0 oy
128 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Ranazan Şerif'in son 2 günü 

Bizimde 2 cihan ☀️ güneşi 

Muhammed Mustafa' sallallahu ala Muhammed sallallahu aleyke Ahmet

ALLAH dünyayı onun için  var etti yarattı ⭐

Onun adını adi ile cennet kapısına yazdırdı.yazi yazan kalem dedi (ya Rabb'im.bu ne güzel isim aşık oldum onu görmeden .

Kalem yazdıği la ilahe illallah Muhammed resulallah ve kalem ✏️ Allah'ın emri Muhammed'in aşkıyla kupkuru oldu mevlid-i şerifte yazıyor

Rabbim meleklere dedi ya insan yaratacağım melekler ağladı dedi biz sana ibadet ediyoruz ya Rabb'im sen insan yaratınca yeryüzüne kavga çıkacak o zaman çıkacaksın Rabbim cevap verdi dedi siz benim bildiğimi bilemezsiniz.

Allah Cebrail aleyhisselam'a dedik git7 vadiden Toprak getir .

7 vadiden rengarenk Toprak geldi yoruldu Adem Aleyhisselam'ın yaratmak için nasıl amacın Adem değil.

Habibim dediğim Muhammed Mustafa'nın yeryüzüne gelmesi için ilk insanı yarattı Rabbim.

Adem şekillendiği insan oldu .

Rabbim Muhammed'in nurunu . Hz adem'e nakletti.

Adem Aleyhisselam tek kalmak istemedi Rabbimden eş istedi.

Havva anamız Adem Aleyhisselam'ın kaburgasından çıktı.

Ve lanetullah şeytana uyup yasak meyveyi yediler cennetten kovuldular.

Adem Aleyhisselam yüzyıl anladı tövbe istiğfar etti .

Adem Aleyhisselam baktı ki cennet kapısında la ilahe illallah Muhammed resulallah yazıyor.

Dedi ki ya Rabb'im sen bu Muhammed hadi hürmetine beni ve karımi af et .

Adem Aleyhisselam Muhammed'in isminin önüne verdi tövbe  etti .

Rabbim Adem'in tövbesinin kabul etti ama onları dünyaya gönderdiğim.

Peygamberden peygamber efendimizin nuru 

Abdülmuttalib'in oğlu abdullah'ın ulaştı.

Ebu leheb'in kızı Amine ile evlenince Abdullah  

O nur Amine annemize geçti .

Amine annemiz hamile kaldığı gece cennetteki huriler meleklerin haberi vardı

Melekler gökte raks  ediyordu Nur ala Nur Muhammed dünyaya geliyor diye .

İki cihan güneşi Nur ala Nur Muhammed Aleyhisselam annesinin karnında cahiliye dönemi bitecek gelen bu nur ile .

Annesinin karnında bir an bile annesine eziyet vermeyen gözümüzden ne oldu daha doğmadan birçok alemetleri belirlendi dünyada.

Papazın bile haberim vardı keşişin bile haberim vardı ya Muhammed Mustafa gelecek dünyaya.

Ve nurdoğdu Mekke nura gark oldu gece aydınlandı gökten vururlar yağdı çünkü bu genel Muhammed Mustafa ydı dünyaya Şeref veriyordu.

Yaradan ona habibim dedi.

Habip Arapçada sevgili sevdiğim manasındadır o Allah'ın sevgilisi .

Abdulmuttalip ya benim tabanını üstüne tamir ederken Nur çıktı amine'nin evinden.

Hem Muhammed gelmesi oldu yakın çok alametler belirdi gelmeden.

Ol rebiül evvel ayının gecesi

Onikinci gece isney gecesi .

Dedi gördüm ol Habib annesi 

Bir acep nurkim Güneş pervanesi.

İndiler gökten melekler saf saf Kabe ki Bir kıldılar evim tavaf. 

Melekler ebedi oldu .

Asiye Meryem hurilerden bir Nigar  .

Dediler Amine bu oğlun gibi hiçbir oğlu yaradilali cihan'a hiç gelmemiş.

Efendimiz dünyaya sünnetli gözleri sürmeli ve secde halinde Allah'a secde halinde dünyaya teşrif etti dünyaya Nur doldu 

.ama yetim doğdu .çünkü babası Abdullah şehit edildi .

Kafirler onu şehit etti ben Muhammed dünyaya yetim geldi.

Cebrail Aleyhisselam o an hazır oldu efendimiz secde etmiş dilinde tevhid eder .

Melekler dedi ya Rabb'im sevdiğin habib'in Muhammed'in dünyaya yetim geldi babasını aldın.

Rabbim cevap verdi dedi ben ona babasından atasından daha yakınım daha iyiyim.

