0 oy
392 göst.
Aile kategorisinde (211 puan) tarafından
Kızlar kaynanayla duruyorm (ayrılmak ıstıyorz) 10naylık kızım var. 40 bin var kenarda bılezıgmle flan. Eminevime yazılsam aylık 2 flan ödeyebılrz. Istedıgımz evler 600 bin TL kadr sız olsaydnz ne yaprdnz. Borcum bisi olmuyo kiraya gidiyim desem nereye kadr kirada kalcm kenarda ki 40 bınde beyaz eşyaya gider taşınma masrafına gider. 3 sene dayandım bı 3 sene daha dayanıp kendi evime gecerim dıye dusunuyormda evler de pahalı bıde bebek var yerimde olsanız hangisini tercih ederdnz

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
3 4 yıl sonra 600 bine ev bulma imkanin yok gibi birşey 
-Reklam-
0 oy
(4,106 puan) tarafından
Herşeyin fiyatı o kadar artıyo ki artık ev almak imkansız gibi birşey 3 yıl sonra zaten dediğin fiyata istediğin evi bulamazsn 
0 oy
(803 puan) tarafından
Bence fırsatın varken değerlendir kira öder gibi kendi evinin parasını ödersin yıllar geçtikçe ev almak daha zor olacak çünkü
0 oy
(5,490 puan) tarafından
Çıkması zor oluyo ya ben tavsiye etmem
(211 puan) tarafından
Siz de mı aldınız ordan ev cabuk mu cıkmıyo
(5,490 puan) tarafından
Ben değil de eşimin akrabası almak için düğün tkaılarını tamamen oraya yatırmış, 30 bin kadar. O zaman da evler 250-300 e çok iyi evler vardı burda. 3 -4 sene çıkmamıştı bilmiyorum geri aldılar mı parayı. Geri almak için de orda bayağı çok para kalıyo
0 oy
tarafından
Güvenilir olabilir ama ben nedense güvenmiyorm
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Emin evim bana hiç güvenilir gelmiyor. 3-4 yıl sonra şuan 600 bin olan ev 2 milyonu geçer. O parayla yine birşey alamamış olursun. Hem 40 bin peşinatla 600 bin vermezler verse bile aylık 2 bin taksiti kabul etmezler canım.
(211 puan) tarafından
Yarın detaylı konuscaz. Sadece 2 bin odemıcz aralarda ek ödeme yapıcz. Ikı uc tanıdık aldı ev aslında esimin Fındık bahçesi var babadn kalma ama ablası topluyo kac senedır fesatlıktan bıze vermıyo abileri onların toplama imkanı yok benım var. Verseler 30 bin TL de oyle gelirde işte
(1,965 puan) tarafından
Eğer olursa al canim
0 oy
(122,493 puan) tarafından
evi alirdim yerinde olsan
0 oy
(2,532 puan) tarafından
Biz birikim yapalım diye 600 bin için dün fuzuleve girdik kendimiz olsa atamıyoruz ama böyle olunca daha güzel birikim olur borç biliriz diye girdik para hemen çıkarsa ev alırız sonra çıkarsa muhtemelen ev olmaz altın yapar öyle değerlendiririz o da zamanla değerlenir. Ama sizin eve şimdi ihtiyacınız varsa evin hemen çıkma garantisi yok. Belki en son size çıkacak bu da 3 4 yılı bulur. Aceleniz yoksa şansınız da varsa girin diğer türlü birikim yapmak zor. Kredi desen hem günah hem de geri ödemesi iki katı.
(211 puan) tarafından
Sız peşinat ne kadar verdiniz. Aylık ne kadr ödıceksnz. Ev yerine altın alma gbı şansın oluyomu
(2,532 puan) tarafından
Biz 40 bin verdik bayram indirimi yapıldı. Aylık 5000 vereceğiz. Tanıdık bir akrabanın evini almış gibi tapusunu sunarız para bizim olur eğer ki o fiyata ev bulamazsak bulursak zaten ev alırız.
