon skntim oldugu icn ilk yurumede tuvalette yer de gokte bayiliyorum. 4 5 defa.heyecan yapinca tansiyon dip. Ilk dogumumda spinal anestezi goruyosun normalde dogum anini.ama benm midem bulandi sakinlestrdielr hic bise hatrlamiyorum.

2. De ayni.ama bndada ben gidiyoruuuum dedim hemen bi ilac verdiler gecti bukez gordum.cok guzrl bir duyduydu.senin normal mi allah izin verirsr
tarafından
İnşAllah Allah nasip ederse tüm ağrılara korkmalara rağmen normal doğum istiyorum
0 oy
tarafından
Bence okuma korkarsın 
tarafından
Bencede konktum qaliba ama tüm kalbimle kendim doğurmak istiyorum Allah nasip ederse tüm ağrılara rağmen
0 oy
tarafından
Bebeğini gördüğün an sen de onunla birlikte doğuyorsun canım ama benden sana tavsiye herkese doğum anılarını sorma etkisinden çıkamazsın bir de hamilesin herkesin doğum anısı dinlenmez biri düşünmeden anlatır sende doğum travması bilr yaratabilir kendin yaşa kendin gör hayatım. Mesela benimki çok çok kötüydü anlatıyım mı?
tarafından
Bilemedimki))))))))))))kötü geçmişse sana anlatdrb yeniden o anları yaşatmak istemem.eminim bebeğinu görünce unutmuşsundur.
tarafından
Hayır zaten doğumdan önce çektiğin ağrı sancıyı hiç kimse hatırlamaz onun zorluğundan bahsetmez sonrasında ya da doğum sırasında değişik şeyler olmuştur o seni çok etkiler o yüzden sorma. Doğum esnasındaki bir durum yüzünden benim kızım bir ay yoğunbakımda yattı ölümle cebelleşti işte bunları sorarsan ve insanlar da ayrıntılı anlatırsa kaldıramazsın doğumdan önceki ağrı sancı ameliyat falan  işin çerez kısmı
tarafından
Anladım canım anlayışın için teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Akşam 7 de hafif kasık ağrısı ile başlayıp 3 saate dayanılmaz bir hal alan sancılar ardından hastaneye gittik doğum başlamış dendi gece 3 te suyum geldi ve doğum 15 dakika sürdü kızım dogar doğmaz rahatladım o ağlaması bir yandan dikiş atılması çok karışık ve zordu ama Rabbime şükürler olsun hayırlısıyla kazasız belasız oldu simdi ikinciye hamileyim bakalım inşallah buda hayırlısıyla saglicakla gelir
tarafından
Sağlıkla gelir inşAllah canım
0 oy
(14,125 puan) tarafından
Yorumlari okumadim ama canim her dogum kendine has herkesin ki bambaska oluyo:) kendimden bahsedecek olursam ilk oglum 2 5 yasinda suan hamileligim baya zor gecti bulanti had safhada cati agrisi sonra aglardim o derece sonra 30da rahim kisalmam oldgnu erkeb dgum riskim oldgunu ogrendim ustune o eklendi pasam 35 5 e kdr durdu normal dogum yaptum ama zordu catim darmis 4 tane dikisim olmustu sonra tbi tek cocuk olsun dedim zor buyudu gaz kolik dis hepsinu zirvede yasadik sonra ikinci oglusum surpriz oldu:) suan 3 5 aylik oda 37+0da kontrole gidecegim gun doguma gttim:) sabah suyum geldi sezeryan oldu hamiellgim guzeldi onda hic bulantim olmadi ay uzun oldu braz :)
tarafından
Uzun olmadı canım güzeldi yazdıkların nekadar zorluk yaşasanda bebeğini görünce unutmuşsundur acılarını bence.çok şükür Allah bağışlasın evlatlarını
(14,125 puan) tarafından
Aynen oyle canim hic korkma ikiside bir surec cok sukurki onlari gordugun an her seye bedel saglikla kavusun insallah
0 oy
(2,993 puan) tarafından
