Canım ben biraz araştırdım çocuk için en doğrusunun azaltarak bıraktırmak olduğunu söylüyorlar. Benim kızım çok düşkündü bazen 10 dakika sonra ya da yatım saat sonra emmek istediği olurdu. Sadece emerek uyurdu, gece de uyanıp ağzında tutarak uyuyordu falan. 2 yaşına girince önce azaltmaya çalıştım, sonra bir gün sabah gündüz emmesini kesmeye karar verdim. 1 ay sadece gece emzirdim. Gündüz uykusu gelince falan istiyordu çok zorlandığım zamanlar oldu. Sonra baktım ki geceyi kesmeyince gündüz istemeyi de bırakmayacak. 1 ay sonra birden gece de kesmeye karar verdim. Öncesinde birkaç sefer farklı uyutmayi denedim ama olmadı. Memeye bir şeyler sürerek ayırmayın çocukta travma olur diyorlar o yüzden onu hiç istemiyordum ama en son baktım ki başka çarem yok. Çok kötü bir şey de olsun istemedim limon sürdüm. Kızım meme ekşi oldu dedim denemek istedi 2 sefer denedi ve anne meme ekşi oldu dedi. Yaklaşık 1 hafta kadar akşam uykularından önce ve sabah uyanınca istedi ama kızım ekşi oldu unuttun mu deyince tamam diyordu. 15 gün oldu çok şükür tamamen unuttu artık. Biraz uzun oldu ama bizim hikayemiz böyle:)