0 oy
408 göst.
Diğer kategorisinde (11,673 puan) tarafından
Kızlar biliyorsunuz bosandım. Dün bir konu acıldı. Hoca bir ablamız ugradı bize. Hoca deken tam anlamıyla ilahiyat hocasıdır kendisi. Konusurken bosandın da kızım bu sana mehrini verdi mi dedi. Eski Kocam mehir olarak sana 2 sene içinde araba alacagım demişti. İmkanı da oldugu halde almadı evlilik birligi içinde anlattım ablamıza. Bosandık vermedi de dedim. Ablamız 2 sene sana zaman biçmiş kredi bile cekse alması lazımdı mehir kul hakkıdır cehennemde yanar Allah katında büyüktür dedi.zamanında eski kocamın MADDİ durumu iyidir sonra dan bozuldu. Hatta ablamız maddiyatı oldugu halde yapmadığı için bile bozulmuş olabilir Allah büyüktür asla kul hakkını ne bu dunya da ne de oteli dunya da cezasız bırakmaz filan dedi. Gene de kac sene gecirmişssiniz helal etmediysen hatırlat kul hakkıdır belki unutmuştur tez zamanda odemeli dedi. Bu durumu anlattım bu gun arayınca. Ustumde kalmasın hoca hatırlat dedi dedim. Bu da asla vermem dedi. Neymiş ben dava actıgım için oyle bir hakkım yokmuş. (dayak yicem aldatılcam küfür yicem ama bosanamıcam mantıga bak). Asla vermicem banane birde sana para mı vercem dedi. Simdi bilen arkadaslar bu konuda beni bilgilendirebilir mi o ablamıza uzakta oturuyor numarası yok soramıyorum boyle birsey var mı? Ben dava acıp bosandım diye mehir hakkım gidiyor mu? 

13 Cevaplar

0 oy
(2,149 puan) tarafından
Vermemek icin zirvaliyor.
(11,673 puan) tarafından
Bencede oyle
(2,149 puan) tarafından
Sen helal etme o düşünsün gerisini.
(11,673 puan) tarafından
Etmiyorum zaten allah sorsun
-Reklam-
0 oy
(3,578 puan) tarafından
Hayır asla öyle birşey yok o senin hakkındır. Sen tamam istemiyorum helal olsun dersen orası ayrı ama vermekle yükümlüdür. O senin hakkın ve bi nevi boşandıktan sonra güvencen olurdu. 
(11,673 puan) tarafından
Vermicekmiş beyfendi
(3,578 puan) tarafından
Keyfi bilir vermezse sonucuna iki cihanda da katlanır
(11,673 puan) tarafından
Aynen bacım
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Benim bildiğim kadarıyla Mehir zaten Boşandıktan sonra kendisine bakabilmesi için verilen bir nafaka sır birnevi
(11,673 puan) tarafından
O degişiyor canım amac  o zaten dinimizde ama  isterse hemen de verebilir anlaşmaya baglı
0 oy
(474 puan) tarafından
Hayır canım ne alakası var o sana zaten 2 sene sözü verdiyse o zaman almalıydı bu senin hakkın tabi ki almalı. Ama hukuken yapabileceğin bir şey yok. Alacağını hiç sanmıyorum vermezse zaten Allah cezasını verir sen Allah'a havale et
(11,673 puan) tarafından
Hukuken yok zaten canım biliyorum.
0 oy
(1,779 puan) tarafından
Gitsin yansın cehennemde boşver. Allahtan korkmuyorsa  sen ne yapabilirsinki
(11,673 puan) tarafından
Allah elbet tepe taklak vuracak
0 oy
tarafından
helal etmezsen vermek zorunda boşansan bile 
(11,673 puan) tarafından
Etmiyorum neden edeyim ki neler yaptı
0 oy
tarafından
Mehirde ne söz verildiyse yapması lazımdı ama pek yapan yok sanki bilemedim
(11,673 puan) tarafından
Allahtan korkan yok Kı.
0 oy
(7,757 puan) tarafından
Bahane bahaneeeeee. 
(11,673 puan) tarafından
Aynen oyle
0 oy
(2,512 puan) tarafından
Bana saçma geliyor böyle şeyler 
(302 puan) tarafından
Sacma derken ayetle sabittir mehir konusu nasıl size saçma gelir şaştım. Allah'ın kelamina saçma demek asla haddimize değildir
(11,673 puan) tarafından
Kuran ı kerimde yazan ayete sacma demefi bende anlamıyorum. Tövbe töve
(2,512 puan) tarafından
Kuran'da geçmesine lafım olamaz zaten şöyle ifade edeyim ben ayrılsam bir çöpüne tenezzül etmem yani pacami kurtarmışim bitmiş gitmiş derim
Demek istediğim bu
(302 puan) tarafından
Anladım canım ben yanlış anladım o zaman kusura bakma
(2,512 puan) tarafından
Ne kusuru kuzum ben ifade edememişim kendimi asıl kusur bende çok naif ve kibar olduğun için ayrıca teşekkür ederim
0 oy
(7,753 puan) tarafından
Vermezler canım benimde 18 tane cumhuriyet altını biçilmişti üçün birini aldım vermek zorundasın onu bana dedim üstelik boşanmak isteyen bizi evimizden yollayanda kendisiydi yanına kalmasın ne diyim.
(11,673 puan) tarafından
Amin bacım amın
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Mehir zaten ayrıldıktan sonra kadın kendi düzenini kurana kadar kullansın diye, kadına güvence olsun diye verilen bişey.. Ne zamana söz verdiyse o zaman yapması gerekiyordu..  Ne alaka ayrıldın diye alamamak.. Ama evliyken bile almadıysa, şimden sonra zor gibi
(1,552 puan) tarafından
Allah bildiği gibi yapmış işte.. Ben de beş tane tam altın istedim ama eşimin durumu olmadığı için alamıyor, o yüzden ses etmiyorum.. O durumu varken almadıysa hakkını yemiş
(11,673 puan) tarafından
Durumu olmasa zaten ses asla etmezdim o zamanda. Ama bu durum artık bosanma olmuş bızde
(1,552 puan) tarafından
Zaten söz verdiği zamanda alması gerekiyordu ama o zaman almadıysa bile şimdi alması lazım.. Dediğim gibi zaten mehir; Allahın kadına verdiği bi haktır.. Ayrıldıktan sonra kendini toparlayana kadar kullansın diye bi güvencedir.. Ayrılık sonrası için lazım olan bişeyin ayrıldık diye alınmaması çok saçma
(11,673 puan) tarafından
Ne diyim bacım Allah soracak. Elbet rıskımı veren de allahtır. Ona muhtac etmeyecektir
(1,552 puan) tarafından
İnşaallah..
0 oy
tarafından
Hayır öyle bişey yok hak senin
(11,673 puan) tarafından
Bunlar vermemek için

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,024 göst.
15 Haziran 2019 Diğer kategorisinde Aşık û maşuk (725 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
20 Aralık 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde izmirli2 (68 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 434 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nerosahmet (693 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,050 göst.
9 Eylül 2022 Aile kategorisinde Whiteangell (2,610 puan) tarafından soruldu

405,700 soru

12,157,055 cevap

36,595 kullanıcı

...