Eşimin babası vefat ettmişti 3 gün önce yani doğum zamanımda esim memleketteydi doktorum gün verdi salı günü 2nci sezeryanım servise bindik gittik annemle yatısım sabah 8 de yapıldı sonta takıldı ta saat 2 ye kadar aç sontayla uzanarak bekledim surekli cisim geliyor gibi hissediyordum 2nci olmasina rağmen korku vardi tabi cok sükür hic agrı hissetmeden kordonunu kestiklerini gördüm bi tuhaf oldum ağladım sesini duyunca odaya alındım cok sukur hemen yurüdüm tuvalete cıktım bi sıkıntı yaşamadım gece bile kendim baktım bebeme ama sütüm hemen gelmedi sezeryan olunca normalmis 3ncu gun tabircu olunca duş aldim hemen sütumde geldi cok sukur simdi 8 aylik olduk bile kızımin kimliğini bile bn hastanede başvurdum cikardim esim yoktu ama annem babam vardi Allah bin kere razi olsun bni hic yalniz birakmadilar :)
tarafından
Allah razı olsun annenden babandan canım hayrlı evlat olsun
(2,993 puan) tarafından
Saol cnm bnm sizde sağliķla doğurun inşallah
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Benim biraz zorlu bir süreçti canım. Tansiyon sıkıntım vardı çevremde bir sürü tansiyonda bebeğini kaybeden akraba falan. Doktorlar karnında ölebilir falan korka korka geçen günler. 37 de doğuma 3 gün kala içime kötü bir his doğdu eşim işten geldi akşam 10 gibi farklı bir hastaneye gittik hareketi yokdu birde. İyiki gitmişim kalp atışları çok azalmis heran durabilirdi suyumda azalmış plasenta yaşlanmış falan acil doğuma girdim ailem uzakta falan. 3 gün sonra doğum var zaten diyip beklesem belkide bebeğim kucağımda olmicakti. Spinal anestezi istedim görmek için vücudum uyusmadi ( herkeste olmuyor kabak bana denk geldi) Kesikleri hissediyorum çok sesimi çıkarmadım kalbi durmadan alsınlar diye çok korktum tansiyon 19-20 leri görünce ben acıyo hissediyorum falan diye başlayınca  acil genel anestezi yaptılar. Allah'a şükür zor ama sağlıkla kavuştum doğduğunda onu alınca hıçkıra hıçkıra ağladım güçlü duruyordum hamilelikte ama üzerimde çok yük vardı halam 8.ayinda tansiyonda kaybetmişti yoğun bakimlarda yatmıştı annem onun o hallerini bildiği için hep dua eder adak falan dilemisti belkide onun adağı bizim sağlıkla gelsin diye verdiğimiz sadakalar sayesinde o gün hastaneye gittim. Zor ama mükemmel birşey evlat hiç bir şeye benzemiyor kucağıma alınca anladım. Her anne bu kadar sever mi bilmiyorum ama evlat sevgisi çok başka. Korkmanı istemem kucağına alınca acılar bitiyor  emin ol şimdi onun aşısı gazı diyince canım daha çok yanıyor :)) eşime diyorum 10 kez dogururum su çocuk aşıda hastalıkta aglamasa diye.
tarafından
Çok şükür canım yinede kötü olayları atlatmışsın sağlıkla almışsın yavrunu kucağına
(1,965 puan) tarafından
Aynen canım Rabbim sanada sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Doğduğundan ki o his hiç bir yerde yok 1 ay eşimle ayran budalası gibi çocuğumuzu izlerdik :)) izlerken ağlardik nasıl güzel bu diye
tarafından
Çok sağol canlm amin
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Cok zordu Allah kimseye vermesin nst de kalbi yavaşladı düzelmedi acil sezeryan oldum
tarafından
Çok şükür yinede sağlıkla almışsın kucağına canm
0 oy
tarafından