(5,273 puan) tarafından
Mesude o kadr kolay degil canm bizde fuzul eve yaxildik 1 senedir bekliyoz ayrica ev bulunca detayli bi arastrma yapmadan vermezler butun islemleri kendileri yapicakmiz
(2,532 puan) tarafından
Yapsınlar yine sıkıntı olmaz ki. Evi alırız tapu ile sonuçta tanıdık tekrar devrederiz. Eve gelince ev ihtiyacımız yok ne zaman çıkarsa acelemiz yok.
0 oy
(494 puan) tarafından
Bunu bende merak ediyorm benm de arabamla birlikte 100 bin TL var eşime yazilalim diyorm oralı olmuyo araba elimiz kolumuz diyo o giderse rezil oluruz diye ama bu gidişle evimiz olmayacak senin yine kira dersin yok biz her ay kira veriyorz eger paramız çok olsaydı hemen çıkması için şirketle konuşuyorsunuz onlar sizi öne çekiyordu ama peşinat az olunca yapmazlar 
(211 puan) tarafından
Aaa öne çekilirse cok ıyı ev cıkınca kirayada verilir. 2 3 sene. Ne kdr peşinat olursa öne cekılır bılgınz var mı esimin arkadaşının tanıdığı orda calisan bende az cok yardım ederm dedıde evin erken çıkması ıcın bısı yapamaz sanırım
(494 puan) tarafından
Bilgim yok canm malesef bende tanışmadan duymuştum ablamın bi arkadaşı yazılmış ona peşinat ne kadar çok olursa erken çıkma şansınız yüksek olur demişler ondan duymuştum ne güzel sizin tanisiniz da varmış azıcık daha birikiminin olsa çıkma şansı yüksek olur
0 oy
(396 puan) tarafından
Valla canım bende fuzuleve yazıldım ama pandemi patlak verdi o zaman geri çekilmek zorunda kaldım ve 9 bin liramı gei vermediler organizasyon ücreti diye bütün bileziklerimi bozdum sonra bir daha da toparlayamadım şimdi ne ev var ne bilezik. İyice düşün taşın derim ben. Eşinin işi garantiyse yani memur falansa yazıl yoksa heba oluyor 
(211 puan) tarafından
Eşimin işi garantı fabrikada calısıyo. Ne biliyim evde para bırıkmıyo ne zmna kadar kaynanayla durcm o ölmeden ev bıze kalmıyor kötü bırı yanı durulck gbıde degıl bılmıyorm kı
0 oy
(28 puan) tarafından
Hangi sehir bilmiyorum ama 600 binden biraz daha düşük bulabiliyorsaniz sansiniİ deneyin böylesi projelerde ödeme çok yapanlara erken sıra geliyor  bence eve girin kayınvalidenizle anlasabiliyorsaniz yaninds oturmaya devam edin hem daha fazla ödeme yapma imkanınız olur bir anda hepsi ustuste gelmemiş olur  
(211 puan) tarafından
Kocaelı sahibinden.com dan bakıyorz da begendıgm evler o civar. Belki gezerek baksam daha uygun bulurm da ben gırıs kat istemiyormuş balkonlu ev istiyorm kullanışlı istiyorm
(3,019 puan) tarafından
Kocaeli'nin neresinde bakiyon canım
(211 puan) tarafından
Buraları tam bilmiyorum gelin geldım de alıkahyada otuyorm ya burdan yada kösekoy tarafı
(3,019 puan) tarafından
Hmm bilmiyom oraları canım izmiten Gebzeye kadar biliyom
0 oy
(3,298 puan) tarafından
Belli de olmaz bizim ilk yazıldık 1 ay sonra çıktı belki sizede çıkar 
(211 puan) tarafından
Aman bende öyle sans yokta. Öyle olsa ev kiraya verilir fazla odenır para borc hemen bıter. Sızın peşinat mi fazlaydı da hemen cıktı acaba
(3,298 puan) tarafından
Yok canım 35 organizasyon parası verdik peşinat vermedik sanırım kampanyaya göreydi nasip çıktı
0 oy
(276 puan) tarafından
Ben eminde değil ama birevimde çalıştım birevim için konuşayım şuan sıkıntılı teslimat yapmıyorlar ortalama 600 binlik ev için 60 bin zaten kendileri alıyor onu en başta vermen gerek 40 bin var diyorsun 40 versin kalan 20 bini 10 taksit yaptın diyelim ismin ne zamn cikarsa.ciksin örnek 48 ayda kesin teslim dediler size ilk başta vermen gerekeni taksit yaptığın için 10 ay geç alırsın tabi o zamana 600 bine ev kalirmi bilmem ayrıca oldu ya çıkmak istedin 60 bin i sana vermezler kendilerinin çünkü o geriye ne kadar verdiysen 3 ay içinde verirler.onceden benimde aklıma çok yatıyordu ama şuan asla teslimat yapılmıyor bekle bekle o fiyata ev kalmıyor.yada ev değilde arsa dukkan vs alabilirsin nakit almak istersen kendi üstüne malının olması lazimki onun üstüne şerh koyacaklar.