Ondandır ki bir yetim gördüğünüz de Muhammed Aleyhisselam aklınıza gelsin başını okşamadan geçmeyin gözümüzün nuru iki cihan güneşi server'i Muhammed Mustafa dünyaya yetim geldi . 

O nurdur o nur neler yaşadı bütün ailem onun aşırı bana . Salla tırlar yetim beşiği doğdu muhammed'im dedi annesi yetimdir yavrumun yoktur babası,(ilahide söylenir  ) .

Gözümüzün nuru başımızın tacı yetim dünyaya geldiği dedesi onu büyüttü dedesi de Allah'ın rahmetine kavuştu.

Küçük yaşta annesini de kaybetti anasız da kaldı tek sahibi yaradan de Allah onu sahibiydi.

Küçük yaşta annesiz babasız kaldı

Efendimiz bir gün koyun çobanları yaparken gökten Cebrail Aleyhisselam indi onun Göksun uyardı kalbini yıkadı yerine bıraktı kalp bir nevi kalp ameliyatı yaptığı kalbimdeki kiri pası attı rahmanir nurunu bırakti..

Küçüklükten beri dürüst doğru mükemmel bir insandı gözümüzün Nuru iki cihan güneşi .

En kötü insan en azından insan bir de onun yanına geldiği zaman onun güzelliğinden onun nurundan onun Halim konuşmasından etkilenirdi ..

Efendimiz evlendiğin Hatice annemizle örnek eş örnek papa Dünyada eşi benzeri olmayan bir insan Muhammed Mustafa.

Ve 40 yaşında Cebeli Nur dağı'nda Cebrail Aleyhisselam indir karşısına oku dedi 

Yaratan Allah'ın adıyla oku İkra İkra.

Efendimize de ben okuma bilmem Cebrail Aleyhisselam sarıldı ona sıkı sıkı 2 beden bir olurcasına sıkı sıkı sarıldı tekrar döndü dedi oku yaradan Allah'ın adıyla oku

Ve Allah'ın tebliğ geldiği Rabbim oğlu peygamber aşikar beyan ettirdiği Muhammed dininin önderi lideri İslam dininin kurucusu Muhammed Mustafa tebliğ edildi Allah'tan taraf seçildiği seçilen oldu.

Zaten onun adi (Muhammed ) övülen seçilen . 

Binlerce salat ü selâm senin üzerine olsun 

Dünya senin için var olduğu senin adın Rabbim adının yanına yazdı efendim gözümün nuru sana ümmet olmak üzere en büyük şereftir ya Rabb'im sen bizim Muhammed ümmeti olarak haşreyle.

Allah'ım sen Muhammed'e 

Allah ve melekleri Muhammed'e salât u selâm getirdi biz bul olarak ne kadar salat-ü selam getirsek azdır yerle gök onun için var oldu.

Habibim dedin habibini Miraç da yanına aldın huzuruna çağırdım gel dedin seyreyle arş i alayı .

Hiçbir beşere nasip olmayan Muhammed Mustafa nasıl oldu Rabbimize gördüğü cennetle cehennemi gördü..

Bize geri döndüğünde beş vakit namazı hediye olarak getirdiği İslam dinin direği namaz gözümüzün nuru namaz.

Rabbim bizi Allah'ın yolundan Muhammed Mustafa'nın şefaatinden mahrum etmesin.

Rabbim ona değer verdiği adını adının yanına yazdı Cennet kapısının üstünde la ilahe illallah Muhammed resulallah yazıyor.

Rabbim bugün Ramazan ayının son 2 günü sen bütün ibadetlerimizi  kabul eyle kıldığımız namazların tuttuğumuz oruçları çektiğimiz zikirleri bu okuduğumuz Kur'an'ı kerimleri habib'in Muhammed Mustafa hatırına kabul eyle yarabbim.

Muhammed bizim peygamberimizdir iki cihan güneşidir serverimiz dir.

Sen bizi İslam dininden ayırma imani Kamil ile son nefeste kelime-i şehadet ile kelime-i tevhid ile çenen kapatmayı bütün Muhammed ümmetine nasip eyle.

Ya Rabb'im Kurban olayım sana sen bizi göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizle baş başa bırakma.

Daha yazacak çok şey var ama sıkılır sınız diye burada bitiriyorum.

Allah'ın selâmı selameti hepimizin üzerine olsun binlerce salat vesselam efendimize âline ashabına ehli beytine olsun iki cihan güneşi Muhammed Mustafa'nın şefaatinden Rabbim bizi mahrum etmesin.

Amin amin bi hürmeti Taha ve Yasin

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
amin canim. iftar etcem.okuyamadim Allah guc versin 2 gun daha insallah
tarafından
Amin amin insallah tüm müslümanlara
-Reklam-
0 oy
(164,150 puan) tarafından
feci uzun yarisinda pes ettim
tarafından