sanci zordu, cok zor ama gecti aslinda cocugu gorunce hm mutlu oluyorsun hem de aci bitti diye seviniyosun :D

tarafından
Erkek çocuğun ağrısı zor diyolar.tüm acılara rağmen yaşamak istiyorum normal doğumu ama bakalım Allah bilir
tarafından
benmki kizdi bundan zorunu bilemiyorum :)
0 oy
(2,532 puan) tarafından
Benim çok zordu Rabbim herkese kay doğumlar nasip etsin. Doğum için memlekete gelmiştim eşim de yanımda yoktu ama ailemsen Rabbim bin kere razı olsun 3 gün süren sancımda annemin durmadan hiç uyumadan belime masaj yapışını nasıl unuturum. Cuma gece eşimle konuşurken benim sancım başladı hiç belli etmedim aklı bende kalmasın diye telefonu kapattık sancım yarım saatte bir geliyordu ilk doğum olmasına rağmen araştırmıştım 5 dk da bir girene kadar hastaneye gitmeyecektim geceyi öyle bitirdim ama her sancısa ağlıyordum hafta sonu olduğu için de eşim sürekli arayacaktı ona da bugün misafir gelecek konuşamam merak etme olur mu diye arayıp kapattım saat 4 te sancılarım 5 dk da bir girmeye başladı ben artık baya kötüydüm hastaneye gittik memlekete geldiğim için Dr um yoktu üniversitesi Hastanesinin acilinden girdim 4 cm açılma var içerisi de baya yumuşamış kolay doğum yaparsın dedi ebe nasıl sevindik annemle ama öyle olmadı pazar günü 15.25 te doğdu kızım bu zamana kadar da ne çektiğimi bir annem bir kardeşim bir de Rabbim biliyor. Ama şansıma ebeler çok iyiydi annemi doğumhaneye alıyorlardı ya da ben bekleme salonuna gidiyordum benimle birlikte doğuma kadar annem de ağladı ne zordur bu annem için kızımın topuk kanı alındığında o kadar ağlamıştım ki bir kaç saniye ağladı diye annem bana nasıl dayandı hiç bilmiyorum. Akşam oldu eşim aramak istiyor sesini özledim diyor ama ben yine haber vermedim doğum ne zaman olacak belli değil aklı bende kalsın istemedim elinden hiçbir şey gelmeyecek evde tek çok üzülecekti sen artık uyu misafirler geç gider şimdi gelemem ki dedim eşim o günü de uyudu pazar günü sabah 10 cm açılman olmuştu ama hâlâ doğmuyordu kızım annen de ben de Dr Lara yalvarıyoruz artık sezaryena alın diye dayanacak gücüm kalmamıştı Dr da hayır sancın güzel deyip almadı birde üniversitesi diye bir sebep bildirmem lazım sezaryen için dedi. Ben tamamen bitmiştim artık anneme eşimi arayın Medicali arasın oraya gidip orada yapacağım alırlarsa dedim eşim sabah 8 de bu şekilde öğrendi son noktaya gelmiştik belki ama 5000 de olsa artık gözüm görmüyordu yeter ki doğsun eşim aramış onlar da normal doğum görünüyorsa bekleriz açılması varsa demişler yani onlar da hemen almayız demiş Rabbime inancı olan biriyim hiçbir zaman bu şekilde bunu ağzıma almadım ecel O'nun emrettiği zaman gelir ama ben artık canımı al Allah'ım daha dayamıyorum diye ağlıyordum tabii annem daha çok ağlamaya başladı deme öyle dedikçe canı acıyordu belliydi saat bu arada pazar sabah sancim 1 dk da bir girmeye başlamıştı artık 14.30 a kadar belimi kestiler resmen ben bu sancıyı ölsem unutmam bir daha normal doğuu çocuğum olacak olsa düşünemezdim ikinci çocuğu en son kızım kakasını yapmış iyi ki yapmış apar topar beni sezaryena aldılar annem ne oldu dedi bu kadar acı çektirdiniz ne oldu bakın işte yine ameliyat olmayacak mı Dr muayene edip kakasını yapmış sezaryena alıyoruz deyince anneme mesaj attım anne sezaryena giriyorum diye dünyaları verseler onladar mutlu olmazdım demişti ameliyathaneye gidip belden iğneyi vurunca hemşire resmen hayata geri döndüm kızım doğdu sesini duydum Dr yukarı kaldırdı bak annesi diye dört gözle kız bekliyorduk ama herkes o karından kız çıkmaz erkek diyordu bu yüzden de a ilk sorum kız mı oldu hepsi gülmüştü. Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin ama her zorluğa değer kızımın cennet kokusu.♥️
tarafından
Yorumunun her satrına içum yandı ağladım ben yaşamışşm gibi.nasıl zorluk çekmişsin evladın ömür boyu sana baksa o günlerinin hakkını ödeyemez herhalde.çok şükür yinede sağlıkla almışsın kucağına canım hayrlı evlat olsun
(2,532 puan) tarafından
Anneannem bütün günahlarını silindi kızım demişti o sancıların günahlarına kefaret oldu. Ne zaman doğum konusu ben o günleri yaşıyoruk hâlâ gözlerim doluyor. 9 ay olacak ama hiç unutmadım. Ama bildiğim bir şey var ki Rabbim sevdiğine zorluk verirmiş. Duânız için de çok sağ olun Rabbim hepimize nasip etsin hayırlı evlatlar yetiştirmeyi.
0 oy
tarafından
Ben anlatayım 3.5 sene önce hafif sancılarla hastaneye gittik ilk çocuk ya sancinin boyutunu bilmiorum eşimde gece ise gidecekti tek kalirim tek doğururum korkusuyla adamı ise göndermedim gittik işte alttan muayene yaptılar 2cm açılma var sancimda cıktı ama çok değil 10 da gittik 2 ye kadar kendi sancimi çektim sonra suniye döndüler ama sürekli de çatı muayenesi yapıyolar kanama filan oldu nisan geldi sabah saat 8 doktorum geldi o da muayene yapiyo açılma 4 olmuş onca sanciya sonra doktor baktım ebelere kızdı ki siz bu kadını niye bu hale koymussunuz meğerse bebeğin kafası değil de eşi ve kordonu yerleşmiş az daha ebeler suyu patlatacakti seni böyle doğursak bebek ölür dedi acil sezaryene alındım hem korkuyorum hem o kadar şancı çekmişim ameliyat olcam üstüne neyse gittik 3 tane galiba iğne vurdu hemen uyusmam için yarım saat içinde bebeğim doğmuştu ben bi ara uyudum gibi sonrası da işte birazcık acılı ama geçiyor hepsi benim böyleydi şimdi 34 teyiz bakalım bunda nasıl macera yasicaz
tarafından
Allahım sağlıkla kucağımlza almayı nasip etsin canım.bu sefer dikkatli ol iyi ebelerle karşılaş
tarafından
Inşallah canım bakalım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
30 Kasım 2021 Aile kategorisinde Kafanereyebizoraya (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 414 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Eda06 (3,744 puan) tarafından soruldu
+7 oy
29 cevap 636 göst.
8 Mayıs 2022 Aile kategorisinde OgretmenAnnee (1,685 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 96 göst.
12 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,857 soru

12,163,759 cevap

36,614 kullanıcı