(211 puan) tarafından
Bugun konuştuğumuz kısı 3 yıla ödememıze gore ev cıkar dedı yinede teslim etmeme gıbj bısey olur mu sızce
(276 puan) tarafından
Yine söylüyorum birevime göre teslimat tarihi gelenlere bile teslimat yapılmıyormus erteleniyormus diyelim 3 yılı doldurdu adam Mayıs 2022 de teslimatı iz var dediler.suan yapmıyorlar mis erteleniyormus
(276 puan) tarafından
Önceden söylenildiği an yapılıyordu şuan ortalık kötü ya erteleniyormus
0 oy
(698 puan) tarafından
Bankadan krediyle alsanız daha iyi olur canm en azından daha güvenilir onlarda ödüyorsun 70 80 bankayada ödüyorsun bı okadar 
(211 puan) tarafından
Banka faizi evin fiyatı kadr
(762 puan) tarafından
70 80 mi eminmsnz 60 bn nakit varsa 540bn yl kredi kullansa 1 trilyon ödeyecek
(211 puan) tarafından
Keske 70 80 olsa ıkı tane ev alırm
(698 puan) tarafından
Valla canm yapacak birşey yok evet yüksek ama buralarda az para almıyorlar emin ol banka 200 alıyorsa burasıda 100 aliyordr eminim ve hicbi güvenin yok o paran çöpte olabilir
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Eminevim sistemi farklı mesela bir tanesi var paranın yarısını ödediğin zaman sana tamamını veriyor sen evine geçip geri kalan borcunu ödemeye devam ediyorsun. Örnek veriyorum 500binlik bir eve yazildiniz. 250 bini ortalama 3 sene de odeseniz 3 sene sonra 500 bine ev alabilir misiniz mesela? Herşeyi ince ince düşünmek lazım. Ve o parayla ev almak zorundasın başka bir şey alamazsınız araba vs. O yüzden biraz birikim olacak ki girdiğiniz sıkıntı bir işe yarasın. 
(211 puan) tarafından
50 55 bin yatır 2 bin ode 3 seneye ev cıkar belkı İlk belkı tam 3 sene sonra o belli olmaz dedı . Ev cıkınca kiraya versem esım 3 ay da 1 de ikramiye alıyo onuda yatrsam kırayıda yatırsam gıt gıde odemelerı arttırsam belkı 3 belkı 5 belkı 10 sene sonra evim olcak oyle dusunuyorm da 3 sene sonra cıkarsa 500 e 600 ev bulamam oda var
0 oy
tarafından
Borca gir ev aldr kiraya ver biraz rahatlayınca geçersin evine evler şuanda 1 milyondan başlıyor 3 yıl sonra hepten uçar hiç alamassın
(211 puan) tarafından
Yani eşimin abileryle ortak arsası flan varda onlara bel baglamak istemiyorm gençken yatırım yapmk istıyorm

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 198 göst.
31 Ekim 2024 Aile kategorisinde Asli65_ (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 268 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Tuba Y (922 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
0 oy
19 cevap 553 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Zelihaanne (1,505 puan) tarafından soruldu